English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری؛ اولین قدمِ خروج از عمل سالم

معرکه‌گیری؛ اولین قدمِ خروج از عمل سالم

هر دستور جلسه‌ای در کنگره دارای حکمت است و این دستور جلسه اهمیت آموزش، یادگیری و دانایی را بیان می‌کند. در کنگره مثلثی داریم به نام مثلث دانایی که اضلاع آن تجربه، تفکر و آموزش هستند. برای این‌که ما در موضوعی به دانایی و تشخیص برسیم این سه ضلع باید با هم رشد کنند. یادگیری آموزشی است که ما آن را عملی کرده‌ایم، اگر تغییر صفت و رفتار در ما صورت گرفت یعنی یادگیری انجام گرفته و یادگیری با تغییر صفت همراه است. بزرگ‌ترین مانع در برابر نفس اماره که مسبب بسیاری از ضدارزش‌هاست همین دانایی ماست که با آگاهی و حرکت توأم با تعقل رشد کرده و سدی در مقابله عنصر معرکه‌گیری می‌شود.

ما در کنگره یا در حال آموزش، یادگیری و خدمت کردن هستیم یا در حال معرکه‌گیری می‌باشیم به عبارتی یا بازیگر هستیم یا تماشاچی هستیم و انرژی و زمان خود را صرف ایراد گرفتن از دیگران، حاشیه درست کردن و نق زدن می‌کنیم. یادگیری و معرکه‌گیری با هم رابطه عکس دارند و آقای مهندس حسین دژاکام این دو مقوله را کنار هم قرار داده‌اند؛ چرا که این دو مسئله مانند دو کفه ترازو هستند یعنی هرچه سطح یادگیری، دانش و معرفت ما بالاتر باشد، کفه دیگر ترازو که همان معرکه‌گیری است پایین‌تر می‌رود. معرکه‌گیری یعنی دور شدن از مرکز و به حاشیه رفتن؛ معرکه‌گیری به این معناست که فردی بساطی را پهن می‌کند؛ تعدادی از افراد را گرد خود جمع می‌نماید و معرکه‌ می‌گیرد مثلاً زنجیر پاره می‌کند، شعبده‌بازی و رمالی می‌کند که به این‌ کارها معرکه‌گیری می‌گویند و در قدیم با این کار مردم را سرگرم می‌کردند و به این وسیله پولی از مردم دریافت می‌کردند.

در اثر کمبود دانش، حسادت، خودخواهی، منیت یا اینکه انسان در کار یا اهدافش شکست می‌خورد و بر سر دوراهی قرار می‌گیرد معرکه‌گیری شروع می‌شود. درست از همان جایی که بقیه در راستای اهدافشان به نتیجه می‌رسند و دارای جایگاه و مورد احترام دیگران هستند، فرآیند معرکه‌گیری توسط فردی که شکست خورده شروع می‌شود. معرکه‌گیری اولین قدم خروج از عمل سالم است. در مواجهه با شکست، انسان‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند: یک دسته از اشتباهاتشان درس می‌گیرند و مشکلات را برطرف می‌کنند و به پیروزی می‌رسند. راه یا دسته دوم فرو رفتن در جهل، پافشاری و ایستادگی در جهل است. در سی‌دی «عناصر معرکه‌گیری» آقای مهندس حسین دژاکام می‌فرمایند: شروع معرکه‌گیری دلیل می‌خواهد به‌طور مثال انسان وقتی در موضوعی از دیگران عقب افتاد، کم‌کم خودش را از بقیه جدا می‌کند، اول پچ‌پچ شروع می‌شود، بعد یکی‌ یکی با افرادی که مساعد هستند شروع به صحبت کردن می‌کند، مرحله بعد تلفن زدن شروع می‌شود و در تمام مسائل صورت حق به جانب به خود گرفته و خودش را قربانی و مظلوم جلوه می‌دهد. کسی که معرکه‌گیری می‌کند هم خود و هم دیگران را به مسلخ می‌برد.

کسی که دانا باشد و به آگاهی دست یافته باشد هیچ‌گاه به دنبال بهانه و عیب‌جویی نیست؛ معرکه‌گیری از روی جهل و کمبود دانش خودمان است. به قول استاد سردار:« ما همه برای خدمت و آموزش پا به حیات نهاده‌ایم. ابتدا آموزش، سپس خدمت درست انجام دهیم.» ان‌شاءالله همه با بتوانیم به درستی آموزش بگیریم و در جهت صراط مستقیم حرکت کنیم و به شایستگی خدمت کنیم و از ضدارزش‌ها دوری نماییم.


نویسنده: راهنما همسفر فاطمه(نمایندگی امیر_اراک)
تایپ: رابط‌خبری، همسفر عاطفه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون سوم)
عکاس: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر احمد_ اراک

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .