مشارکت همسفر سعیده:
در سیدی رابطه یادگیری و معرکهگیری، آقای مهندس به تعریف دو واژه مهم و اساسی میپردازند.
در مورد واژه یادگیری میتوان گفت که اصولاً زندگی خود نوعی یادگیری است. میتوان گفت فرضیه خلقت انسان و تمام موجودات بر پایه اصول یادگیری بنا شده است. یادگیری میتواند در تمامی حوزهها مانند: یادگیری موسیقی، هنرهای رزمی، انواع ورزشها، ایجاد ارتباط صمیمانه و... رخ دهد.
در حقیقت، میتوان گفت فضای یادگیری بسیار وسیع و گسترده است و اگر کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که همه ما هر روز در حال یادگیری هستیم و به دانش و آموختههایمان اضافه میکنیم.
و اما در مورد واژه معرکهگیری میتوان گفت در معرکهگیری، فرد سعی در پنهان کردن خطا و اشتباه خود دارد و به جای آموزش گرفتن و ارائه توضیحات منطقی، تلاش میکند موضوع را تغییر دهد و آن را به چیز دیگری تبدیل کند.
در معرکهگیری، فرد به جای پاسخ صحیح و مرتبط به سوال طرف مقابل، شروع به بهانهجویی و ایراد گرفتن از او میکند. به عنوان مثال، رهجو برای پنهان کردن خطا و اشتباه خود، از کنگره، راهنما و دیگر اعضای کنگره بهانهجویی و اشکالتراشی میکند.
مشارکت همسفر راضیه:
رابطه یادگیری با معرکهگیری
خلقت انسان و موجودات همه بر پایه اصول و یادگیری فراهم شده است. یادگیری فقط در درس نیست، بلکه در تمام مراحل زندگی ما در حال یادگیری هستیم.
معرکهگیری چیست؟ یعنی عوض کردن موضوع و تبدیل آن به چیز دیگر. مثلاً خطایی انجام دادهایم و برای پنهان کردن آن شروع به ایراد گرفتن از چیز دیگری میکنیم. یا مثلاً در کنگره، کسی روی برنامه کار نمیکند و کوتاهی میکند؛ سپس برای بهانهجویی، مسائل دیگر را پیش میآورد و معرکهگیری میکند.
معرکهگیری نقطه مقابل یادگیری است و ریشه در جهل و ناآگاهی انسان دارد. وقتی انسان نمیتواند اشتباهات خود را قبول کرده یا گردن بگیرد، دیگران را مقصر میداند و شروع به بهانهجویی و معرکهگیری میکند و همیشه در حال نق زدن است. پس وقتی آگاهی در مورد همه چیز داشته باشیم و مسائل را با تفکر، تجربه و آموزش حل کنیم، مرتکب اشتباه نمیشویم و کار به معرکهگیری کشیده نمیشود.
نویسنده: همسفران سعیده و راضیه لژیون راهنما همسفر نرگس (لژیون چهاردهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر لیلا لژیون راهنما همسفر معصومه (لژیون هفتم)
همسفران نمایندگی پرستار
- تعداد بازدید از این مطلب :
152