English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری فرصت از دست دادن یادگیری است

معرکه‌گیری فرصت از دست دادن یادگیری است

سلام دوستان تکتم هستم همسفر

کنگره جای یادگیری و آموزش است. آموزش و یادگیری، با یکدیگر در ارتباط هستند اگر کسی در حال یادگیری و خدمت نباشد، از مسیر خارج می‌شود و به مسائل منفی حاشیه‌ای و ضد ارزش‌ها وارد می‌شود مثلاً: غیبت می‌کند، دیگران را موردنقد و بررسی قرارمی‌‎دهد، در امور شخصی دیگران تجسس می‌کند، درنهایت؛ وارد معرکه می‌شود.معرکه‌گیری یعنی: دور شدن از مرکز و به حاشیه رفتن.

وقتی انسان در مقابل مسئله‌ای ازلحاظ عقل، محکوم می‌شود به‌جای عذرخواهی و سکوت، شروع به معرکه گرفتن می‌کند درصورتی‌که؛ یک مسئله با عذرخواهی حل می‌شود اما؛ این مسئله را تبدیل به پیچیده‌ترین موضوع می‌کنیم.
معرکه‌گیری در اثر کمبود دانش، خودخواهی، منیت، حسادت، شکست خوردن به وجود می‌آید. زمانی که انسان جایگاه خودش را بالاتر از آن چیزی که هست تصور کند وارد میدان معرکه می‌شود.
معرکه از روی جهل و کمبود دانش خودمان است برای همین باید بیاموزیم، یاد بگیریم و عمل کنیم که این یادگیری، برمبنای سه مؤلفه مثلث دانایی یعنی: تفکر، آموزش و  تجربه به دست می‌آید.

سلام دوستان سمانه هستم همسفر

یادگیری یعنی بتوانیم سه مؤلفه مثلث دانایی تفکر،تجربه و آموزش را به تعادل برسانیم.
معرکه‌گیری نقطه مقابل یادگیری، بوده و ریشه آن به جهل و ناآگاهی انسان‌ها برمی‌گردد.
وجود سه صفت منیت ،ترس،ناامیدی در انسان یعنی معرکه‌گیری.
فردی که معرکه‌گیر، است به دلیل وجود منیتی که دارد نمی‌تواند اشتباهات خود را بپذیرد و می‌ترسد دیگران آن را مقصر بدانند و از خواسته‌های خود دور شود و همیشه در حاشیه و ناامید است.

سلام دوستان نگیساهستم همسفر

درد و رنج بشر از روی جهل و ناآگاهی نیست، بلکه؛ برای دانش‌های کشف نشده است.
در این‌ باره برای عبور از مشکلات باید یاد بگیریم و از معرکه‌گیری فاصله بگیریم و به دنبال راه‌حل آن باشیم.
معرکه‌گیری حواس و ذهن را از موضوع اصلی یعنی از ارزش‌ها دور می‌کند و به سمت کار ضد ارزشی  و مسیر ضد ارزشی می‌برد.

یادگیری و معرکه‌گیری کاملامعکوس هستند یادگیری، می‌تواند آرامش، تعادل، درنهایت؛ قرار گرفتن در صراط مستقیم را برای انسان به ارمغان بیاورد اما؛ معرکه‌گیری کاملاً برعکس این موضوع عمل می‌کند و باعث نا آرامی و درنهایت غرق شدن در نیروهای شیطانی و تباهی انسانی است که همواره در حال آموزش، هست.
اما؛ آموزش‌هایی که می‌بینیم شاید در مسیر نباشد و جواب عکس بدهند پس؛ من به‌عنوان یک همسفر، باید بدانم چه آموزشی؟ کجا و چگونه به دست بیاورم تا درنهایت بهترین‌ها را یاد بگیرم چون یادگیری از آموزش مهم‌تر هست و کسی که مسئولیت کاری را به او می‌دهند، به‌درستی انجام نمی‌دهد، همیشه در حال معرکه‌گیری هست.
این ذهن انسان است که معرکه‌گیری می‌کند، کسی که از مسئولیت‌ها فرارمی‌کند از کاری که می‌خواهد انجام دهد فرارمیکند و.....دچار معرکه‌گیری می‌شود.  

سلام دوستان زهرا هستم همسفر

زمانی که انسان اشتباهات خود را در نظر نگرفته و دیگران را مقصر می‌کند، وارد معرکه‌گیری می‌شود در معرکه‌گیری سه صفت ترس، منیت و ناامیدی وجود دارد.
فردی که معرکه‌گیر است به دلیل وجود منیت،‌ نمی‌تواند اشتباهات خود را قبول کند چون؛ ترس آن را دارد که دیگران او را مقصر بدانند و از خواسته‌هایش دور شود. بنابراین؛ همیشه در حاشیه قرار دارد و همیشه ناامید هست و مدام نق‌نق می‌کند.
 

سلام دوستان زهرا هستم همسفر

استاد می‌گوید: ما یک یادگیری داریم و یک معرکه‌گیری،یادگیری یعنی: همیشه جویای دانش هستیم و جویای فهمیدن و کشف کردن و حتی خود زندگی هم یک نوع یادگیری است،اما معرکه‌گیری نقطه مقابل یادگیری است.
شخصی که همیشه در موضوعات پارازیت می‌اندازد و هر دفعه موضوع رو عوض می‌کند و وارد یک موضوع دیگر می‌شود این شخص معرکه‌گیری می‌کند،درجایی که اشتباه کرده، به‌جای اینکه معذرت‌خواهی کند، دادوبیداد می‌کند و معرکه‌گیری و بهانه‌گیری می‌کند،چرا این کار را می‌کند؟چون یاد ندارد و آموزش ندیده است، مثال: از بچه‌ای می‌پرسند چرا درس‌هایت را خوب نخوانده‌ای؟ می‌گوید: چرا شما برای من لپ تاب نخریدید و با معرکه‌گیری موضوع را عوض می‌کند.

این موضوع معرکه‌گیری در کنگره ۶۰ هم هست و کسی که درمان شده باشد، هیچ‌وقت بد کنگره رو نمی‌گوید، ولی؛ کسی که آمده باشد و به رهایی رسیده باشد و گاه‌گداری مواد، هم مصرف می‌کند، دچار عذاب وجدان می‌شود و شروع می‌کند به ایراد گرفتن و معرکه‌گیری کردن،این کارها را می‌کند که بگوید من اشتباه نکردم و بقیه اشتباه کردند، من اگر مواد مصرف می‌کنم تقصیر دوستان و تقصیر راهنمای من است، این‌ها نشانه این است که این شخص روی برنامه نیست! و وارد معرکه‌گیری شده است...
معرکه‌گیری در خانواده‌ها هم وجود دارد و از بچه‌ها شروع می‌شود و تا بزرگ‌ترها ادامه دارد.

سلام دوستان سمیه هستم همسفر

عنوان جلسه مسئله یادگیری و معرکه‌گیری است که همیشه برایم جذابیت داشته است یادگیری در کل به معنای آموزش است و معرکه‌گیری هم به معنای ضد آن هست یعنی دور شدن از دانایی.
کسی که وارد معرکه‌گیری می‌شود دیگر نمی‌تواند در یادگیری و در آن ضلع هم حضورداشته باشد آن‌وقت مشکلات را گردن دیگران می‌اندازد و مدام بقیه را مقصر می‌داند و باعث می‌شود حال خود و دیگران را خراب کند و انرژی‌های خوب را از خود دور کند.


ویرایش:همسفر راضیه نگهبان سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر راضیه نگهبان سایت
همسفران عطار نیشابوری


 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .