English Version
This Site Is Available In English

خلقت انسان بر مبنای یادگیری بنا شده‌ است

خلقت انسان بر مبنای یادگیری بنا شده‌ است

جلسه دوم از دوره نهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی چرمهین به استادی همسفر فاطمه، نگهبانی همسفر زهره و دبیری همسفر سمانه با دستور جلسه «یادگیری و معرکه‌گیری» روز دوشنبه ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به‌ کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

دستور جلسه امروز رابطه یادگیری و معرکه‌گیری است که یکی از دستور جلسات مهم است و نیاز من رهجو که به اعمال، رفتار و عملکرد خود بازنگری داشته باشم؛ یادگیری به معنای فراگیری است. یادگیری فقط مشق، امتحانات و وادی‌ها نیست؛ زندگی‌کردن خود نوعی‌ یادگیری و خلقت انسان بر مبنای یادگیری بناشده‌است. زمانی که پا به هستی می‌گذاریم نیازمند آموزش هستیم که فضای یادگیری بسیار وسیع است. انسان همواره باید در حال یادگیری باشد؛ زیرا آموزش‌نگرفتن و سکون انسان را به سمت تاریکی و جهالت می‌برد. در جهان‌بینی مثلث دانایی از اضلاع تفکر، تجربه و آموزش تشکیل شده است؛ اگر این سه مولفه در کنار هم و با هم رشد کنند ما به دانایی می‌رسیم. «دانایی مانند سپری است که در برابر نفس اماره انسان را از هرگونه‌ آلودگی حفظ می‌کند».

معرکه‌گیری در قدیم به این صورت بوده است که شخصی افراد را دور خود جمع می‌کرد و بساطی پهن‌ می‌کرد و با انجام‌ دادن حرکات نمایشی مانند زنجیر پاره‌کردن مردم را سرگرم می‌کرد؛ معرکه‌گیری نقطه مقابل یادگیری است که این دو معکوس همدیگر عمل می‌کنند. معرکه‌گیری در اثر کمبود دانش، خودخواهی، منیت، حسادت و شکست به‌وجود می‌آید و شخص معرکه‌گیر مسئولیت خطاهای خود را قبول نمی‌کند و همیشه دیگران را مقصر می‌داند. آقای‌مهندس‌ در سی‌دی «عناصر معرکه‌‌گیری» فرمودند: «معرکه‌گیری دلیل می‌خواهد که شروع شود و در معرکه‌گیری همه از یک قانون استفاده می‌کنند و مرحله‌به‌مرحله است و در تمام سیستم‌ها وجود دارد». ترس، منیت و ناامیدی از ریشه‌های معرکه‌گیری هستند که اجازه نمی‌دهند ما آموزش بگیریم. زمانی که انسان جایگاه خود را بالاتر از آنچه است تصور کند با منیت وارد میدان معرکه می‌شود. یکی دیگر از عناصر معرکه‌گیری قیاس کردن است که تلاش خود را با تلاش دیگران مقایسه کنیم. حیات و زندگی فقط در این دنیا نیست و انسان‌ها هر کدام پیشینه‌ای دارند ما نمی‌دانیم در حیات قبل چه تلاش‌هایی صورت‌گرفته‌است که اگر ما این را بدانیم هیچ‌موقع وارد معرکه‌گیری و قیاس نمی‌شویم.

ما برای دو هدف اصلی آموزش و خدمت‌کردن پا به حیات گذاشته‌ایم و آموزش توسط شخص باید صورت‌ بگیرد که مطلب را درک کرده باشد و مطالبی که آموزش می‌دهد نیاز انسان باشد که ساده و قابل فهم باشد و باعث تغییر در فرد شود. افرادی که در چرخه آموزش و خدمت قرار می‌گیرند کمتر وارد حاشیه می‌شوند. بزرگترین دشمن انسان جهل و نادانی او است و تنها فردی که می‌تواند به ما آسیب بزند خود ما هستیم. معرکه‌گیری هم از جهل و نادانی انسان به‌وجود می‌آید؛ جهل به معنای خالی بودن نفس از علم و آگاهی است. شیطان همیشه در کمین ما و به زیباترین شکل وارد افکار و اندیشه ما می‌شود که ذهن ما را آلوده کند و به سمت نیروی بازدارنده می‌‌برد و باعث توقف دانایی در ما می‌گردد؛ پس باید همیشه دنبال یادگیری و آموزش باشیم و خود را ارزیابی کنیم. مسئله مهم دیگر در کنگره چشم گفتن است که هر فردی در هر جایگاه که باشد باید چشم بگوید، خدمت کند و تماشاچی نباشد. انسان با ایراد گرفتن وارد معرکه‌گیری می‌شود. آقای مهندس فرمودند: «در کنگره بهترین روش برای جلوگیری از معرکه‌گیری لژیون‌ها و آموزش‌های کنگره هستند». امیدوارم با آموزش‌های آقای مهندس دانایی خود را بالا ببریم و به دانایی مؤثر تبدیل نماییم و همیشه در صراط مستقیم حرکت کنیم.

مرزبانان کشیک: همسفر آزاده و مسافر امرالله
تایپ، ویراستار و رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر کبری (لژیون دوم)
عکس: همسفر شهناز مرزبان خبری
ارسال:همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر کبری (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی چرمهین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .