روند یادگیری از زمان تولد فرد شروع میشود و تا زمان مرگ ادامه دارد. همه ما برای یادگیری تلاش میکنیم و به نوعی با آن درگیر هستیم تا بتوانیم با نیازهای متغیر خود در محیط، سازگار شویم و یا آنها را مرتفع کنیم. یادگیری یک تغییر رفتاری پایدار است که در اثر تجربه به وجود آمده و بر سه عنصر مهم تاکید میکند.
یادگیری شامل یک تغییر رفتاری است که می تواند بهتر یا بدتر شود.
این تغییر رفتاری باید در نتیجه تمرین و تجربه به وجود بیاید؛ بنابراین تغییرات ناشی از بلوغ یا رشد، یادگیری محسوب نمیشود.
این تغییرات رفتاری باید نسبتا دائمی و طولانی باشد. بعضی اوقات افراد چیزهایی یاد میگیرند که به آنها کمک میکند زندگی بهتری داشته باشند؛ اما ممکن است فرد چیزی بیاموزد که برای سلامتی او و جامعه مضر باشد. یادگیری میتواند به صورت دیداری، شنیداری، حرکتی و خواندن همراه با نوشتن باشد.
معمولا بیشتر افراد ترکیب این چند سبک هستند؛ اما یکی از سبکهای یادگیری بر بقیه غالب است.
افرادی که به صورت بصری یاد میگیرند ترجیح می دهند که اطلاعات را از طریق نقشه، نمودار، الگو و اشکال دریافت کنند.
یاد گیرندگان شنیداری با شنیدن اطلاعات راحتتر هستند. آنها معتقدند مطالبی که با صدای بلند شنیده میشود، به درک مطلب بیشتر کمک می کند و معمولا صحبتهایی را که در سخنرانی یا بحثهای گروهی میشنوند بهتر درک می کنند.
یادگیرندگان حرکتی هم باید یک کاری را انجام بدهند تا یاد بگیرند. به عبارتی تجربه محرکی است که باعث یادگیری می شود.
یادگیرندگان خواندنی _ نوشتنی اطلاعات را در قالب نوشتن یا خواندن کلمات بهتر دریافت می کنند. آنها معمولا در تکالیف کتبی خوب عمل میکنند؛ اما معرکهگیری، نوعی نمایش عمومی است که در آن «معرکهگیر» با انجام اعمالی جالب، بینندگان را دور تا دور محل اجرا جمع کرده و سرگرم میسازد. معرکهگیری در ایران و بعضی از دیگر کشورهای غرب آسیا، نمایشی سنتی از برخی حرکات قدرتی؛ مانند پاره کردن زنجیر با زور بازوان، شکاندن سنگ با دست یا بازی با مار سمّی میباشد.
تماشای معرکه، رایگان است ولی در حین نمایش یا پس از اتمام معرکه، تماشاگران داوطلبانه به معرکهگیر مبلغی به عنوان هدیه میدهند. نکته مهم این جا است که آن چه انسانها یاد میگیرند؛ اگر در جهت رفع نیاز خود و اطرافیان هزینه کنند خدمت محسوب می شود؛ اگر در جهت جلب توجه، سرگرمی، تفرقه و آشوبگری در اطرافیان باشد همان معرکهگیری است که برای اطرافیان بهره علمی و کاربردی ندارد.
نویسنده و تایپ: همسفر رضوان رهجوی راهنما همفسر نرگس (لژیون اول)
ویراستاری : همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر نرگس(لژیون اول)
ارسال: همسفرمریم رهجوی راهنما همسفر نرگس(لژیون اول)
همسفران نمایندگی صبا
- تعداد بازدید از این مطلب :
97