جلسه هفتم از دوره پنجم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی امام قلی خان، با استادی راهنما همسفر مرضیه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در روز شنبه 26 آبانماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
رابطه یادگیری و معرکهگیری کاملاً محسوس است و رابطه مستقیم باهم دارند، یادگیری یک عمل مثبت و معرکهگیری یک عمل منفی است و هرچقدر یک شخص وارد فاز معرکهگیری میشود از نعمت یادگیری محروم میگردد.
حسهای منفی مانند حسادت، خودخواهی، منیت، تجسس، غیبت از عوامل سازنده معرکهگیری هستند و با توجه به سیدی نوکران که آقای مهندس فرمودند: ما برای اینکه دورهم جمعشویم و نتیجه خوب و عالی بگیریم نیاز به ایمان، اعتقاد و باور قوی داریم؛ ولی متأسفانه گاهی ما انسانها با دورهم جمع شدن فراموش میکنیم که هدف ما از قرار گرفتن در جمع تکامل است و حسهای منفی ازجمله حسادت، خودخواهی، منیت جایگزین ایمان، باور و اعتقاد میشود و غافل از این هستیم که برای تکامل به دنیا آمدهایم و این سیستم هوشمند است و تا زمانی که مسئله را فرانگیریم تکرارها را ادامه میدهد، تا جایی که از آن مرحله بیرون بیاییم.
در اینجا مختصر و کوتاه در رابطه با چگونگی معرکهگیری بهواسطه حسهای منفی را بیان میکنم:
حس حسادت: فرد حسود کسی است که در جمعها تعریف، تمجید و قدردانی دروغین میکند و بهمحض اینکه آن شخص از جمع خارج یا دور شود، پشت سرش صحبت میکند و از شدت حسادت، بدیهایش را به دیگران میگوید، افراد حسود سعی میکنند افراد خوب و موفق جمعها را از نگاه دیگران بیندازند و با نادیده گرفتن تلاشها و سختیها سعی میکنند با معرکهگیری موفقیت دیگران را بیارزش کنند.
خودخواهی و توقع بیجا: این دسته از افراد با این خصوصیت منفی خود هیچ محبت، گذشت، عشق و احترامی نسبت به دیگران ندارند؛ یعنی همان ظروف تهی؛ ولی توقع احترام، محبت و عشق دارند و زمانی که این نیازش بیپاسخ میماند، شروع به معرکهگیری میکنند.
منیت: انسانهایی که منیت دارند به خود اجازه میدهند وارد حریم دیگران شوند و حصار حریم دیگران را بشکنند و با منیت خود معرکه راه بیندازند و حرمتشکنی کنند، انسان خردمند و دانا وارد بحث، جدل و معرکه نمیشود؛ زیرا میداند که با این عمل انرژی خود را دور میریزد پس این افراد هوشمندانه رفتار میکنند و انرژی نابشان را برای رشد، ارتقاء و شناخت حقیقت حفظ میکنند؛ فراموش نکنیم وقتی ما با لحن تندی با بقیه حرف میزنیم فضا و محیط گفتوگو را برای یک گفتوگوی آرام مسموم میکنیم.
برای اینکه دوست داشته شوید باید دیگران را دوست بدارید؛ اگر میخواهید شنیده شوید باید به بقیه گوش دهید، آدمهای خوشرو، مثبت و پرانرژی کسانی هستند که تعامل مثبت و فعال با بقیه را میدانند و کمتر وارد تنش و درگیری با دیگران میشوند، این به معنای آن نیست که این افراد همیشه باهم چیز موافق هستند؛ بلکه این افراد سازگار با محیط شدهاند و برای دیگران ارزش قائلاند و این موضوع را بهخوبی فراگرفتهاند.
هدف از خلقت انسان در دو مورد خلاصه میگردد، آموزش و خدمت؛ امیدوارم بهخوبی فراگرفته باشیم که برای انجام هر کاری تفکر لازم را داشته و در زمان شنیدن موضوعی اول آن را بررسی کنیم و از صحت آن اطمینان پیدا کنیم.
نویسنده: راهنما همسفر مرضیه (لژیون چهاردهم)
عکاس: همسفر مهشید رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون سوم)
ویراستاری و ارسال: نگهبان سایت، همسفر مهلا
همسفران نمایندگی امام قلیخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
315