جلسه اول از دوره چهارم کارگاههای آموزش مجازی همسفران نمایندگی زاهدان به استادی همسفر گلناز رهجوی راهنما همسفر مهدیه با دستور جلسه «رابطه یادگیری با معرکه گیری» در روز شنبه 26 آبان ماه 1403 برگزار شد.
سخنان استاد:
در مورد یادگیری در کنگره ۶۰ و در مورد اعتیاد، درمان و غیره در جهانبینی کنگره ۶۰ مثلثی داریم، جسم، روان و جهان بینی که قبلاً بحث شده است. مهم این است که در کنگره یاد میگیریم یک صورت علمی در زندگیمان و روبروی خودمان انجام دهیم. این نیست که بگوییم آموزش مربوط به مقطع خاص است؛ بلکه از بدو تولد تا زمان حیات انسان قرار دارد.
کنگره جای یادگیری و آموزش است. یادگیری هم کسب دانش است هم ایجاد تغییر در رفتار و عواطف. استفاده از آن دانش از جمله ویژگیهای انسان، استعداد خاص او در یادگیری است. مهمترین حاصل و ارمغان معرکهگیری این است، حواس و تمرکز من را از مقوله آموزش پرت کند.
حالا باید دید معرکهگیری چیست که بتوانیم از آن پرهیز کرد یا وقتی وارد معرکه گیری شدیم بتوانیم از آن جلوگیری نماییم؟ معرکه گرفتن جایی هست که در آنجا جنگ و درگیری میشود. در قدیم مارگیرها و درویشها و پهلوانها در محلههایی بساط پهن میکردند و آدمها را دور خود جمع کرده و نمایش میدادند و به اصطلاح برای آنها معرکه میگرفتند و به آن فردی که معرکه میگرفت میگفتند معرکه گیر.
اگر بنایی آباد باشد اما ساکنان آن خراب باشند آن بنا هم کم کم رو به نابودی و خرابی میرود اما ساکنان آباد بناهای خراب و یا ویرانهها را هم میتوانند احیا نمایند. این بنا میتواند انسان یا شهر وجودی، خانواده، لژیون، شعبه، کل کنگره، یک شهر، یک روستا، یک کشور و همه جا میتواند باشد. اگر آن بنا آباد باشد و ساکنین خراب آن بنا رو به نابودی خواهد رفت.
در کنگره هم اگر آدمهای خرابکار بیایند، قطعاً کنگره را نابود خواهند کرد. اکنون رابطهای که میتواند بین آنها در این تضاد برقرار کنیم این هست که اگر فردی خود را با یاد گرفتن عجین کند و همیشه در پی آموزش باشد و صفت دانایی که مهمترین مقوله در یادگیری هست را بالا ببرد میتواند از معرکه به دور باشد و کمتر نق بزند و کمتر در حاشیه باشد و کمتر گلایه کند.
شخص هر چه از یادگیری فاصله بگیرد به سمت معرکهگیری میرود و در دنیای پر از حاشیه کینه و ترس و خشم فرو میرود. یادگیری نشانهای از آگاهی دارد و معرکهگیری نمونه بارز جعل و ناآگاهی هست پس به امید روزی که با آموزشهای جامع و کامل کنگره پلههای علم و پیشرفت را طی کنیم. گنکره جای مقدسی است؛ چون من همسفر با چه حال بد و در حال معرکه گیری بودم و از همه عالم و آدم طلبکار و همیشه فکر میکردم من بی گناهم و با صحبت و ناآگاهی که داشتم رندگیم به جنجال و معرکه میکشیدم ولی از روزی که وارد گنکره ۶۰ شدم با آموزشهای ناب گنکره آموختم و درک کردم خیلی چیزها را باید یاد بگیرم و بدون آگاهی و بدون تفکر هیچ قضاوت و عملی انجام ندهم.
با یادگیری و جهانبینی من در گنکره یاد گرفتم که به آن چیزی که باعث آرامش و آسایش و تعادل است برسم. آموزش گرفتم و قدرت تفکر و یادگیری من بالاتر رفته و معرکهگیری از یادم رفته. شکر گزار خداوند هستم که بزرگترین بخشش بندگانش در هستی که فرصت تغییر است را در من قرار داد.
نویسنده: همسفر گلناز رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون یکم)
رابط خبری: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون یکم)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنماهمسفر مهدیه (لژیون یکم)
همسفران نمایندگی زاهدان
- تعداد بازدید از این مطلب :
44