جلسه پانزدهم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران نمایندگی بیهقی به استادی راهنما همسفر فهیمه با دستور جلسه "رابطه یادگیری و معرکهگیری" در روز شنبه ۲۶ آبانماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
آنانی که مجذوب رحمت قدرت مطلق میشوند، به ارتقا میرسند و آنانی که فقط به سورچرانی مشغولاند، نصیبی ندارند. سلام دوستان فهیمه هستم همسفر مهدی. خداوند را شکر میکنم که در کنگره حضور دارم و میتوانم، خدمت کنم و آموزش ببینم. دستور جلسه این هفته در مورد رابطهٔ یادگیری و معرکهگیری است. همهٔ ما میدانیم که این دو خصیصه متضاد هم هستند.
معرکهگیری برای این است که حواس دیگران از یک موضوعی پرت شود و توجه آنها به سمت مسئلهٔ بیارزش سوق داده شود تا نفس اماره بتواند، راحتتر به خواستههای نامعقول خود برسد. معرکهگیری همینطور اتفاق نمیافتد، نیاز به عناصری دارد از جمله: حسادت، منیت، ترس، ناامیدی و.... همینطور که میدانیم، هر ساله در دستور جلسات هفتگی رابطهٔ معرکهگیری با یادگیری قرار میگیرد.
این واژه درست نقطهٔ مقابل یادگیری قرار دارد. فردی که در حال آموزش است، از حقههای نفس آگاه میشود و وارد چرخهٔ معرکه نمیشود. آقای مهندس عامل اصلی معرکه را، شکست و ناکامی در مورد یک یا چند موضوع میدانند. شخص وقتی در یک مسئله احساس شکست میکند، برای توجیه اشتباهات خودش یک مسئلهٔ بیارزش را پیش میکشد تا نقطهضعف خود را بپوشاند.
معرکهگیری در هر ساختاری اتفاق میافتد، چه آن ساختار خانواده، مدرسه و یا کنگره باشد. هر جا که یادگیری متوقف شود، آن ساختار از معرکه مصون نمیماند. در یک جمع کافی است، یک نفر به حاشیه برود. خیلی زود افراد همحس همدیگر را پیدا میکنند و آن ساختار کمکم روبهزوال میرود؛ زیرا نتیجهٔ معرکهگیری سقوط شخص و مجموعه است.
مهندس در سیدی معرکهگیری به لزوم حضور پزشکان کلینیکهای کنگره ۶۰ در جلسات اشاره میکنند، این مسئله نشاندهندهٔ تفاوت سواد با دانایی است. سواد الزاماً انسان را از حاشیه دور نمیکند؛ اما دانایی و آموزش گرفتن باعث دوری وی از سیاهچالههای ضدارزشی میشود. برای همین مسئله است که آقای مهندس بسیار روی نوشتن سیدیها و حضور در شعبه و پارکهای کنگره ۶۰ تأکید میفرمایند.
معرکهگیری ممکن است برای هر شخصی و در هر جایگاهی که در کنگره است، اتفاق بیفتد. اگر دقت کنید، سیدی وظایف رهجو، اولین سیدی است که هر رهجو موظف است، گوش دهد و بنویسد؛ چون همهٔ ما در هر جایگاه خدمتی که در کنگره هستیم، باز هم یک رهجو محسوب میشویم. در این سیدی به چشم گفتن و مطیع بودن نسبت به آموزشهای کنگره تأکید دارد.
فقط در این صورت است که ما میتوانیم، از حاشیه رفتن و افتادن به باتلاق معرکهگیری دور شویم. اینکه میگویم باتلاق چون با تمام وجود باور دارم که معرکهگیری نهتنها باعث آزار اطرافیان میشود؛ بلکه موجب سقوط خودمان هم میشود برای همین است که اول هر جلسه از نادانی خودمان بهعنوان بزرگترین دشمن خودمان یاد میکنیم. از اینکه به صحبتهای من توجه کردید از همهٔ شما ممنونم.
نویسنده: راهنما همسفر فهیمه
ویرایش: مریم همسفر جواد رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
ارسال: دبیر سایت همسفر حانیه رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
189