English Version
This Site Is Available In English

یادگیری و معرکه‌گیری دو کفه یک ترازو است

یادگیری و معرکه‌گیری دو کفه یک ترازو است

مسئله یادگیری و فراگیری، تنها مختص درس، مشق و امتحانات نیست؛ بلکه خلقت انسان و موجودات بر‌پایه اصول و یادگیری بنا شده است و این امر در تمام متون وجود دارد. در کنگره‌۶۰ مفهوم واژه یادگیری به مسئله آموزش و دانایی بر‌‌می‌گردد؛ بنابراین همه ما درحال یادگیری هستیم و به طور اصولی، خود زندگی نیز یادگیری است. یادگیری؛ یعنی قادر باشیم سه مؤلفه مثلث دانایی شامل تفکر، تجربه و آموزش را به تعادل برسانیم.

مسئله دیگر معرکه‌گیری است که نقطه مقابل یادگیری بوده و ریشه آن به جهل و ناآگاهی انسان‌ها برمی‌گردد. در‌‌واقع تغییر یک موضوع و‌ تبدیل آن به مسئله دیگر، معرکه‌گیری می‌شود. زمانی‌که انسان اشتباهات خود را در‌نظر نگرفته و دیگران را مقصر قلمداد می‌کند، وارد معرکه‌گیری می‌شود. در معرکه‌گیری سه صفت ترس، منیت و نا‌‌امیدی وجود دارد. فردی که معرکه‌گیر است، به دلیل وجود منیت نمی‌تواند‌ اشتباهات خود را قبول کند؛ زیرا ترس آن را دارد که دیگران او را مقصر دانسته و از خواسته‌هایش دور شود، بنابراین همیشه نا‌‌امید بوده و اکثر اوقات درحال نق زدن است. فردی که در کنگره به درمان رسیده است و مخفیانه مواد مصرف می‌کند‌، عذاب وجدان می‌گیرد و با ایراد گرفتن، سرزنش کردن و معرکه‌گیری درحال تلاش است که خطای خود را پنهان کند.

اگر کسی در کنگره حاشیه سازی و بهانه‌گیری کند به رهایی نرسیده و نشان‌دهنده این است که طبق برنامه عمل نمی‌کند؛ زیرا پاکی و رهایی یک گوهر بسیار قیمت و گرانبها است. فردی که این گوهر را به‌دست آورده باشد، بسیار قدرتمند شده و کسی که گوهر را نگرفته باشد، چیزی ندارد که به آن دل خوش کند. بنابراین به جای آموزش و دریافت انرژی، وارد معرکه‌گیری شده و طلبکار است. حال رابطه‌ای که می‌توانیم بین این دو‌ تضاد برقرار کنیم، این است ‌که اگر فردی خود را با یادگیری عجین کرده، همیشه به دنبال دریافت آموزش باشد و صفات دانایی که مهمترین مقوله دریادگیری است را بالا ببرد، می‌تواند ازمعرکه‌گیری دور شده و کمتر درحاشیه باشد و دچار کینه، ترس و خشم نمی‌باشد.

جناب مهندس این دو مقوله را کنار هم قرار داده‌اند؛ چرا که این دو مسئله مانند دو کفه ترازو است. هر‌چه سطح یادگیری، دانش و معرفت ما بالاتر باشد، کفه دیگر تراوز که همان معرکه‌گیری است، پایین‌تر می‌رود. معرکه‌گیری حواس و تمرکز ما را از آموزش دور کرده و نیرو و انرژی ما را خراب می‌کند.
استحکام بنا و سیستم کنگره؛ منوط به آموزش‌پذیری خدمتگزاران این بنا است که البته ایشان مراحل زیادی را طی کرده‌اند تا به این دانایی رسیده‌اند. به امید روزی که با آموزش‌های جامع و کامل کنگره به دانایی مؤثر دست یابیم و از معرکه‌گیری و توجیه اشتباهات خود جدا شویم.

نویسنده: همسفر مونس رهجو راهنما همسفر زهره (لژیون سوم)
ویرایش: همسفر آمنه رابط خبری لژیون سوم
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دنا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .