دوازدهمین جلسه از دوره چهاردهم سری کارگاههای آموزشی خصوصی کنگره ۶۰، همسفران نمایندگی چالوس، با استادی همسفر غزل، نگهبانی همسفر سکینه و دبیری همسفر هدیه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
خدارا شکر میکنم که امروز را به این شکل روزی من قرار داد تا در این جایگاه قرار بگیرم. از راهنمای عزیزم خانم پرنیان تشکر میکنم که به من اجازه دادند که امروز خدمت کنم و آموزش بگیرم. دستور جلسه امروز یادگیری و رابطه آن با معرکهگیری است. معمولا میگویند؛ نباید دستور جلسات را به افراد نسبت داد، من همانطور که فکر میکردم به ذهنم رسید که از این جهت نگاه کنم که دستور جلسه هر چیزی باشد، امکان دارد گره یا آن مشکل در آن شخص حل شده باشد که اجازه داده شده در آن جایگاه قرار بگیرد و صحبت کند. به هرحال امیدوارم به این شکل باشد. یادگیری؛ یعنی آموزش گرفتن و این آموزش در هر سطحی باید اتفاق بیفتد، فقط مختص درس و مدرسه نیست. آموزش گرفتن و یادگیری باید به صورتی باشد که به نقطهای از دانایی برسیم تا به قول معروف راه را از چاه تشخیص بدهیم و بتوانیم اجزای مثلث دانایی را به تعادل برسانیم.
یکی از نکاتی که در یادگیری مهم به نظر میرسد این است که باید فنجان خودمان را خالی کنیم؛ یعنی زمانیکه من در جایگاه شخص آموزشپذیر قرار گرفتم، این را قبول کردم که شخص مقابل من که به من آموزش میدهد، دانایی و آگاهی بیشتری نسبت به من دارد. من برای اینکه درست آموزش بگیرم، باید فنجان خود را خالی کنم؛ یعنی اطلاعات خود را کنار میگذارم؛ چون با آن اطلاعات به جایی نرسیدم؛ پس آموزش میگیرم تا اطلاعات جدید جایگزین بشود. معرکهگیری نقطه مقابل یادگیری است. معرکهگیری؛ یعنی دور شدن از مرکز و رفتن به حاشیه. زمانیکه معرکهگیری اتفاق میافتد، یادگیری متوقف میشود و در واقع یک سیر نزولی پیدا میکند. شخص معرکهگیر اشتباهات خودش را قبول نمیکند و اتفاقات را به گردن دیگران میاندازد. در یادگیری باید اضلاع مثلث دانایی به تعادل برسد در نتیجه در معرکهگیری هم که نقطه مقابل یادگیری است، اضلاع مثلث جهالت؛ یعنی منیت، ترس و ناامیدی وجود دارد.
درسیدی عناصر معرکهگیری آمده که شروع معرکهگیری یک دلیل میخواهد.بهطور مثال شخصی از اتفاقی عقب میماند یا از لحاظ عقلی به یک بنبست میخورد یا در یک مناظره یا بحثی اطلاعات کافی را ندارد، اینجا شخص معرکهگیر اشتباهات خود را قبول نمیکند؛ زیرا میترسد از خواستههایش دور بشود. اتفاق دیگری که باعث معرکه گیری میشود، منیت است. ما میدانیم منیت؛ یعنی شخصی جایگاه خودش را بالاتر از چیزی که است تصور میکند. در اینجا تواناییهای شخص علیه او حرکت میکنند. منیت؛ مانند پرده و حجابی روی تفکر و آموزش فرد قرار میگیرد و باعث میشود آن شخص آموزش نبیند؛ چون خودش را بالاتر از دیگران تصور میکند.
به دنبال منیت قیاس بهوجود میآید؛ مثلاً در سفر اول شخص سفر خود را درست انجام نمیدهد، خودش را با هم لژیونیاش قیاس میکند یا در سفر دوم من به آن جایگاهی که دوست دارم، نرسیدم و خودم را با آن شخص که در آن جایگاه قرار دارد، قیاس میکنم. اگر درست آموزش گرفته باشیم، میدانیم قیاس زمانی اتفاق میافتد که اطلاعات نادرست به من رسیده باشد. من از تلاش طرف مقابلم هیچ خبری ندارم و نمیدانم او چقدر تلاش کرده تا به این جایگاه رسیده است. به دنبال قیاس حسادت بهوجود میآید.
همینطور یکی یکی ضدارزشها وارد میدان میشوند، شخص را به حاشیه میبرند، شخص ناامید میشود، میترسد، نق میزند و در نهایت تبدیل به یک شخص معرکهگیر میشود. یادم میآید سال گذشته روز پنجشنبه جلسه عمومی خانم بهار مشارکتی داشتند، انشالله هرجا هستند حالشان خوب باشد، گفتند قدیمها معرکهگیرها جایی میایستادند و یک زنجیر را دور خودشان میبستند و آن را پاره میکردند. افرادی هم که دورشان بودند دست میزدند و این میشد معرکه گیری؛ ولی امروز یکی از شکلهایی که بهوجود آمده است، همین ویدئوهایی میباشد که در اینستاگرام میبینیم. اینها افراد معرکهگیری هستند که یک گوشی دستشان گرفتند و از زندگی شخصی خودشان یا پارتنرشان فیلم میگیرند و من که این ویدیوها را میبینم و لایک میکنم؛ یعنی برای این افراد دست میزنم و باعث میشوم که این افراد معرکهگیرتر بشوند. به نظر من زمان من خیلی مهمتر است که من بخواهم، اینطور آن را از بین ببرم. به عنوان سخن آخر چیزی که من همیشه به خودم میگویم، این است که همیشه آموزشپذیر باش؛ چون این چیزی که تو فکر میکنی، ممکن است همیشه درست نباشد.
در ادامه برگزاری آزمون حضوری شماره۱۱ در شعبه نمایندگی چالوس
نویسنده: همسفر غزل رهجوی راهنما همسفر پرنیان (لژیون چهارم)
عکس: همسفر فاطمه (مرزبان خبری)
ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی چالوس
- تعداد بازدید از این مطلب :
133