جلسه هفتم از دوره شانزدهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی یحیی زارع میبد با استادی همسفر الهام، نگهبانی همسفر مریم و دبیری همسفر حمیده با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه گیری» روز دوشنبه ۲۸ آبانماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
رابطه یادگیری و معرکهگیری؛ یادگیری در انسان با بدو تولد آغاز میشود. در انسان قدرت یادگیری و خلاقیت بینهایت است؛ ولی حیوانات فقط در حد بقای خود یاد میگیرند. یادگیری هم کسب دانش است و هم ایجاد تغییر در رفتار و عواطف با استفاده از آن دانش و از مهمترین فعالیتهای انسان است که میتواند درک ورفتار ما را نسبت به سایر انسانها و محیط پیرامونمان تغییردهد.
آقای مهندس درسیدی عناصر معرکهگیری میگویند: اگر بنایی آباد باشد؛ اما ساکنین آن خراب باشند، بناهم کم کم رو به نابودی و ویرانی میرود؛ اما ساکنین آباد بناهای خراب یا ویرانهها را هم میتواند آباد نماید، بنا میتواند وجود انسان، لژیون، خانواده، کشور یا هر چیزی باشد. یادگیری از طریق ارتباط یکی از اصلیترین روشهایی است که افراد بر آن اساس چیزهای جدید یاد میگیرند. در هر اجتماع انسانی، هر جایی که تعدادی انسان باشد؛ بدون استثنا یکسری مسائل حاشیهای نیز وجود دارد و کنگره ۶۰ هم از این قاعده مستثنی نیست.
با استعدادترین انسانها با نبوغ خیلی زیاد؛ اگر ارتباطشان با دریافتها قطع شود؛ باعث تغییر صفت در آنها میشود؛ مثل معرکهگیری که یک اهرم قدرتمند و کار راه انداز است. ما با معرکهگیری میخواهیم خودمان و اشتباهاتمان را توجیه کنیم و از زیر بار مسئولیتی که برگردنمان است شانه خالی کنیم.
در سیدی عناصر معرکهگیری آمده که شروع معرکهگیری دلیل میخواهد، معرکهگیری در اثر کمبود دانش، خودخواهی، منیت، حسادت و شکست خوردن به وجود میآید. باید بدانیم فرق بین یادگیری و معرکهگیری آن زمانی است که فرد شهامتی ندارد که مشکلی را بپذیرد؛ این یعنی ترس از نوع بازدارنده. در سیدی ترس بیان شده که ترس تفکر را میخورد و باعث میشود که فرد به دانایی نرسد، در نتیجه یادگیری صورت نمیگیرد و نقطه مقابل آن؛ یعنی معرکهگیری خودش را نشان میدهد.
یادگیری میتواند آرامش، تعادل و در نهایت قرار گرفتن در صراط مستقیم را به ارمغان آورد؛ ولی معرکهگیری برعکس؛ باعث گرفتن آرامش، تعادل و غرق شدن در نیروهای شیطانی و تباهی میشود؛ اما اختیار و دانایی فرد مشخص میکند که کدام وادی را انتخاب کند و پا به آن عرصه بگذارد.
معرکهگیری رأس ضد ارزشها است و تنها چیزی که میتواند با ضد ارزشها مقابله کند، فهم و آگاهی است. به همین دلیل کنگره ۶۰ به همه مسافران و همسفران میگوید هر جایگاهی که دارند؛ بایستی وقتی وارد کنگره شدند دانش خود را بیرون بگذارند و با ظرف خالی وارد شوند تا بتوانند به درستی آموزش بگیرند. شهر وجودی، تفکرات و ذهن ما فقط جای یکی از اینها است، یا یادگیریش، آموزش و خدمت و یا معرکهگیری، نقزدن و حاشیه.
معرکهگیری ابتدا در صور پنهان، در ذهن شروع میشود. ذهن تفکر را تحت تأثیر قرار میدهد و در ادامه تفکرات شخص در گفتار، کردار و عملکرد او؛ یعنی در صور آشکار او هویدا میشود و رفته رفته فرد را از مسیر قرارگیری علم خارج میکند؛ پس دشمن ما در درون ما میباشد که جهل و نادانی ما است؛ که ممکن است در درون هر انسانی باشد؛ برای همین در تمام جلسات کنگره ۶۰ در بدو شروع جلسه، نگهبان میخواند که برای رهایی از دست بزرگترین دشمن خودمان که جهل و نادانی خودمان است، ۱۴ ثانیه سکوت نمائیم و به خداوند پناه ببریم؛ برای همین باید آموزش ببینیم، یاد بگیریم و عمل کنیم و امروز باید به خودمان ببالیم که در جایی مثل کنگره ۶۰ حضور داریم و قدردان جناب آقای مهندس دژاکام و خانواده محترمشان باشیم.
مرزبان کشیک: همسفر اعظم و مسافر رضا
تایپ: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون پنجم) و همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون اول)
عکس: همسفر احترام رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون اول)
ویرایش و ارسال: همسفر مریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی یحیی زارع میبد
- تعداد بازدید از این مطلب :
1101