به نام قدرت مطلق الله
جناب مهندس دژاکام در سیدی نامه ۹، راجع به اصل ششم که سازگاری هست صحبت فرمودند.
ایشان فرمودند: من در اینجا سازگاری را برای اعتیاد مطرح کردم، ولی سازگاری میتواند برای تمام مسائل قابل بسط باشد.
هرچه انسان سازگارتر باشد، دردسر و شر کمتر است؛ هرچه ناسازگارتر باشد، مشکلات بیشتر است.
پدیده سازگاری مدتزمان و فرایندی است که طی آن، یک نوع ماده مخدر و یا داروی مخدر، میتواند جایگزین نوع دیگری از مواد مخدر شود.
در این مدت، فیزیولوژی، متابولیسم بدن، خود را برای دریافت ماده جدید آماده میکند. برای مثال هنگامی که طریقه مصرف مواد مانند کشیدن، خوردن، استنشاقی یا تزریق یک ماده مخدر تغییر میکند و ما میخواهیم؛ مثلاً متادون یا شربت اوتی را که به طریق خوردن میباشد، جایگزین انواع مواد کنیم، معمولاً ۲۰ تا ۶۰ روز زمان لازم است تا بدن شخص با روش جدید سازگار شود.
بنابراین، چنانچه در ابتدای شروع درمان با تجویز دارو جایگزین، مقدار دارو را افزایش بدهیم؛ به دلایل تئوری سازگاری، بهغیراز اینکه فرد مصرفکننده را در نقطه مخرب قرار بدهیم، اثرات ثمربخش دیگری را مشاهده نخواهیم کرد.
بایستی موضوع سازگاری را با فرد مصرفکننده در میان بگذاریم تا درخواست دارو بیشتر نداشته باشد و به مقدار کمی از سختی درمان را تحمل کند.
به نظر میرسد علت بالابودن میزان داروی تجویزی برای درمان اعتیاد در سطح جهانی؛ آگاهی نداشتن در مورد مبحث سازگاری میباشد.
سازگاری مترادف با: تحمل، سازش، موافقت، مماشات، توافق، هم آوایی، هماهنگی، و همخوانی همنوایی میباشد. سازگاری یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی است که به توانایی افراد برای تطبیق یا تغییرات و چالشهای محیطی یا درونی اشاره دارد.
دنیا اعتقادی به درمان اعتیاد ندارد. ما نمیتوانیم بگوییم بقیه نمیفهمند و ما میفهمیم. این حرکت بسیار غلطی است؛ چون مسئله در مرحله تکامل است.
ما پیدا کردیم؛ ولی آنها پیدا نکردهاند. ما باید به همه احترام بگذاریم و منفی برخورد نکنیم.
سازگاری یک مثلث دارد؛ یک ضلعش موضوع سازگاری است که سازگاری راجع به چه چیزی است. مسئله بعدی زمان سازگاری است که برای هر چیزی چقدر زمان میخواهد. ضلع بعدی عامل سازگاری است که چه کسی میخواهد سازگاری را عمل کند.
در کنگره ۶۰ عامل سازگاری، مسافر است.
موضوع سازگاری در کنگره ممکن است سازگاری با لژیون، با راهنما، با جلسه باشد.
فرد در طول مدتها با هروئین سازگار شده، حالا میخواهد با نالاکسان، با B2 یا متادون یا با اوتی درمان شود، همه اینها با هروئین فرق میکند. باید با این ماده جدید سازگار شود.
وقتی میخواهد سازگار شود، باید میزانش را هم مشخص کنیم؛ ولی چون مبحث سازگاری را در نظر نمیگیریم، روز اول شروع میکنیم به مقدار زیادی دارو دادن.
در سطح جهانی همه تعجب میکنند که آمفتامین شیشه را بخواهند با اوتی درمان کنند. به فرد مصرفکننده شیشه؛ هفته اول، یک وعده به میزان 0.3 سیسی اوتی میدهیم. هفته دوم، دو وعده به میزان 0.6 سیسی اوتی (در هر وعده 0.3 ) میدهیم.
اگر شخص دیگری بخواهد این کار را بکند؛ 3 سیسی متادون و 3 سیسی اوتی میدهد، فرد رودههایش قفل میکند و یبوست میگیرد، چون جسم او با اوتی سازگار نیست.
برای درمان، جسم فرد مصرفکننده با مواد سازگار بوده، حالا میخواهد با بی موادی سازگار شود. در کنگره 60، مدت زمان برای درمان، 10 ماه است. در NA چقدر است؟ بینهایت. اصلاً باز است، زمان ندارد.
در بعضی مسائل، سازگاری هیچوقت انجام نمیشود؛ چون راه و مسیر سازگاری درست نیست.
مسئله بسیار مهم دیگر؛ در مورد عامل سازگاری است که آیا فرد قادر هست خودش را سازگار کند یا نه؟ فرد باید خودش را با کنگره و قوانین آن و راهنما سازگار کند.
نوشتن سیدی برای شما یک مدیتیشن است. در این سیدیها از غذاخوردن تا جهانبینی آموزش داده میشود.
کسی که عامل هست، حاضر هست این کار را بکند یا نه؟ عاملی که میخواهد سازگاری کند، باید دانش داشته باشد. دانش از سیدیها و راهنماها به ما میرسد.
اگر سازگار باشی، جذب سیستم میشوی و تو را دوست دارند؛ ولی اگر سازگار نباشی، طرد میشوی.
چه زمانی شما کارتان درست هست؟ وقتی در مسیر درست حرکت کنید، حالتان خوب است و برعکس.
عمل سالم؛ عملی است که نتیجه ختم به خیر شود.
عامل سازگاری باید اراده و تفکر داشته باشد، فکر کند که چگونه عمل کند و اشکالات خودش را ببیند.
جهانبینی در عامل سازگاری نقش مهمی دارد. همچنین باید بیدار باشد و همه چیز را بتواند رصد کند.
در تمام سطوح زندگی هم همینگونه است. سازگاری و انعطافپذیری یک هنر است. این با فروختن شخصیت فرق دارد.
پس ما از یک مفهوم و تعریف که در روانشناسی وجود دارد استفاده کردیم و آن را کاربردی کردیم.
برای هر محیطی و برای هر چیزی، هر چقدر سازگارتر باشید، آرامش بیشتری دارید. با کوچکترین حرفی، به هم نریزید.
برداشت من از سیدی «نامه 9»:
باید سازگاری را به تمام سطوح زندگی تعمیم داد و برای دریافت حال خوب، باید با محیط و انسانها سازگار بود و نیز آموزشهایی را که دریافت میکنیم، کاربردی نماییم.
نگارش و تایپ: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مینا (لژیون هفتم)
تنظیم و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون ششم) خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی زنجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
4584