جلسه هشتم از دوره ششم کارگاه آموزشی مجازی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی حافظ با استادی راهنما همسفر سکینه با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
خدارا شاکرم که توفیق پیدا کردم خدمت کنم، سپاسگذارم از خداوند و آقای مهندس و خانواده محترم ایشان و همچنین از راهنمای عزیزم که اگر حال خوش را تجربه میکنم حاصل زحمات این عزیزان می باشد.
کنگره۶۰ مکانی برای یادگیری و آموزش میباشد و انسان نیز برای آموزش و خدمت کردن خلق شده، خداوند وقتی انسان را خلق کرد از روح خود به انسان دمید و به او اختیار داد تا انتخاب کند. هرچیزی برای این که رشد کند نیاز به مربی یا معلم دارد که معلم باید واقعی باشد تا بتواند تفکر درست و اندیشه درست را به انسان منتقل کند، باید چیزهایی را آموزش بدهد که مرتبط با نیاز انسان باشد و آن مطالبی را که آموزش میدهد باید حقیقی و واقعی باشد، مطالب را ساده عنوان کند که قابل فهم باشد زیرا؛ اگر انسان از آموزگار نیاموزد روزگار به او خواهد آموخت بنابراین برای اینکه به دانایی برسیم باید از درد و رنجها عبور کنیم و به درک نسبی برسیم.
موانع رشد دانایی انسان مثلث جهالت میباشد که باید به ناامیدی، منیت و ترس خود غلبه کنیم و از آنها عبور کنیم زیرا؛ هر یک از این اضلاع به نوبه خود باعث میشود که ما از آموزش و یادگیری دور شویم و وارد معرکهگیری شویم. معرکهگیری در اثر کمبود دانش، خودخواهی، منیت، حسادت و شکست بهوجود میآید و شروع معرکهگیری دلیل میخواهد. انسان زمانی در موضوعی از دیگران عقب افتاد ذرهذره خودش را از دیگر انسانها جدا میکند، ابتدا پچ پچ شروع می شود بعد یکی یکی از افرادی که مساعد هستند شروع به صحبت کردن می کند سپس تلفن زدن شروع میشود و در همه مسائل صورت حق به جانب به خود گرفته و خود را قربانی و مظلوم جلوه میدهد.
کسی که معرکهگیری میکند به خود دیگران آسیب میزند. معرکهگیری در همه سیستمها وجود دارد، از کاخ ریاست جمهوری تا دانشگاه و کنگره در واقع؛ معرکهگیری یعنی دور شدن از مرکز و به حاشیه رفتن، فردی که بساطی را پهن می کند تعدادی افراد را گرد خود جمع میکند و معرکهگیری می کند و با این کار مردم را سرگرم میکند و به این وسیله پولی را نیز دریافت میکند. زمانی که انسان به مشکلی برمیخورد و شهامت این را ندارد که عذرخواهی کند خود را از دیگران بالاتر میداند و دانش پذیر نمیباشد در نهایت وارد حاشیه میشود و مسائل را به پیچیدهترین موضوع تبدیل میکند، از دیگران ایراد میگیرد و وارد معرکهگیری میشود.
یادگیری محتوایی است که مختص به ضلع درمان اعتیاد یعنی جهانبینی میباشد. در کنگره۶۰ علاوه بر این که فرد از دام اعتیاد رها میشود، دانایی و آگاهی شخص مییابد و این تغییر در نوع دیدگاه و کسب دانایی است که مانند سپر در مقابل نفس اماره قرار میگیرد، انسان را از تاریکیها و آلودگیها رها حفظ میکند. اصولاً انسان تاریکیها را تجربه میکند تا به عظمت روشناییها پی ببرد، برای خروج از تاریکیها باید فرامین الهی را اجرا کنیم، دعا و نیایش و عشق ورزیدن و... گره کار ما را نمیگشاید و بدانیم که انسان فقط توسط رب به ارتقا میسد که برای رسیدن به تکامل و ارتقا باید فرمان بردار رب خویش باشد.
نکته دیگر این که در یادگیری معرکهگیری میتواند وجود داشته باشد، این دو مقوله متضاد یکدیگر میباشد این تضاد وجود دارد. یادگیری میتواند آرامش، تعادل و در نهایت قرار گرفتن در صراط مستقیم را به ارمغان بیاورد اما؛ در معرکهگیری کاملا برعکس است آرامش ،تعادل و در نهایت غرق شدن در دستهای نیروهای شیطانی و تباهی میباشد و انسان را در حاشیه قرار میدهد، در معرکهگیری از آموزش خبری نیست.
امیدوارم که با آموزش از این دستور جلسه بتوانیم از معرکهگیری دوری کنیم و به یادگیری بپردازیم، زندگی کنیم و بگذاریم دیگران نیز زندگی کنند.
رابط خبری: همسفر هدیه رهجوی راهنما همسفر سکینه (لژیونپنجم)
تنظیم و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیونسوم)
همسفران نمایندگی حافظ
- تعداد بازدید از این مطلب :
71