English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری؛ تجلی نادانی و جهل انسان

 معرکه‌گیری؛ تجلی نادانی و جهل انسان

جلسه اول از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی دکتر احمد_اراک به استادی راهنما همسفر مریم با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:
خداوند وقتی انسان را آفرید از روح خودش در او دمید. انسان به واسطه روح می‌تواند همه مطالب را فرا  بگیرد و علم کسب کند؛ ولی موجودات دیگر از این خاصیت برخوردار نیستند. روح به امر رب  و مربی است یعنی اگر انسان مربی داشته باشد و حرف مربی خود را گوش کند روح در وجود او قدرتمند می‌شود و قدرت یادگیری مطالب را پیدا می‌کند.

اصولا زندگی خودش یادگیری است و خلقت انسان و خلقت موجودات همه بر مبنای یادگیری است. یادگیری زبان‌های خارجی، یادگیری انواع و اقسام برخوردها با دیگران و به قول استاد سردار:« انسان هرچه بیشتر در این حیات سازندگی را انجام دهد در حیات های بعدی راحت خواهد بود» هنرهای مختلفی را می‌توانیم یاد بگیریم، حرفه هایی را بیاموزیم وقت‌مان را بیهوده  هدر ندهیم؛ اما معرکه‌گیری؛ معرکه‌گیری یعنی کسي  یک سری افراد را دور خود جمع کند و سرگرم کند که در قدیم یک نفر افراد را دور خودش جمع می‌کرد و زنجیر پاره می کرد یا نقالی می‌کرد ولی در کل وقتی انسان در انجام کارها ناتوان است‌ یا در کاری شکست می خورد و یا در اثر منیت، حسادت شروع به معرکه‌گیری می‌کند تا آن مسئله اصلی را با معرکه‌گیری و حاشیه رفتن بپوشاند مثلآ مسافری که در کنگره برگشت می‌کند باید برود پیش راهنما و موضوع را به راهنمایش بگوید، این راحت‌ترین کاری هست که فرد می‌تواند انجام بدهد، ولی نمی‌آید بگوید و شروع می‌کند پشت سر راهنما حرف زدن، که راهنما خوب عمل نمی‌کند و یا پشت سر ایجنت، مرزبان‌ها غيبت کردن و به‌ جای این‌که مشکل خودش را حل کند می آید معرکه‌گیری می‌کند که خودش را تبرئه کند و در واقع همه را جز خودش مقصر می‌دانند.

همه جا ما معرکه‌گیری داریم در جامعه، خانواده مثلآ وقتی دستمان می‌خورد به‌ لیوان آب و می افتد و می شکند می‌گوییم چه کسی این لیوان را اینجا گذاشته، یعنی دیگران را مقصر می دانیم. در واقع معرکه‌گیری و نق زدن تجلی نادانی و از روی جهل انسان است و برای این‌که انسان از معرکه‌گیری و حاشیه دور باشد باید دانایی کسب کند و ما مثلث دانایی را داریم که اضلاع آن عبارتند از تفکر، تجربه، آموزش. کنگره جای آموزش است برای همه افرادی که وارد کنگره می شوند چه همسفر، چه مسافر، چه راهنما و چه مرزبان‌ها و ایجنت، همه در حال یادگیری و آموزش هستند. در کتاب ۶۰درجه مبحث بهترین راه از قول سردار می خوانیم:« باید بدانید که ما همه برای خدمت و آموزش پا به حیات نهاده‌ایم»

بنابراین باید ابتدا آموزش و سپس خدمت درست انجام دهیم. اگر کسی در کنگره به دنبال یادگیری و خدمت نباشد قطعا از مسیر کنگره و مسیر درمان اعتیاد خارج می‌شود و در مسائل منفی و حاشیه‌ای وارد می‌شود. کسانی که افراد را نقد و بررسی می‌کنند، غیبت می‌کنند، در امور شخصی دیگران تجسس می‌کنند، قوانین کنگره را رعایت نمی‌کنند، به‌ حرف راهنما گوش نمی‌دهند ذره‌ذره از مسیر کنگره خارج می‌شوند؛ اما افرادی که به دنبال آموزش و یادگیری علم اعتیاد و علم زندگی کردن هستند و در کنگره خدمت می‌کنند تغییرات را در تفکر و اندیشه و جهان‌بینی آن‌ها می‌بینیم و این‌گونه مسائل حاشیه‌ای برای آن‌ها معنا و مفهومی ندارد و مجال و فرصتی برای آن‌ها نمی‌ماند که بخواهند دنبال مسائل حاشیه‌ای باشند. رابطه یادگیری و معرکه‌گیری این است که هر زمان از آموزش و ياد گیری فاصله بگیریم به سمت معرکه‌گیری و حاشیه کشیده می‌شویم. بنابراین باید بیاموزیم، یاد بگیرم، آموزش ببينيم و عمل کنیم تا ساخته شویم.



تایپ : همسفر راضیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
عکاس: همسفر خدیجه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر فاطمه، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دکتر احمد_ اراک

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .