English Version
This Site Is Available In English

حرکت به سمت یادگیری و دور شدن از معرکه‌گیری

حرکت به سمت یادگیری و دور شدن از معرکه‌گیری

جلسه دوم از دوره بیست و هفتم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی عطار نیشابوری، به استادی همسفر سمیه، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر سعیده،با دستور جلسه: «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز دوشنبه ۲۸ آبانماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ برگزار شد.

خلاصه سخنان استاد:

از زمانی که مشخص شد استاد جلسه هستم، به این فکر می‌کردم که قبلاً خودم هم دچار معرکه‌گیری شده‌ام.

یادگیری و آموزش تنها به درس خواندن و مطالعه محدود نمی‌شود؛ بلکه پایه و اساس خلقت انسان بر مبنای آموزش است. یادگیری در لغت به معنای آموزش و کسب دانایی است و حتی آغاز حیات انسان نیز نوعی یادگیری محسوب می‌شود.

برای حرکت به سمت یادگیری و دور شدن از معرکه‌گیری، باید سه مؤلفه‌ی مثلث دانایی یعنی تفکر، تجربه و آموزش به یک اندازه رشد کنند تا به تعادل و دانایی برسیم. به طور کلی، ما بیشتر نیاز به یادگیری داریم تا معرکه‌گیری.

معرکه‌گیری در نقطه‌ی مقابل یادگیری قرار دارد. هرچه بیشتر به سمت معرکه‌گیری برویم، از یادگیری دور می‌شویم. ریشه‌ی معرکه‌گیری در جهل و نادانی انسان است. وقتی به معرکه‌گیری دچار می‌شویم، در زمان بروز مشکلات تلاش می‌کنیم از اصل موضوع فاصله بگیریم. اگر ماهیت موضوع را تغییر دهیم و به موضوعی دیگر تبدیل کنیم، دچار معرکه‌گیری شده‌ایم.

خدا را شکر می‌کنم که در کنگره حضور دارم. قبل از کنگره، شاید متوجه اشتباهات خود نمی‌شدم، اما اکنون با آموزش‌های کنگره می‌توانم درست و غلط را تشخیص دهم و تفاوت یادگیری و معرکه‌گیری را درک کنم، این برای من نقطه‌ی عطفی است.

زمانی که انسان مشکلات خود را نادیده می‌گیرد و دیگران را مقصر بداند، باید به یاد داشته باشد که وقتی به سمت دیگران اشاره می‌کند، سه انگشت دیگر به سمت خودش نشانه رفته‌اند. بنابراین، لازم است مسئولیت مشکلات و تقصیرات خود را بپذیریم. نپذیرفتن این مسئولیت باعث ایجاد مشکلات بیشتر می‌شود و ما را دوباره به معرکه‌گیری می‌کشاند.

برای معرکه‌گیری سه صفت ترس، منیت و ناامیدی لازم است.
انسان معرکه‌گیر، منیت دارد و همین منیت باعث می‌شود که اشتباهات خود را نپذیرد. از طرفی، ترس از قضاوت دیگران باعث می‌شود فرد به معرکه‌گیری روی بیاورد. چنین فردی معمولاً مدام در حال گلایه و شکایت است و احساس ناامیدی می‌کند.

اما چگونه می‌توان از معرکه‌گیری دور شد؟ باید به سمت یادگیری و افزایش دانایی حرکت کنیم. جناب مهندس در تمثیلی زیبا می‌فرمایند:
«اگر ترازویی را تصور کنیم که یک کفه‌ی آن معرکه‌گیری و کفه‌ی دیگر آن یادگیری باشد، باید تلاش کنیم کفه‌ی یادگیری سنگین‌تر شود و دانایی ما افزایش یابد.»

با این معیار می‌توان خود را سنجید: اگر کفه‌ی معرکه‌گیری سنگین‌تر بود، نشان‌دهنده‌ی آن است که آموزش کافی ندیده‌ایم و بالعکس.
معرکه‌گیری باعث می‌شود حواس و تمرکز ما از یادگیری دور شود، حال روحی ما خراب شود، سطح انرژی ما کاهش یابد و انرژی مثبت ما کم شود؛ همه‌ی این‌ها نشان‌دهنده‌ی عدم دریافت آموزش کافی است.

به عنوان مثال، در گذشته افرادی که معرکه‌گیری می‌کردند با بزرگ‌نمایی و مبالغه خود را به نمایش می‌گذاشتند؛ مانند کسانی که زنجیری به بازوی خود می‌بستند تا زور بازوی خود را نشان دهند. اما در نقطه‌ی مقابل، دانشمندان با تلاش و کوشش به دنبال یادگیری و آموزش بودند و نیازی به خودنمایی نداشتند.

در ادامه نگهبان لژیون سردار لوح تقدیر به اعضا تقدیم کردند

مرزبان کشیک:همسفر رؤیا و مسافر علی
ویرایش و تایپ:همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر انسیه (لژیون پنجم)
عکاس:همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر انسیه (لژیون پنجم)
ویراستاری و ارسال:همسفر راضیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عطار نیشابوری

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .