English Version
This Site Is Available In English

انتظار بی‌جا باعث معرکه‌گیری می‌شود

انتظار بی‌جا باعث معرکه‌گیری می‌شود

جلسه اول از دوره هفتم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی شیخ‌بهایی با استادی همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سخنان استاد:

ما خوب می‌دانیم معرکه‌گیری بر اثر کمبود دانش و علم به وجود می‌آید و علم، چیز پیچیده‌ای نیست؛ باید کلید آن را پیدا کنیم؛ مانند تمام بیماری‌ها که تا کلیدش را پیدا نکنیم، نمی‌توانیم آن‌ها را درمان کنیم. علم و آموزش‌هایی که ما دریافت کردیم، زمانی ارزش دارد که ما آن‌ها را به کار ببندیم و در آن راه حرکت کنیم که قطعاً به نتیجه می‌رسیم؛ اگر انسان آگاهی نداشته باشد، زودباور می‌شود و به سرعت می‌شود، سرش کلاه گذاشت؛ حتی تخیلات هم واقعیت می‌پندارد.

کسب دانش همیشه ارزشمند است؛ اما همیشه باید به این موضوع ادامه دهیم؛ زمانی که معرکه‌گیری به وجود می‌آید، شخص به جای اینکه به دنبال حل مشکل باشد، اشتباه خود را تقصیر دیگری می‌اندازد و بر اثر آگاهی نداشتن، دیگران را مقصر می‌‌داند؛ بدون اینکه به این موضوع فکر کند که آیا تحمل دارم، حرف‌هایی که به دیگران می‌زنم، دیگران آن حرف را به من بزنند؟ ما نباید از هر چیزی غیر آن، انتظار داشته باشیم؛ مثلاً نباید از امام‌زاده‌ها انتظار خوب شدن بیماری کرونا را داشته باشیم، در صورتی‌که کار آن‌ها هدایت بشر بوده است و انتظار بی‌جا باعث معرکه‌گیری می‌شود.

آقای مهندس دژاکام نکته بسیار ارزنده‌ای بیان می‌کنند: «کسانی موفق هستند که پس‌انداز می‌کنند و قرض ندارند.» در هر موقعیت باید پس‌انداز کرد و نباید فکر خود را متوقف امروز کنیم که امروز، باشد بخوریم و فردا خدا بزرگ است؛ بلکه همیشه با تفکر درست باید فکر فرداها را کرد، با اینکه نمی‌دانیم چه می‌شود؛ اما باید پس‌انداز داشته باشیم تا در موقعیت و مکان مناسب از آن استفاده کنیم. زمانی‌که هیچ پس‌انداز و پولی نداریم شروع نکنیم به طلبکار شدن از اطرافیان و معرکه‌گیری به راه نیاندازیم. معرکه‌گیری در تمام سطوح زندگی قرار دارد از جمله خانواده، دوستان، دانشگاه و حتی تاکسی و شیطان همیشه به زیباترین شکل وارد افکار انسان می‌شود و ما را به سمت معرکه‌گیری حرکت می‌دهد.

انسان‌هایی که همیشه معرکه‌گیری می‌کنند بعد از هر بار شکست به فکر حل کردن مشکل خود نیستند و باز هم آن مشکل را تکرار می‌کنند تا بتوانند تجربه جدیدی کسب کنند؛ ولی باز شکست می‌خورند. خداوند به همه انسان‌ها اختیار و تفکر داده است که تفکر و اندیشه باعث تغییر در انسان می‌شود؛ مثلاً شخصی به وسیله طناب، می‌تواند صعود کند و شخصی هم می‌تواند خود را حلق‌آویز کند که این بستگی به افکار انسان‌ها دارد؛ ما اگر بارها اشتباهی را تکرار کردیم، احمق هستیم، برای رسیدن به روشنایی باید از تاریکی عبور کنیم؛ ولی نه اینکه در تاریکی بمانیم و حرکت نکنیم که همین پافشاری در یک اشتباه که یک ضدارزش هم هست، باعث معرکه‌گیری می‌شود.

رابط خبری: همسفر نفیسه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون سوم)
ویراستاری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون هفتم)
عکس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون چهاردهم)
ارسال: همسفر مینا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شیخ‌بهایی
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .