English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری حواس و تمرکز ما را از آموزش دور می‌کند

معرکه‌گیری حواس و تمرکز ما را از آموزش دور می‌کند

در مورد معرکه‌گیری و یادگیری چیزی که برداشت کردم از چند تا سی‌دی‌های آقای مهندس این است که؛ مسئله یادگیری و فراگیری تنها مختص درس، مشق و امتحانات نیست. بلکه خلقت انسان و موجودات بر پایه و اصول یادگیری بنا شده و این امر در تمام متون وجود دارد و در کنگره ۶۰ مفهوم واژه یادگیری به مسئله آموزش و به دنبال آن به‌ دانایی‌برمی‌گردد‌؛ بنابراین همه ما در حال یادگیری هستیم و اصولاً زندگی خودش یادگیری است؛ یعنی قادر باشیم سه مولفه مثلث دانایی (تفکر، تجربه و آموزش) را به تعادل برسانیم.

مسئله دیگر معرکه‌گیری است که نقطه مقابل یادگیری بوده و ریشه آن به جهل و ناآگاهی انسان‌ها برمی‌گردد و در واقع تغییر یک موضوع و تبدیل آن به مسئله دیگر به نام معرکه‌گیری می‌شود. زمانی که انسان اشتباهات خود را در نظر نگرفته و دیگران را مقصر قلمداد می‌کند، وارد معرکه‌گیری می‌شود. سه صفت ترس، منیت و ناامیدی وجود دارد و  فردی که معرکه‌گیر است؛ به دلیل وجود منیت نمی‌تواند اشتباهات خود را قبول کند؛ زیرا ترس  آن را دارد که دیگران او را مقصر دانسته و از خواسته‌هایش دور شود؛ بنابراین همیشه در حاشیه قرار گرفته و همیشه ناامید بوده و اکثر اوقات در حال نق زدن است.

فردی که در کنگره به درمان رسیده باشد؛ هیچ‌گاه بد کنگره را نمی‌خواهد و معرکه‌گیری نیز نمی‌کند؛ اما کسی که ظاهراً به درمان رسیده و مخفیانه مواد مصرف می‌کند، وجدان او را می‌گیرد و با ایراد گرفتن، سرزنش کردن و معرکه‌گیری در حال تلاش است که خطای خود را پنهان کند و  فردی خود را با یادگیری عجین کرده و همیشه به دنبال دریافت آموزش باشد و صفات دانایی که مهمترین مقوله در یادگیری است را بالا ببرد می‌تواند از معرکه گرفتن دور شود. جناب آقای مهندس این دو مقوله را کنار هم قرار داده‌اند؛ چرا که این دو مسئله مانند دو کفه ترازو است، هرچه سطح یادگیری آموزش و معرفت بالاتر باشد کفه دیگر ترازو که همان معرکه‌گیری است پایین‌تر می‌رود.

معرکه‌گیری حواس و تمرکز ما را از آموزش دور کرده و نیرو و انرژی ما را خراب می‌کند. استحکام بنا و سیستم کنگره منوط به آموزش پذیری خدمتگزاران این بنا است که البته ایشان مراحل زیادی را طی کرده تا به این دانایی رسیده‌اند. اگر ما در یادگیری مدیریت آموزش داشته باشیم از کوشش جمعی و عمدی عده‌ای از افراد بر اساس روابط منظم و منطقی برای رسیدن به هدف مشترکی که هر یک از افراد به تنهایی از رسیدن به آن عاجزند و با یکدیگر همکاری و مساعدت می‌کنند.

برای یادگیری بهتر استفاده کنیم؛ اما چرا در کنگره این دستور جلسه مطرح شده است؟ به دلیل این‌که یک مسافر قبل از ورود به کنگره معرکه‌گیر خوبی بوده است و با کوچک‌ترین چیزی شروع به معرکه‌گیری می‌کرده و با همین کار روح و روان تمام اطرافیان خود را آشفته می‌کرده؛ اما خدا را باید هزاران بار شکر کنیم که در این مسیر قرار گرفتیم و با آموزش‌هایی که در کنگره می‌گیریم و این آرامشی که به دست آورده‌ایم قدردان جناب آقای مهندس باشیم که با این فکر خود مرحمی بودند بر زخم ما همسفران و مسافرانمان.

از دیدگاه قرآن آدمی‌که در مسیر تکامل خود با دشمن درونی به نام نفس اماره در ستیز است، به تعبیر قرآن کریم ویژگی نفس اماره، امر کننده به بدی و زشتی است و این نقش دشمن انسان است و آن دسته از گرایش‌هایی که مانع ترقی روح انسان و تقرب به سوی خدا است. پیامبر اسلام می‌فرمایند: دشمن‌ترین دشمنانت نفس تو است که میان دو پهلوی تو و پر واضح است که ایجاد زندگی سالم و پیشروی به سوی کمال مطلوب که فطرت آدمی  آن را خواستار است؛ وقتی تحقق می‌پذیرد که انسان توان مقابله با دشمن داخلی که نفس اماره و تبعیت از او است.

آدمی هویت انسانی خویش را می‌بازد و از مسیر انسانیت خارج  و در مسیر حیوانیت گام می‌نهد و هر کس بخواهد بر نفس اماره خویش فائق آید ناگزیر به دارا بودن شناخت صحیح و رفتار شایسته و تقویت قوای معنوی می‌باشد. امیدوارم که با آموزش‌های آقای مهندس روز به روز آگاهی و دانایی ما بالا رفته تا وارد معرکه‌گیری نشویم وفقط وفقط یاد بگیریم که چگونه با معرکه آرامش زندگی کنیم.

منابع: سی‌دی عناصر معرکه گیری ویاد‌گیری وسی‌دی رابطه یادگیری و معرکه‌گیری

تایپ: همسفر‌ شایسته‌ رهجوی  راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهارم)
ارسال و ویرایش: همسفرمریم نگهبان سایت
همسفران نمایندگی یحیی زارع میبد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .