یادگیری نشان انسانیت است و معرکهگیری نشانه سقوط، نخست به بررسی مفهوم هرکدام از این کلمهها میپردازیم. مسئله یادگیری و فراگیری تنها مختص به درس و امتحانات نیست؛ بلکه خلقت انسان و موجودات بر پایه و اصول یادگیری بنا شده و این امر در تمام قسمتهای زندگی است و در کنگره ۶۰ مفهوم یادگیری به مسئلهآموزش و به دنبال آن به دانایی بر میگردد؛ بنابراین همه مادر حال یادگیری هستیم و به طور اصولی زندگی خودش یادگیری است .
یادگیری یعنی قادر باشیم سه مؤلفه مثلث دانایی؛ تفکر، تجربه و آموزش را به تعادل برسانیم. مسئله دیگر معرکهگیری است که نقطه مقابل یادگیری بوده و ریشه آن به جهل و ناآگاهی انسانها برمیگردد و در واقع تغییر یک موضوع و تبدیل آن به مسئله دیگر به نام معرکهگیری میشود.
زمانی که انسان اشتباهات خود را در نظر نگرفته و دیگران را مقصر میداند وارد معرکهگیری میشود. در معرکهگیری سه صفت ترس، منیت، ناامیدی وجود دارد. فردی که معرکهگیر است به دلیل وجود منیت نمیتواند اشتباهات خود را قبول کند؛ زیرا ترس آن را دارد که دیگران او را مقصر دانسته و از خواستههایش دور شود؛ بنابراین همیشه در حاشیه قرار گرفته و ناامید بوده و اکثر اوقات در حال نقزدن است .
فردی که در کنگره به درمان رسیده باشد هیچگاه بد کنگره را نمیخواهد و معرکهگیری نمیکند؛ اما کسی که ظاهراً به درمان رسیده و مخفیانه مواد مصرف میکند عذاب وجدان او را میگیرد و با ایرادگرفتن سرزنشکردن و معرکهگیری در حال تلاش است که خطای خودش را پنهان کند .
اگر کسی در کنگره به دنبال حاشیه و بهانهگیری است به رهایی نرسیده و نشاندهنده این است که طبق برنامه عمل نمیکند؛ زیرا پاکی و رهایی یک گوهر بسیار قیمتی و گرانبها است و فردی که این گوهر را به دست آورده باشد بسیار قدرتمند شده وکسی که گوهر را نگرفته باشد چیزی ندارد که به آن دلخوش کند؛ بنابراین بهجای آموزش و دریافت انرژی وارد معرکهگیری شده و طلبکار نیز است.
حال رابطهای که میتوانیم بین این دو تضاد برقرار کنیم این است که اگر فردی خود را با یادگیری عجین کرده همیشه به دنبال دریافت آموزش است و از معرکهگرفتن دور شده و کمتر در حاشیه است و دچار کینه و ترس و خشم نمیشود.
مهندس حسین دژاکام این دو مقوله را کنار هم قرار دادند چرا که این دو مسئله مانند دو کفه ترازو است هر چه سطح یادگیری دانش و معرفت ما بالاتر باشد کفه دیگر ترازو که همان معرکهگیری است پایینتر میرود، معرکهگیری حواس و تمرکز ما را از آموزش دور کرده نیرو و انرژی ما را خراب میکند. به امید آن روزی که با آموزشهای کامل و جامع کنگره به دانایی مؤثر دست بیابیم و از معرکهگیری و توجیه اشتباهات خود جدا شویم.
نویسنده: همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر پروانه (لژیون دوم)
رابط خبری: راهنمای تازهواردین همسفر زهرا (لژیون دوم)
ارسال: مرزبان خبری همسفر آمنه
همسفران نمایندگی آبیک
- تعداد بازدید از این مطلب :
56