English Version
This Site Is Available In English

سد خونی از مغز محافظت می‌کند

سد خونی از مغز محافظت می‌کند

اعتیاد؛ جایگزین مواد بیرونی به جای مواد درونی است که در مغز تولید می‌شود. شما یک شهر را در نظر بگیرید؛ جسم هم یک شهر است و از سلول‌های بسیار زیادی تشکیل شده که هر سلول، دنیای عظیمی درون خود دارد و دارای برنامه‌ریزی و واحدی آگاه، هوشیار و فعال هستند. از آن جهت که سلول‌ها کار می‌کنند و حرکت دارند؛ پس نیاز به غذا سوخت و انرژی دارند. این سوخت را خون به سلول‌ها می‌رساند. خون از طریق قلب با دو شریان قوی به تمام بدن، پمپاژ می‌شود و زمانی که می‌خواهد به تمام بدن برسد به رگ‌های کوچکتر، مویرگ‌های ریز و سپس به سلول‌ها منتقل می‌شود.
نکته‌ بسیار مهم این است که همان‌طور که گاهی فاضلاب وارد جریان آب می‌شود، ممکن است باکتری و میکروب نیز وارد خون شده و سلول‌ها را بیمار نماید.
تا زمانی که خون به سلول‌های دست و پا می‌رود مشکلی نیست؛ زیرا سیستم ایمنی به آن حمله کرده و سلول‌های درگیر و بیمار را نابود کرده و سلول‌های جدید ساخته می‌شود. حال اگر میکروب‌ها و ویروس‌ها وارد مغز بشوند چه می‌شود؟ آیا عفونت و آبسه می‌کند؟
پس مغز باید کاملاً حفاظت شود. سیستمی برای مغز به‌نام سدخونی وجود دارد. خونی که می‌خواهد وارد مغز شود؛ باید از سدخونی عبور کند؛ زیرا این سد از ورود مواد شیمیایی به مغز جلوگیری می‌کند.
سد خونی مغز چگونه کار می‌کند؟ مویرگ‌ها از ساچمه‌هایی کنار هم تشکیل شده‌ است که فشرده نیست، مواد و سم‌ها می‌توانند از بین آن‌ها عبور کنند؛ اما در قسمت مغز این ساچمه‌ها چسبیده است و تنها دو نوع مولکول می‌تواند از آن عبور کند:
1ـ مولکول‌های بسیار ریز؛ مانند اکسیژن یا دی‌اکسیدکربن
2ـ مولکول‌های قابل حل در چربی

مواد مخدر و عمده داروهای روان‌گردان می‌توانند در مواد چربی، حل شده و از سدخونی مغز عبور نمایند. در واقع، مواد مخدر بعد از حل شدن وارد مغز شده و بر آن اثر گذاشته، جانشین شده و در نتیجه، عمل جایگزینی انجام می‌شود و اعتیاد به وجود می‌آید.
به‌خاطر اینکه جلوی ورود مواد مغذی اندام‌ها گرفته نشود، سایر اندام‌ها سدخونی ندارند.

تایپ: همسفر نگار رهجوی راهنما همسفر لیلی (لژیون نوزدهم)
ویراستاری و ارسال: نگهبان سایت همسفر زینب (لژیون اول)
همسفران نمایندگی خواجو

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .