English Version
This Site Is Available In English

یادگیری بر‌مبنای دانایی و معرکه‌گیری از نا‌آگاهی است

یادگیری بر‌مبنای دانایی و معرکه‌گیری از نا‌آگاهی است

جلسه سوم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی دنا، به استادی همسفر مریم با دستورجلسه «رابطه یادگیری و معرکه‌گیری» روز شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:
امام علی می‌فرمایند: «العِلمُ أصلُ كُلِّ خَيرٍ، الجَهلُ أصلُ كُلِّ شَرٍّ؛ دانایی، ریشه همه خوبی‌ها و نادانی، ریشه همه بدی‌هاست.» تمامی دستور‌جلسات برای بهتر آموزش گرفتن در اختیار ما قرار داده شده و اما دستور‌جلسه یادگیری و معرکه‌گیری؛ نق‌زدن‌ در تمام سطوح هست. همان‌طوری که می‌دانیم یادگیری بر‌مبنای دانایی ما است و معرکه‌گیری به نا‌آگاهی ما بستگی دارد. ابتدا امر، می‌بایست معنی یادگیری را بدانیم از آنجایی‌که آموزش‌های کنگره براساس معرفت، عدالت و عمل سالم بنیان شده و در جهت فراگیری علم و قوانین درست زندگی کردن می‌باشد، ما را به طرف آرامش سوق می‌دهد.

مهمترین مسئله؛ فراگیری قوانین درست زندگی کردن است. مثلث دانایی شامل تفکر، تجربه و آموزش است و تا زمانی‌که روی این سه مؤلفه کار نکنیم یادگیری اتفاق نمی‌افتد؛ پس باید آموزش‌های ناب کنگره را سرلوحه راه خودمان قرار دهیم و از تاریکی‌ها عبور کنیم تا به روشنایی برسیم. چراکه ابتدای تمامی جلسات می‌خوانیم، برای رهایی خودمان از دست نیرومند‌ترین دشمن خودمان که جهل و ناآگاهی خودمان است به خداوند پناه می‌بریم. پس در جهت یادگیری باید هدف و خواسته داشته باشیم و این بستگی به آموزش ما دارد.

باید ابتدا آموزش بگیرم و بعد خدمت کنیم، زمانی‌که به دنبال فراگیری نباشیم به حاشیه می‌رویم و از آن هدف که دور شویم‌، معرکه‌گیری اتفاق می‌افتد. در این زمان ترس، منیت و نا‌امیدی که اضلاع مثلث جهالت است؛ در درون ما به شکل‌های مختلف به‌وجود می‌آید. بنابراین باید سعی و تلاش کنیم تا بر نیرو‌های بازدانده غلبه کنیم، به دنبال حاشیه نباشم، زمان لازم را در نظر بگیرم، فرمانبردار رب خویش باشیم و هدف و خواسته ما، رسیدن به آرامش باشد. ما باید مسئولیت خودمان را به‌نحو مطلوب انجام دهیم، همواره در حال یادگیری باشیم و برای احیای انسان‌ها قدم مفید برداریم.

معرکه‌گیری؛ یعنی دور شدن از مرکز و به حاشیه رفتن. وقتی انسان در مقابل مسئله‌ای از لحاظ عقل محکوم می‌شود، به‌جای عذرخواهی و سکوت، شروع به معرکه گرفتن می‌کند. یکی از بزرگ‌ترین شهامت‌ها این است که انسان مشکلش را بپذیرد. باید بدانیم فرق بین یادگیری و معرکه‌گیری، آن‌زمانی است که فرد شهامت ندارد که مشکلی را پذیرد. افراد در کنگره به دو دسته‌ تقسیم می‌شوند؛ یا بازیگرند یا تماشاچی. یقیناً کسانی که در کنگره‌‌۶۰ خدمت می‌کنند، خیلی کمتر وارد معرکه‌گیری می‌شوند. کسی که دانا باشد و به آگاهی دست یافته باشد، هیچ‌گاه به دنبال بهانه و عیب‌جویی نیست؛ معرکه‌گیری از روی جهل و کمبود دانش خودمان است.

نویسنده: همسفر مریم رهجو راهنما همسفر زهره (لژیون سوم)
ویرایش: همسفر آمنه رابط خبری لژیون سوم
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر سمیه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی دنا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .