پنچمین جلسه از دوره دوم کارگاههای آموزش مجازی همسفران کنگره ۶۰نمایندگیرضوی با استادی راهنما همسفر مرضیه با دستور جلسه هفته «رابطه یادگیری و معرکه گیری» در روز شنبه ۲۵ آبانماه ۱۴۰۳برگزار گردید.
سخنان استاد:
دستور جلسهی امروز یادگیری و معرکهگیری است. تمام اتفاقاتی که در زندگی روزمره برای من رخ میدهد، در واقع به من آموزش میدهد. حالا این بستگی به من دارد که از این اتفاقات آموزش بگیرم یا در مقابل آنها جبهه بگیرم یا معرکهگیری کنم.
من وقتی وارد کنگره شدم در مقابل آموزشها ابتدا شروع به معرکهگیری کردم و گفتم مسافر من میخواهد درمان شود و سفر کند، من که معتاد نیستم چرا من باید سیدی بنویسم و در جلسات حضور پیدا کنم. ولی با گذشت زمان وقتی شروع به آموزش گرفتن کردم، به همان نسبت که آموزش میگرفتم، کمتر معرکهگیری میکردم.
ما در زندگی با افراد زیادی برخورد میکنیم که برای اینکه حرف خودشان را به کرسی بنشانند، معرکهگیری میکنند و به جای اینکه قبول کنند کاری که انجام دادهاند اشتباه بوده، سریع یا موضوع را عوض میکنند یا هیاهو راه میاندازند، تا کلاً آن کار اشتباه به چشم نیاید و یا فراموش شود.
در کنگره وقتی راهنما از رهجو میخواهد که سیدی بنویسد یا مشارکت کند، رهجو شروع به ایراد گرفتن از مسافر میکند که مسافر من بداخلاقی میکند، حالش خراب است، درست سفر نمیکند و من نمیتوانم تکالیف خود را انجام بدهم.
تمام بهانهها را میآورد تا آن خطایی که انجام داده، نادیده گرفته شود و در واقع تمام حق را به خودش میدهد و به نحوی طلبکار است، یا وقتی به فرزندت میگویی چرا نمرات تو خوب نشده یا چرا تو درس نمیخوانی؟ میگوید: چرا برای من لپتاپ نمیخرید یا چرا برای من فلان لوازم را نخریدی؟ در کل معرکهگیری انجام میشود تا صورت مسئله و خطایی که فرد انجام داده، فراموش شود.
یادگیری و معرکهگیری در واقع دو نقطهی مقابل یکدیگر هستند، هر چه یادگیری بیشتر شود، در مقابل کمتر معرکهگیری میکنیم و هر چه معرکهگیری بیشتر باشد، کمتر آموزش میگیریم.
ویراستار: همسفر تکتم رهجوی راهنما همسفر معصومه لژیون دوم
ارسال مطلب: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر راضیه لژیون چهارم
همسفران نمایندگی رضوی
- تعداد بازدید از این مطلب :
104