English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری نقطه مقابل دانایی

معرکه‌گیری نقطه مقابل دانایی

هشتمین جلسه از دوره چهارم کارگاه‌های مجازی کنگره۶۰ همسفران نمایندگی کریمان به استادی همسفر زهرا با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه ۲۶ آبان ماه ۱۴٠۳ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:
خداوند بزرگ را شاکرم که توفیق خدمت در این جایگاه به من داده شد و از راهنما عزیزم سپاسگزارم که شرایط خدمت در این جایگاه را برای من فراهم کردند. دستور جلسه رابطه یادگیری و معرکه‌گیری می‌باشد. من ابتدا باید با خودم فکر کنم برای چه در کنگره هستم. من در کنگره هستم که هم برای مسافرم حامی باشم و هم چیزهای زیادی را آموزش بگیرم برای اینکه به صلح و آرامش برسم و هنر بهتر زندگی کردن را بیاموزم و مرتب برای یادگیری علم راستین کنگره تلاش کنم. در کنگره یاد گرفتم که یادگیری یعنی اینکه بتوانم سه مقوله مثلث دانایی که تفکر، تجربه و آموزش هستند را به تعادل برسانم. معرکه‌گیری نقطه مقابل دانایی می‌باشد و ریشه در جهل و ناآگاهی انسان‌ها دارد. انسان معرکه‌گیر به جای حل کردن مشکل خودش فضای معرکه‌ای را بوجود می‌آورد که دیگران را مقصر جلوه دهد در کاری شکست می‌خورد و به جای اینکه از شکست خود درس بگیرد و سعی کند مشکلات را برطرف کند و مسیر خود را اصلاح کند تا پیروز شود، تقصیر را گردن دیگران می‌اندازد و شروع به معرکه‌گیری می‌کند. مثلاً من اگر درس نخوانم و در امتحان نمره کم بگیرم و به جای اینکه به اشتباه خودم اشاره کنم شروع کنم به نق زدن که سؤالات سخت بود و وقت کم بود و... من اینجا دچار معرکه‌گیری شده‌ام. معرکه‌گیری بیشتر به دلیل جهل یا حسادت، منیت و شکست در انجام اموری که به فرد واگذار شده ایجاد می‌شود. انسان معرکه‌گیر نمی‌تواند اشتباهات خود را بپذیرد زیرا منیت دارد و همیشه در حاشیه قرار دارد و در حال نق زدن می‌باشد و نمی‌خواهد آموزش ببیند و نمی‌تواند تولید انرژی کند و می‌خواهد انرژی دیگران را سرقت کند و بیشتر از اینکه حواسش به خودش باشد دوربینش روی دیگران است انرژی خود را از دست می‌دهد و برای کسب انرژی باید از دیگران انرژی بگیرد؛ بنابراین به خاطر یک موضوعی ممکن است عده‌ای را دور خودش جمع کند و شروع کند به صحبت راجع به این موضوع یا شخص و غیبت کردن و دیگران هم با همراهی کردن او و صحبت در این مورد به او انرژی می‌دهند.
فردی که در کنگره درمان شده است هیچگاه بد کنگره را نمی‌خواهد و معرکه‌گیری نمی‌کند اما کسی که ظاهراً به درمان رسیده است؛ ولی در خفا مواد مصرف می‌کند برای اینکه بر روی کار خودش پوشش بگذارد و عذاب وجدان او را می‌گیرد، با ایراد گرفتن و  سرزنش کردن و معرکه‌گیری در حال تلاش است که خطای خودش را پنهان کند. اگر کسی در کنگره به دنبال بهانه‌گیری و حاشیه است به رهایی نرسیده است. رهایی و پاکی یک گوهر بسیار قیمتی و گرانبها است و فردی که این گوهر را به دست آورده بسیار قدرتمند شده و کسی که این را به دست نیاورده حال خوبی ندارد و طلبکار همه می‌باشد. رابطه یادگیری و معرکه‌گیری مثل رابطه دو کفه ترازو می‌باشد اگر فردی با حرکت در صراط مستقیم به کسب علم و آگاهی بپردازد و دانایی خود را بالا ببرد دیگر نیازی به معرکه‌گیری ندارد و در حاشیه قرار نمی‌گیرد و از ترس و خودخواهی و حسادت به دور خواهد بود. هرچه سطح دانش و معرفت ما بالاتر باشد معرکه‌گیری ما پایین‌تر است. معرکه‌گیری حواس ما را از آموزش دور می‌کند و نیروی ما را خراب می‌کند.
آقای مهندس می‌فرمایند: یادگیری فقط مشق و امتحان نیست و اصولاً زندگی کردن خودش یادگیری است. گاهی اوقات معرکه‌گیری در ذهن ما اتفاق می‌افتد. یعنی در ظاهر هیچ اتفاقی نمی‌افتد؛ ولی در ذهن موضوعاتی پیش می‌آید مثل قضاوت‌هایی که انجام می‌دهیم که به مشکلات درونی ما مثل ترس، منیت و حسادت برمی‌گردد.
همیشه باید در همه‌ جا حواسمان جمع باشد و ببینیم که چه کسی حرف حساب می‌زند و چه کسی معرکه‌گیری می‌کند تا نا‌خواسته با انسان معرکه‌گیر همراه نشویم زیرا انسان معرکه‌گیر زمانی موفق خواهد شد که شنونده‌ها به حرف‌هایش توجه کنند و به او بها بدهند. به موضوع دقت کنیم ببینیم موضوع درست است یا نه و چه هدفی پشت آن نهفته است. آقای مهندس می‌فرمایند: معرکه‌گیری سه عنصر دارد یکی شخص معرکه‌گیر می‌باشد، یکی اشخاص شنونده و سومی موضوع معرکه‌گیری است. معرکه‌گیر احتیاج به یکسری شنونده دارد و بستگی به ما دارد که حرف‌هایش را گوش کنیم یا گوش نکنیم. وقتی گوش بکنیم او ادامه می‌دهد و به هدفش می‌رسد. اگر فرد همواره در حال آموزش و یادگیری باشد و با خدمت کردن و ورزش کردن وقت خود را پر کند دیگر وقتی برای معرکه‌گیری ندارد، در نتیجه معرکه‌گیری از بین می‌رود. در کنگره ۶۰ شرکت در لژیون‌ها بهترین راه برای دور ماندن از معرکه‌گیری است.

رابط خبری و ویراستاری: همسفر عارفه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دوم)
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون اول)
همسفران نمایندگی کریمان 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .