جلسه دوم از دوره چهارم کارگاههای آموزشی مجازی نمایندگی ویلیام وایت به استادی راهنمای ویلیام وایت همسفر الناز با دستورجلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» در تاریخ ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
یادگیری و معرکه گیری دو مفهومی هستند که نقطه مقابل یکدیگرند و همیشه در تضاد هستند. برای درک بیشتر موضوع به تعریف این دو مفهوم میپردازیم. یادگیری؛ کسب دانش و ایجاد تغییر در رفتار و زندگی با استفاده از دانش کسب شده است. در ادامه این سوال پیش می آید که چه زمانی یادگیری در انسان شکل میگیرد؟ انسانها از آغاز حیات تا پایان زندگی همواره در حال کسب تجربه و آموزش هستند؛ این نشان میدهد برای یادگیری مفاهیم و دانش در هر مسئله و زمینهای نیاز به معلم و رب است تا بتوان آموخت. این امر میسر نمیشود مگر اینکه از مثلث دانایی، تجربه، تفکر و آموزش است پیروی کنم.
برای همه ما این موضوع مشخص شده است که در کنگره۶۰ در شخص سفر اولی با استفاده از تجربه راهنما و متد DST ذرهذره در فرد تغییرات را ایجاد میکند. با پایین آمدن هر پله یک قدم به دانایی او افزوده میشود؛ زیرا اگر چنین نباشد فرد شروع به معرکهگیری میکند که باعث توقف رشد و آگاهی او میشود.
علت معرکهگیری جهل انسان و ناامیدی از به انجام رساندن امور است. کسی که معرکهگیر است، نمیخواهد آموزش ببیند و بیشتر از این که مشغول اعمال خویش باشد حواسش به دیگران است.
این موضوع برای من نیز اتفاق افتاد؛ زمانیکه در تاریکی دود قلیان غوطهور بودم و منیت و ناامیدی که ابزارهای مثلث جهالت هستند را حصار خود کرده بودم؛ با معرکهگیری که در درون خود داشتم مسافرم را مسبب تمام اینها میدانستم. با این بهانه که اول بایستی او به درمان برسد آموزش و سفر نیکوتین را از خود سلب کرده بودم؛ ولی جرقهای در من زده شد که تغییرات را اول بایستی از خود شروع کنم و بهعنوان یک همسفر به دنبال یادگیری و آموزش باشم. دانایی را در خود عملی و به دنبال معرکهگیری نباشم؛ زیرا اگر چنین باشد به بیرون از کنگره۶۰ پرتاب میشوم.
این دروازه ورود به تاریکیها است؛ زیرا ما در کنگره۶۰ همواره و بهصورت مداوم درحال یادگیری و آموزش گرفتن هستیم. هرگز نباید فراموش کنیم که برای چه به کنگره۶۰ آمدهایم. من همسفر همواره بایستی مواظب باشم نق نزنم و به حاشیه نروم؛ زیرا به ضرر خودم است و از حسادت، کینه و غیبت کردن پرهیز کنم. سعی کنم برای افزایش دانایی خود از امکاناتی که در کنگره۶۰ برای من فراهم شده استفاده کنم؛ زیرا کنگره۶۰ آب میوههای فراوانی دارد؛ مانند سفر نیکوتین، سفر تغذیه سالم و ....
کنگره۶۰ سراسر جایگاه آموزش و فراگیری است، برای تمامی اشخاص از تازهوارد تا بالاترین جایگاه همه در حال یادگیری هستیم. باید بدانیم در کنگره۶۰ اگر کسی در حال یادگیری و خدمت نباشد؛ قطعاً از مسیر خارج میشود و در مسائل منفی و حاشیهای وارد میشود و این آغاز معرکهگیری است. برعکس افرادی که در چرخه آموزش و خدمت قرار میگیرند به ندرت جذب مسائل حاشیهای میشوند. تغییرات را در تفکر و اندیشه آنها به وضوح میبینیم و توجهشان رو به عملکرد خودشان است.
رابطهای که بین یادگیری و معرکهگیری وجود دارد این است که هرگاه از آموزش و خدمت کردن فاصله بگیریم به سمت معرکهگیری کشیده میشویم؛ همه اینها نشاندهنده نادانی و جهل ما است که ممکن است در درون هر انسانی جهل و نادانی باشد. برای همین باید در هر مرحله از زندگی خود بیاموزیم و آموزش بگیریم. کنگره۶۰ مکانی است که این شرایط را برای تمای اعضا از یک تازهوارد تا دیدهبان فراهم کرده تا در پرتو آموزشها خود را به فرمان عقل نزدیک کنند و مسیر دانایی و یادگیری را طی کنند.
نویسنده و رابط خبری: راهنمای ویلیام وایت همسفر الناز (نمایندگی شادآباد تهران)
ویراستاری و ارسال: مسافر نیکوتین زهرا رهجوی راهنمای ویلیام وایت همسفر مریم (نمایندگی سلمان فارسی اصفهان)
گروه همسفران ویلیام وایت کنگره۶۰
- تعداد بازدید از این مطلب :
133