English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری نمونه بارز جهل و ناآگاهی

معرکه‌گیری نمونه بارز جهل و ناآگاهی

«مسئله یادگیری و فراگیری تنها مختص درس، مشق و امتحانات نیست، بلکه خلقت انسان و موجودات بر پایه و اصول یادگیری بنا شده و این امر در تمام متون وجود دارد و در کنگره ۶۰ مفهوم واژه یادگیری به مسئله آموزش و به دنبال آن به دانایی برمی‌گردد؛ بنابراین همه ما در حال یادگیری هستیم و به‌طور اصولی زندگی خودش یادگیری است.»

همسفر فیروزه و مسافرشان، با آنتی ایکس مصرفی متادون و شیشه وارد کنگره شدند و هم‌اکنون چند ماه است با متد DST و داروی OT باراهنمای مسافر علیرضا و همسفر زهره در حال سفر هستند. ایشان و مسافرشان در رشته ورزشی والیبال فعالیت می‌کنند.

اینک در باب دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» با ایشان گفت‌وگویی ترتیب داده‌ایم؛ لطفاً با ما همراه باشید.

به نظر شما چرا آقای مهندس این دستور جلسه را قرار داده‌اند؟ اهمیت آن چیست؟
یادگیری، یعنی دانش و معرفت و معرکه‌گیری، یعنی جهل و نادانی؛ این دو مقوله مثل دو کفه ترازو هستند و در کنار هم قرار می‌گیرند. هر چه یادگیری، دانش و معرفت بالاتر باشد، کفه دیگر ترازو که همان معرکه‌گیری است؛ پایین‌تر می‌رود. یادگیری نشان از آگاهی دارد و معرکه‌گیری، نمونه بارز جهل و ناآگاهی است. حال چرا آقای مهندس این دستور جلسه را قرار دادند و اهمیت آن در کنگره 60 چیست؟ مسافر در کنگره به دنبال درمان و رهایی از اعتیاد است و برای این درمان، نیاز به آموزش و یادگیری دارد. کنگره جای آموزش و یادگیری است و همه چه از سفر اولی گرفته تا ایجنت، راهنما، مرزبان و دیده‌بان همیشه در حال آموزش هستند. اگر کسی در حال یادگیری نباشد، از مسیر خارج می‌شود و در مسائل منفی و حاشیه‌ قرار می‌گیرد؛ غیبت می‌کند، در امور دیگران تجسس می‌کند، دیگران را نقد و بررسی می‌کند و معرکه می‌گیرد و درنهایت رابطه بین یادگیری و معرکه‌گیری می‌توانیم برقرار کنیم؛ به‌ این صورت که هرزمان از آموزش فاصله بگیریم، به سمت مسائل ضد ارزشی؛ از‌جمله معرکه‌گیری کشیده می‌شویم.

آیا کسی که مدام معرکه‌گیری می‌کند، می‌تواند آموزش‌های لازم را بگیرد؟ اگر شما تجربه‌ای در این مورد دارید، لطفاً برایمان بیان کنید.
کسی که وارد فاز معرکه‌گیری می‌شود؛ یعنی آموزش خود را متوقف کرده است. ما در کنگره مثلت دانایی داریم که دارای سه ضلع، تفکر، تجربه و آموزش است و در مقابل آن، مثلت جهالت که سه ضلع آن ترس، ناامیدی و منیت است و کسی که منیت دارد، معرکه‌گیری می‌کند و علت آن عدم آگاهی، نداشتن دانایی و توانایی است. وقتی مشکلی برای من به وجود بیاید و نتوانم آن را حل کنم؛ شروع می‌کنم به معرکه‌گیری که امروز کار با من سر سازش ندارد یا بدشانسم و بدبختم و غیره و برای اینکه از خود سلب مسئولیت کنم، مسافرم را مقصر می‌دانم و با او وارد فاز معرکه‌گیری می‌شوم که تقصیر تو است و تو اگر معتاد نبودی، وضع ما بهتر بود و کسی که معرکه می‌گیرد؛ همیشه حق‌به‌جانب است و حقوق دیگران برایش معنایی ندارد.

به نظر شما علت اینکه یک مسافر و یا یک همسفر وارد معرکه‌گیری می‌شود، چیست؟
مسافر در زمان مصرف مواد همیشه دنبال مقصر می‌گردد تا کم‌کاری، اعتیاد، شکست‌ها و کاستی‌های خودش را گردن دیگران بیندازد و این باعث معرکه‌گیری او می‌شود و طلبکار دیگران است و دیگران را مقصر می‌داند؛ اما همسفر در ذهن خود معرکه‌گیری می‌کند که مربوط به مشکلات درونی او است. ترس، افکار منفی، قضاوت‌های بی‌جا و حتی اگر بر زبان هم نیاوریم؛ ولی در ذهن خودمان دچار معرکه‌گیری شده‌ایم.


مسئله یادگیری و فراگیری تنها مختص درس، مشق و امتحانات نیست. لطفاً بفرمایید رابطه یادگیری و معرکه‌گیری مختص چه‌ چیز‌های دیگری در زندگی است؟
یادگیری، یعنی مسائل را یادگرفتن، در مسائل تفکر کردن، از مسائل آموزش گرفتن و مسائل را تجربه کردن. فرد معرکه‌گیر به خاطر منیتش نمی‌تواند اشتباهات خود را بپذیرد و می‌ترسد دیگران او را مقصر بدانند و از خواسته‌هایش دور شود؛ همیشه در حاشیه است و نق می‌زند. یادگیری، فقط درس خواندن نیست؛ بلکه در تمام سطوح مطرح است؛ مثل یادگیری رابطه دوستانه و صادقانه با دوستان خود، یادگیری برخورد با فرزندان خود، یادگیری ایجاد روابط دوستانه و صمیمانه در فضای منزل.

کلام پایانی
هدف اصلی کنگره، آموزش است؛ اگر اعضا کنگره این هدف را دنبال کنند و آموزش‌ها را فرا بگیرند؛ قطعاً از معرکه‌گیری دور می‌شوند و افرادی که معرکه‌گیری می‌کنند، فرصت یادگیری و آموزش را از دست می‌دهند؛ تصمیم با خود ما است که کدام راه را انتخاب کنیم، آموزش بگیریم و هرروز پیشرفت کنیم و جایگاهمان در کنگره بالا برود یا با معرکه‌گیری باعث سلب آسایش خود و دیگران شویم؛ پس به امید روزی که با آموزش‌های جامع و کامل کنگره پله‌های علم و پیشرفت را طی کنیم. از بنیان کنگره 6۰، آقای مهندس و خانواده محترمشان تشکر می‌کنم و برایشان آرزوی سعادت و موفقیت روزافزون دارم.

از اینکه با ما همراه بودید، بسیار سپاسگزارم

تهیه و تنظیم: همسفر‌ مهدیه لژیون راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
عکس و ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت

همسفران نمایندگی اردستان
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .