تعریف یادگیری: تغییر دائمی در رفتار که در نتیجه تجربه یا بازخورد رخ میدهد. یکی از مهمترین مصادیق یادگیری، درک مطلب در فرآیند مطالعه است. یادگیری فقط درس نیست ما باید در رفتارمان نیز یادگیری داشته باشیم و هر روز باید به یادگیری خود اضافه کنیم. هدف از یادگیری چیست؟ ۱ـ نتایج یادگیری ۲ـ معنابخشی یا به بیانی دیگر شناخت درست فرآیند یادگیری ۳ـ ورودیهای یادگیری یا منابع و تجربیاتی که به صورت قطعی یادگیری را حاصل میکنند. اکنون میپرسیم تجربه یادگیری چیست؟ تأثیر متقابل بین محرکها (بیرونی و درونی) و یادگیرنده است مانند: زمین خوردن کودک یا فکر کردن راجع به یک مطلب یا تجربه به حساب میآید. تجربه ممکن است به یادگیری خاتمه یابد و لازم نیست یادگیری همیشه جنبه عمدی داشته باشد بسیاری از یادگیریهای ما به صورت اتفاقی صورت میگیرد؛ نکته دیگری که در رابطه با تعریف یادگیری باید توضیح دهیم تفاوت بین یادگیری و تفکر است. فکر یک نوع محصول یادگیری است ما در گذشته تفکر یا اندیشیدن را آموختیم و از طریق تفکر بسیاری از نکتهها را میآموزیم.
تعریف معرکه گیری: تغییر موضوع به موضوع دیگر را معرکهگیری مینامند. معرکهگیری فقط این نیست که تعدادی افراد را دور خود جمع کنید که بخواهید کاری را انجام بدهید، معرکهگیری از جایی شروع میشود که انسان از روی نادانی و کمبود دانش دچار حسادت و منیت میشود در معرکهگیری هیچ آموزشی وجود ندارد. معرکهگیر کسی است که دائم در حال غرزدن است و کسانی که مثل خودش هستند را دور خود جمع میکند پس ما نباید در معرکهگیری وارد شویم بایستی در قسمت آموزش قرار بگیریم و تفکر کنیم آیا من واقعاً میخواهم آموزش ببینم یا در حاشیه باشم؟ هدف از معرکهگیری چیست؟ خداوند همه چیز را برمبنای اضداد آفریده است مانند: خوبی و بدی، زشتی و زیبایی، عشق و ناامیدی؛ به نظر من یادگیری با معرکهگیری نقطه مقابل یکدیگر هستند.
نتیجهگیری: ما همیشه باید همه چیز را یاد بگیریم و آموزش ببینیم تا روز به روز بر این آموزشها اضافه شود و تجربه کنیم، کسی که در مرحله آموزش دیدن است نباید به فکر حاشیه باشد و بخواهد از زیر کار در برود مانند: کسی که یک کار اشتباه انجام میدهد و وقتی کسی به او میگوید که کارت اشتباه است دنبال تغییر بحث یا موضوع میگردد و همیشه طلبکار است و قبول ندارد کاری که انجام داده درست نیست و باید آن را اصلاح نماید پس باید بیاندیشیم که همیشه آموزش و یادگیری را سرلوحه زندگی خودمان قرار دهیم و نخواهیم با معرکهگیری کردن از این آموزشها بکاهیم.
نویسنده: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر هدی (لژیون پانزدهم)
ویرایش: همسفر سوفیا رهجو راهنما همسفر ثریا (لژیون چهاردهم)
ویراستار و ارسال: همسفر مرضیه رهجو راهنما همسفر طاهره (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی ایمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
85