جلسه سیزدهم از دوره اول کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی قشم با استادی همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر ریحانه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و و معرکهگیری» روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
یادگیری به این معنی است که قادر باشیم سه مؤلفه مثلث دانایی (تفکر، تجربه و آموزش) را به تعادل برسانیم. آقای مهندس دژاکام در سی دی یادگیری و معرکهگیری میفرمایند: يادگیری تنها مختص درس، مشق و امتحانات نیست، بلکه خلقت انسان و موجودات بر پایه و اصول یادگیری بنا شده است. این امر در تمام متون وجود دارد و در کنگره60 مفهوم واژه يادگیری به مسئله آموزشی و به دنبال آن به دانایی برمیگردد؛ بنابراین همه ما در حال یادگیری هستیم. در واقع زندگی خودش يادگیری است. انسان باید همواره در حال یادگیری باشد؛ چون سکون و آموزش نگرفتن انسان را به سمت تاریکیها و جهالت میکشاند.
اصول یادگیری از آموزش گرفتن میآید، همانطور که میدانید از زمانی که پا به هستی گذاشتهایم در حال آموزش هستیم و این آموزش تا پایان خلقت ادامه دارد، این گونه نیست که بگویم من همه چیز را میدانم و دیگر نیاز به آموزش ندارم، ما باید در تمام لحظه به لحظه زندگی خود آموزش ببینیم و آموزشهایی که دریافت میکنیم را به دیگران انتقال بدهیم، اگر من از آموزش عقب بمانم قطعاً در تاریکی درونم فرو میروم. معرکهگیری با وجود سه صفت در انسان (ترس، منیت و ناامیدی) معنا پیدا میکند. وقتی انسان در کاری یا اهدافش شکست میخورد و بر سر یک دوراهی قرار میگیرد، معرکهگیری از آنجا شروع میشود. کسانی هستند که وقتی بر سر دوراهی قرار میگیرند از شکست و ناکامی خود درس میگیرند و اشتباهات خود را پیدا میکنند.
در زمانهای قدیم هر شخص برای امرار معاش خود یک بساطی پهن میکرد و معرکهگیری میکرد و به نوعی مردم را هم سرگرم میکرد یا قدرت خودش را به نمایش میگذاشت و از تواناییهایش استفاده میکرد. کارهای عجیب و غریب انجام میداد، ولی اشخاصی هم بودند که برای سرگرم کردن خودشان یا اهدافی که داشتند به مطالعه میپرداختند و به درجات بالایی از علم و دانش میرسیدند. زمانی که انسان جایگاه خودش را بالاتر از آن چیزی که هست تصور کند با منیت وارد میدان معرکه میشود؛ در اینجا توانایی و استعداد انسان علیه او حرکت کرده و او را در مسیری اشتباه قرار میدهد.
در سیدی «منیت» فرا میگیریم که یکی از اضلاع مثلث جهالت، منیت است که تنفر، حسادت، کینه و خشم را با خود به همراه میآورد و پوششی بر تفکر انسان کشیده و مانع از آموزش گرفتن فرد میشود، زیرا خود را بالاتر از دیگران تصور میکند و فکر میکند که همه چیز را میداند، ظرف وجودی تهی دارد که به خیال خود سرشار از علم و آگاهی است. شخصی که منیت دارد دچار قیاس میشود و در پی آن حسادت هم بهوجود میآید. رهجویی که منیت دارد، اگر راهنما صحبتی کرد قبول نمیکند و وارد فاز معرکهگیری میشود. آموزش نگرفتن، قیاس و حسادت، باعث عدم یادگیری و در نتیجه معرکهگیری میشود. حال اگر من همسفر به دنبال معرکهگیری باشم فرصت یادگیری را از دست میدهم و وارد حاشیههای زندگی میشوم و مدام بهانهگیری میکنم و اگر به دنبال یادگیری باشم دیگر مجال فکر کردن به حاشیهها و مطلب غیرضروری را ندارم.
در مسیر زندگی هر کدام از ما به نوعی وارد معرکهگیری میشدیم، ایراد میگرفتیم و بعد به دنبال مقصر میگشتیم. وارد قیاس و قضاوت میشدیم و حس کینه و تنفر به سراغمان میآمد. خداوند را شاکرم بهترین مسیر راه بر سر راه زندگیمان قرار داد. من تا قبل از ورودم به کنگره دائماً به دنبال بهانهگیری بودم و ضعیف بودن خودم را تقصیر مسافرم میانداختم. همیشه به بهانه اینکه مسافر من معتاد است خودم را توجیه میکردم که من فلان کار را نمیکنم غافل از اینکه به خودم چه ضربههای سنگینی را زدم. حال اگر من همسفر به دنبال یادگیری باشم و دانایی خود را عملی کنم هم به دنبال معرکهگیری نمیروم هم میدانم با فردی که معرکهگیری میکند چگونه رفتار کنم.
از دستور جلسه این هفته یاد گرفتم از آموزشها استفاده کنم و آنها را در زندگی خود کاربردی کنم، بهانهجویی نکنم، از دیگران انتظار نداشته باشم که مسائل زندگی من را حل کنند، معرکهگیری نکنم، این زندگی برای من است و من خودم آن را بسازم و برای تأیید و دلسوزی دیگران خودم را ضعیف نشان ندهم. امیدوارم همه به درک بالایی از این دستور جلسه برسیم. ممنون و سپاسگزارم از راهنمای خوبم همسفر ریحانه ومسئول سایت همسفر یگانه که اجازه این خدمت را به من دادند.
نویسنده: همسفر زینب رهجوی همسفر راهنما ریحانه (لژیون اول)
ویرایش، ویراستاری و ارسال: همسفر یگانه رهجوی راهنما همسفر ریحانه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی قشم
- تعداد بازدید از این مطلب :
668