مسئله یادگیری و فراگیری، تنها مختص درس و امتحانات نیست؛ بلکه خلقت انسان و موجودات بر پایه و اصول یادگیری بنا شده است و این امر در تمام متون وجود دارد. در کنگره۶۰ مفهوم واژه یادگیری به مسئله آموزش و به دنبال آن به دانایی برمیگردد؛ بنابراین همه ما در حال یادگیری هستیم و بهطور اصولی زندگی نیز نوعی یادگیری است. یادگیری شامل موسیقی، هنر، ورزش، ارتباطات با سایر افراد و بسیاری موارد دیگر میشود.
زمانی که انسان اشتباهات خود را در نظر نمیگیرد و دیگران را مقصر قلمداد میکند، وارد معرکهگیری میشود. در معرکهگیری سه صفت، ترس، منیت و ناامیدی وجود دارد. فردی که معرکهگیر است، بهدلیل وجود منیت نمیتواند اشتباهات خود را قبول کند؛ زیرا ترس آن را دارد که دیگران او را مقصر دانسته و از خواستههایش دور شود؛ بنابراین همیشه در حاشیه قرارگرفته و همیشه ناامید بوده و اکثراوقات در حال نق زدن است. فردی که در کنگره۶۰ به درمان رسیده باشد، هیچگاه بد کنگره را نمیخواهد و معرکهگیری نیز نمیکند؛ اما کسی که ظاهراً به درمان رسیده و مخفیانه مواد مصرف میکند، عذاب وجدان او را میگیرد و با ایراد گرفتن، سرزنش کردن و معرکهگیری درحال تلاش است، که خطای خود را پنهان کند. معرکهگیری یعنی فردی بساطی را پهن کند و یکسری آدم را اطراف خود جمع کند؛ البته این کارها مربوط به زمان قدیم بوده است. اکنون ماهواره، تلویزیون ،کافیشاپ و مسابقه فوتبال ابزار سرگرمی هستند. در گذشته پهلوانها یک عده افراد را دور خود جمع میکرد و کارهایی مثل پاره کردن زنجیر، مارگیری و رمالی میکردند؛ سپس یک کاسه یا کلاه میچرخاندند و هرکس یک مقدار پول میگذاشت.
معرکهگیری برای همه ممکن است پیش بیاید یا میبینیم فرد در قبال کاری، که انجام میدهد معرکه میگیرد. بهطور مثال شوهر از سر کار میآید و میگوید چرا از صبح غذا درست نکردهای؟ همسر او بهجای اینکه بگوید، وقت نکردم و ببخشید، میگوید خانه مادرت یا خواهر غذا جا نیفتاده است؟ خانم شروع میکند، که مگر مادرت بهتر غذا درست میکند؟البته این معرکهگیریها در مورد آقایان نیز وجود دارد. خانم میگوید، چرا این ماه خرجی خانه را نمیدهی؟ آقا شروع میکند به معرکهگیری. یک نفر دزدی میکند میگوییم چرا این کار را انجام دادی؟ بهجای اینکه سرش پایین باشد و عذرخواهی کند، شروع میکند به معرکهگیری، که کار نیست و با این گرانی چگونه خرج بچه یا کرایه خانه را بپردازم؟ حال رابطهای، که میتوانیم بین این دو تضاد برقرار کنیم این است، که اگر فردی خود را با یادگیری عجین کرده باشد، همیشه به دنبال دریافت آموزش باشد و صفات دانایی، که مهمترین مقوله در یادگیری است را بالا ببرد، میتواند از معرکه گرفتن دور شده و کمتر در حاشیه باشد و دچار کینه و ترس و خشم نمیشود.
کسی که ظاهراً به درمان رسیده و پنهانی مصرف میکند، معرکهگیری میکند و دچار عذاب وجدان میشود. برای رهایی از این عذاب وجدان شروع میکند به معرکهگیری. از راهنما، مرزبان و از همه ایراد میگیرد. مادر یا پدر از بچه سوال میکنند، چرا درس نخواندهای، که نمرهات کم شده است؟ شروع میکند به معرکهگیری، که چرا برای من لبتاپ نخریدید و از این قبیل معرکهگیریها.امیدوارم با گرفتن آموزشهای کامل و جامع کنگره۶۰ که برای همه مفید و آموزنده است، به دانایی کامل دست یابیم و از معرکهگیری و توجیه اشتباهات خود دوری کنیم.
نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیوندوم)
ویرایش: همسفر محبوبه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیوندوم)
ارسال : همسفر مرضیه دبیر سایت
همسفران نمایندگی بیرجند
- تعداد بازدید از این مطلب :
62