English Version
This Site Is Available In English

شناخت افراد با مخالفت

شناخت افراد با مخالفت

جلسه اول از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی ارتش با استادی راهنما همسفر نسرین با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد‌.

سخنان استاد:

حاشیه رفتن و معرکه گیری به چه معنا است؟ فردی بساطی را پهن می‌کند، یک‌سری افراد را دور خود جمع می‌کند و معرکه می‌گیرد، مثلاً زنجیره پاره می‌کند یا شعبده بازی می‌کند، خلاصه پولی را دریافت می‌کند. وقتی انسان در برابر مسئله‌ای محکوم شود، به‌جای سکوت، پذیرش و عذر خواهی، شروع به معرکه گیری می‌کند اگر انسان بپذیرد که مشکل دارد با شهامت است؛ فردی که معرکه گیری می‌کند در اصل شهامت پذیرش مشکل‌‌ را ندارد. گاهی اوقات  یک موضوع با عذرخواهی حل می‌شود و اما انسان این قضیه را تبدیل به پیچیده‌ترین موضوع می‌کند. اگر می‌خواهید فردی را بشناسید با او مخالفت کنید. معرکه گیری چه زمانی اتفاق میفتد؟ زمانی که فرد کمبود دانش داشته باشد و همچین منیت، خودخواهی، حسادت و احساس شکست، این‌ها باعث می‌شود فرد شروع به معرکه گیری کند. در کنگره افراد به دو دسته تقسیم می‌شوند یا بازیگر‌ هستند و یا تماشاچی، تماشاچی‌ها در اصل مانند مهمان برخورد می‌کنند، خدمت نمی‌کنند، مشارکت نمی‌کنند و بعد از مدتی خسته می‌شوند، شروع به نق زدن و غر زدن می‌کنند و آرام آرام وارد حاشیه می‌شوند. یکی دیگر از عوامل معرکه گیری ترس است که بازدارنده است. ترس باعث می‌شود انسان به دانایی نرسد پس در نتیجه یادگیری اتفاق نمی‌افتد و معرکه گیری شروع می‌شود؛ هرچه از آموزش و یادگیری فاصله بگیریم به معرکه گیری نزدیک‌تر می‌شویم.

مانند ترس از شکست که بهانه می‌آوریم و دیگران را مقصر می‌دانیم. عامل دیگری که باعث می‌شود انسان وارد معرکه گیری شود قیاس است، وقتی وارد قیاس می‌شویم اطلاعات و داده‌های ما غلط است. در معرکه گیری از عمل سالم دور می‌شویم و نمی‌توانیم تفکر سالم داشته باشیم، باید نفس و خواسته‌های آن را بشناسیم، در غیر این صورت ذهن ما آلوده و مکدر می‌شود. یادگیری و معرکه گیری دو موضوع متضاد هم هستند و هر چه از آموزش فاصله بگیریم به معرکه گیری نزدیک‌تر می‌شویم. گاهی انسان از در جهت مثبت دیگران سبقت می‌گیرد و جایگاه و لِوِل خود را تغییر می‌دهد؛ اما در معرکه گیری فرد معرکه گیر  تلاش می‌کند و جایگاه خود را در جهت منفی تغییر می‌دهد، با نق زدن و پچ پچ کردن شروع می‌شود و خودش را قربانی جلوه می‌دهد و دیگران را به مسلخ می‌‌برد اما خودش ذبح می‌شود. باید یاد بگیریم و تلاش کنیم از ساکنین آباد باشیم و با آموزش از معرکه گیری جلوگیری کنیم، وقتی با انسان‌ها صحبت می‌کنیم خوب است که نگاهی به درون آن‌ها بیندازیم.

نویسنده: همسفر نسرین راهنمای لژیون یکم
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی ارتش

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .