English Version
This Site Is Available In English

انسان هر چقدر سازگارتر باشد، آرامش بیشتری دارد

انسان هر چقدر سازگارتر باشد، آرامش بیشتری دارد

در سی‌دی نامه نهم آقای مهندس می‌فرمایند که امروز در مورد نامه نهم بحث می‌کنم که به‌طور کلی نامه‌ای به آن ادیتور مجلات علمی هست و به فصل ششم از آن رسیدیم که به قسمت سازگاری مربوط است. در قسمت قبل الگوها را مطرح کردیم که هر سازمان و هر تشکیلات و یا هرچیزی اصولا به الگو نیاز دارد و ما به الگوهایش نگاه می‌کنیم، اگر الگوها بی‌نقص باشد آنچه تولید می‌شود بی‌نقص است و بلعکس، مثل قالبی که اگر کج باشد هر چقدر هم از آن قالب دربیاید هم کج می‌شود و اگر قالب چهار گوشه باشد، قالبی که درمی‌آید هم چهار گوشه و اگر دایره باشد دایره‌ای خواهد بود، پس الگو خیلی مهم است و در کنگره ۶۰ ایجنت‌ها، دیده‌بانان، مرزبانان و راهنمایان همه الگو هستند و باید حداقل بی‌نقص باشند.

اصل ششم سازگاری است؛ در اینجا بحث مطالب سازگاری را به طور اخص برای اعتیاد می‌شود مطرح کرد و البته سازگاری می‌تواند برای تمام مسائل قابل بحث باشد و می‌توانیم از آن نتیجه بگیریم. ما هر روز با مسئله سازگاری سر و کار داریم و هر چه انسان‌ها سازگارتر باشند دردسرشان کمتر است. معنای سازگاری چه هست؟ مترادف سازگاری؛ تحمل سازش موافقت و توافق است و یکی از مفاهیم مهم در روان‌شناسی است و به توانائی افراد برای تطبیق و یا تغییر چالش‌های محیطی و یا درونی اشاره دارد. ما در کنگره ۶۰ یک سری مطالب را پیدا کردیم و کشف کردیم مخصوصا در درمان اعتیاد؛ مثلاً فردی که درمان شده می‌تواند در جایی که مواد هست کار کند و دیگر مصرف نکند ولی در سایر گروه‌هایی که ترک کرده‌اند این مورد امکان‌پذیر نیست حتی اگر سخنرانی در مورد مواد مخدر باشد هر کدام از مصرف‌کننده‌ها از جلسه بیرون می‌روند که دچار وسوسه نشوند، با این حال ما باید به همه احترام بگذاریم و منفی بر خورد نکنیم.

ما باید به جمعیت معتادان گمنام احترام بگذاریم، چون آن‌ها در یک زمانی شرایط خودشان در روزهای سختی بود، اعتیاد جرم بود و هیچ پزشکی حق نداشت معتادان را درمان کند و آن‌ها باهم جمع شدند و آن جا را به وجود آوردند که خیلی هم مهم بود، ما نباید بگوییم آن‌ها نمی‌فهمند و ما می‌فهمیم که به آن‌ها احترام بگذاریم و حذفی برخورد نکنیم، مخصوصا بچه‌هایی که روانشناسی می‌خوانند نباید مقابله بکنند که ما می‌فهمیم و شما نمی‌فهمید چون مرحله تکامل است و انسان پیشرفت می‌کند، یک روزی غارنشین بوده و پیشرفت کرده و ذره ذره به تکامل می‌رسد و الگو اعضاء کنگره ۶۰ کتاب آسمانی و پیامبران است که از حضرت آدم تا پیامبر اکرم هر کدام برای یک هدف آمدند و با روش‌های مربوط به دوران مخصوص خودشان و آن هم هدایت انسان‌ها بود، پس باید به همه احترام بگذاریم و منفی برخورد نکنیم و سازگار باشیم و این را کاربردی کنیم واگرنه ارزشی ندارد.

پدیده سازگاری در اعتیاد به این صورت هست که یک نوع ماده مخدر یا داروی مخدر می‌تواند جایگزین نوع دیگری از مواد مخدر شود و مدت زمانی که فیزیولوژی و متابولیسم بدن خود را برای دریافت ماده جدید آماده می‌کند بین ۲۰ روز تا ۶۰ روز است که بدن شخص با این ماده سازگار می‌شود. برای سازگاری یک مثلثی در نظر می‌گیریم که یک ضلعش موضوع است و ضلع دیگرش زمان سازگاری که چه قدر است و ضلع آخر عامل سازگاری است، مثلاً برای درمان اعتیاد موضوعش درمان مواد مصرفی فرد است و حال می‌خواهد سازگار شود و از اوتی استفاده کند که در کنگره ۶۰ مقدارش طبق پروتکل تعیین می‌شود و توسط راهنما به رهجو گفته می‌شود که زمانش حداقل ده ماه است اما در مورد گروه انجمن معتادان گمنام زمان بی‌نهایت است و قابل بیان نیست و فقط ترک است نه درمان! در مورد عامل سازگاری که خود ما هستیم و چه ویژگی‌های باید داشته باشیم تا سازگار شویم؟ باید دانش داشته باشیم و آموزش بگیریم و سی‌دی بنویسیم.

چرا باید سی دی بنویسیم؟ چون یک آموزش لحظه به لحظه است و ما داریم شخصیت را عوض می‌کنیم، ی‌ک مدیتیشن است و وقتی سی دی می‌نویسی به هیچ چیز دیگری نمی‌توانی فکر کنی و آلزایمر نمیگیری و دچار فراموشی نمیشوی و خیلی مزایای دیگر، پس باید اراده و تفکر داشته باشیم و بعد جهانبینی و بعد از آن به بیداری می‌رسیم، ما باید بیدار باشیم پس سازگاری یک هنر است انعطاف پذیری یک هنر در تمامی سطوح است، اگر بتوانیم سازگار باشیم می‌دانیم که با هر کسی چگونه برخورد کنیم. پس ما آمدیم از یک مفهوم یک تعریفی که در روانشناسی وجود دارد را کاربردی کردیم، ما باید هنر داشته باشیم که مفهوم ها را فرابگیریم و از آن‌ها استفاده کنیم و نتیجه بگیریم. پس یک روانشناس خوب فردی است که آتن دریافت‌ها را کاربردی کند. پس برای هر محیط و هر چیزی هر چقدر سازگار باشیم آرامش بیشتری داریم، البته سازگاری با فروختن شخصیت فرق می‌کند ما با حفظ شخصیتمون سازگاریم تا در آرامش باشیم.

نویسنده: همسفر سیما رهجوی راهنما همسفر مینو (لژیون دوم)
رابط لژیون سردار: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفتم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم)

همسفران نمایندگی صائب تبریزی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .