سلام دوستان راضیه هستم یک همسفر
به نام قدرت مطلق الله
مقدمه:
در خصوص رابطه یادگیری و معرکهگیری صحبت میکنیم. این دو رابطۀ معکوسی با هم دارند، در واقع شخصی که در پی یادگیری باشد دچار معرکهگیری نخواهد شد.
یادگیری فقط درس و تحصیل نیست؛ بلکه آموزش در تمام سطوح گسترده است. انسان باید ساخته شود و برای این کار باید بیاموزد تا به درجهای برسد که ممکن است هر انسانی به آن مرحله درک، آگاهی و دانایی که همراه با آموزش و تجربه باشد دست یابد، امکان ندارد که نخواهد راه مستقیم را برود. (۱)
برداشت:
بزرگترین مانع در برابر نفس اماره، همین دانایی ما است که با آگاهی و با حرکت، سدی در مقابل عنصر معرکهگیری میشود.
تجربه همهچیز، کار انسانهای نادان است، چون ما میتوانیم از تجربیات دیگران استفاده کنیم. انسان موجودی است که همواره در حال آموزش گرفتن است.
زمانیکه انسان در موضوعی از دیگران عقب افتاد، کمکم خودش را از بقیه جدا میکند، اوایل از پچپچ شروع میشود. بعد یکییکی، با افراد دیگر شروع به صحبت کردن میکند، در مرحله بعد تلفن زدن شروع میشود، در حالیکه در تمام این مدت صورت حق به جانب به خود میگیرد و خودش را قربانی و مظلوم جلوه میدهد. کسی که معرکهگیری میکند هم خود و هم دیگران را به مسلخ میبرد. معرکهگیری در تمام سیستمها وجود دارد، مانند: کاخ ریاست جمهوری، دانشگاه و حتی کنگره.(۲)
برداشت:
معرکهگیری؛ یعنی دور شدن از مرکز و رفتن به حاشیه، معرکهگیری به این معناست که فردی بساطی را پهن کرده، تعدادی از افراد را گرد خود جمع میکند و معرکه میگیرد، مثل: زنجیر پاره کردن و شعبده بازی.
یکی از اضلاع مثلث جهالت، منیت است که تنفر، حسادت، کینه و خشم را با خود به همراه میآورد و پوششی بر افکار انسان کشیده و مانع از آموزش گرفتن فرد میشود، زیرا خود را بالاتر از دیگران تصور میکند و فکر میکند همهچیز را میداند. شخصی که منیّت دارد دچار قیاس میشود و در پی آن حسادت به وجود میآید. رهجویی که منیّت دارد اگر راهنما صحبتی میکند، نمیپذیرد و وارد معرکهگیری میشود. آموزش نگرفتن، قیاس و حسادت باعث عدم یادگیری و در نتیجه معرکهگیری میشود.(۳)
برداشت:
هیچکس از بیرون نمیتواند به ما آسیب برساند، آن کسی که به ما آسیب میرساند خود ما هستیم. هر زمان که ما از آموزش و خدمت فاصله بگیریم به سمت معرکهگیری کشیده میشویم. ذهن ما فقط جای یکی از اینهاست: یادگیری و آموزش، خدمت یا معرکهگیری، نق زدن و به حاشیه رفتن.
نتیجهگیری:
بنابراین میتوان، با آموزش و یادگیری صحیح همراه با تفکر مثبت، منیت و قیاس را در خود از بین برد و اینکار ذرهذره انجام میشود. در کنگره با سیدی نوشتن و آموزش جهانبینی میتوان یادگیری را آغاز کرد و آن زمان است که با اجرای آنها و بالا رفتن سطح دانش میتوان خواستههای نامعقول نفس را تشخیص داد.
منابع و مؤاخذ:
(۱): سیدی رابطه یادگیری و معرکهگیری
(۲): سیدی عناصر معرکهگیری
(۳): سیدی منیت
نویسنده متن: همسفر راضیه، رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون چهاردهم)
ویرایش متن: رابط خبری لژیون چهاردهم، همسفر سحر
ارسال: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر رویا (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی فردوسی
- تعداد بازدید از این مطلب :
120