جلسه نهم از دوره دوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران نمایندگی سیرجان به استادی اسیستانت رابط همسفر سحر با دستور جلسه «وادی هفتم (رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری؛ آنچه برداشت مینماییم.) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
با تفکر و قرار گرفتن در قالب دستور جلسات گویی مسیر سالانهای برای ما طراحیشده که به بیراهه نرویم و تکرار این تکرار نشدنیها مانند شعلهای است که نوری در درون روشن میکند و روشناییبخش زندگی و مسیر انسان میشود، شعلههایی که حاصل نور علمی هستند که توسط مهندس حسین دژاکام بر جان دنیای تاریکمان تابید. در مسیر تکاملی انسان، انتخاب راه و مسیر نقش بزرگ و حائز اهمیتی دارد و همواره انسان به دنبال راهی است که بتواند به نتیجه برسد و گاهی انتخاب مسیر نادرست یا به بیراهه رفتن باز هم حاصل تلاش انسان است برای نتیجه گرفتن؛ اما بارها مهندس حسین دژاکام فرمودند: «چهبسا انسانهایی که راه را پیدا نکردند و نابود شدند.» این جمله کافی است که قدردان مسیری باشیم که در کنگره به ما داده شد و این قطعاً نعمت و موهبت بزرگی است.
عنوان وادی هفتم بسیار زیبا و قابلتأمل است «رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری؛ آنچه برداشت مینماییم.» در بندبند این وادی گویی خدمت و حرکت در آن به زیبایی گنجاندهشده و بالعکس گویی در ساختار کنگره ۶۰، وادی هفتم به زیبایی معنا شده است. انسان به جهت داشتن خاصیت اختیار همیشه بین دوراهی قرار میگیرد و مهمترین خاصیت اختیار برای انسان، انتخاب راه و مسیر است. با کمی تأمل به روشی که مهندس حسین دژاکام کشف کردند و راهی که به روی بشریت باز کردند و ساختاری که بهمرور تشکیل شد، بهخوبی درمییابیم که گرچه راه بسیار اهمیت دارد و توسط ایشان کشف شد؛ اما تمام ماجرا نیست بلکه حرکت ما در این مسیر شروع ماجراست. همیشه حقیقت اصل موضوع است و مهندس حسین دژاکام در سیدی وادی هفتم به زیبایی در مورد این موضوع صحبت میکنند که حقیقت باید باشد تا کشف شود، زیرا کشف، آشکار ساختن است و باید حتماً چیزی باشد تا کشف شود، چیزی که پنهان باشد اما باشد. برای کشف حقیقت و رسیدن به آن باید رمز و راز آن را پیدا کنیم که رمز آن پیدا کردن راه یا مسیر حرکت است و راز آن طی کردن راه و پیمودن مسیر است، پس در این مسیر چیزی که مرا به نتیجه و هدفم میرساند، حرکت و تلاش، مسئولیتپذیری و استقامت، فرمانبرداری و تعادل من است.
استاد امین دژاکام در سیدی «جمع کنندگان» فرمودند کسی که ساختار را به وجود میآورد باکسی که از ساختار میآموزد متفاوت است و بایستی خود را به استانداردهای کنگره نزدیک کرده و آن را پیاده کنیم تا موفق شویم؛ بنابراین باسابقه صور پنهان در آدمی و واقف بودن بر این مسئله که در هر مرحلهای که هستیم قطعاً ندانستههای ما بیشتر از دانستههای ماست، در تمام این مراحل نیاز به تزکیه و پالایش داریم و باید شاگرد باشیم تا در این ساختار بیاموزیم و راز آن را که حرکت درست در مسیر آن است را تا رسیدن به هدف پیدا کنیم. در مسیر قطعاً پستیها و بلندیها، سربالاییها و سرازیریهایی وجود دارد که به جهت تکامل بیشتر در مسیر ما قرار میگیرند و این تنها به جهت تکامل بیشتر است. برای شناخت و تشخیص درست در مسیر و هدف، چیزی که بسیار مهم بوده این است که بتوانیم در مسیری که قرارگرفتهایم، نقش خود را پیداکرده و بهخوبی انجام دهیم و همواره از خداوند سپاسگزار باشیم که بهواسطه آموزش و خدمت، اجازه تبدیلشدن را به ما داد.
استاد امین دژاکام در سیدی «شناور» به زیبایی عنوان کردند که وقتی همسفر به کنگره وارد میشود نیروی قوی گله نیست، مسافر و همسفر هر دو حالشان خوب نیست، یکی با مواد مخدر و دیگری بدون مواد مخدر، یعنی همسفر مواد مخدر مصرف نمیکند؛ اما حال خوبی ندارد و نباید فکر کنیم که من همسفر نیروی قوی گله هستم، بلکه باید نقش همراهی داشته باشم، نقش خود را بشناسم، آموزش بگیرم، تغییر کنم و در مسیر بهدرستی حرکت کرده تا به تعادل برسم؛ بنابراین اهمیت آموزشها در کنگره برای من وقتی مشخص میشود که در جهت ساختن حرکت کنم و بدانم در وادی هفتم آمده که فرد خردمند میداند بهترین و ماندگارترین گنج، گنج درون خویش است که بایستی آن را کشف نماید و قطعاً آموزش گرفتن و عمل کردن به آنچه میآموزیم ما را به این گنج خواهد رساند.
در وادی هفتم انسانها به دو گروه کمخردان و خردمندان تقسیمشدهاند و در این تقسیمبندی متوجه خواهیم شد. وادی هفتم قانونی است که میگوید: اول باید راه را پیدا کرد و بعد حرکت کرد و عدم توجه به این قانون قطعاً پیامدهای خود را دارد. با نگاه کردن به عملکرد خود در این مسیر متوجه خواهیم شد که در کدام گروه قرارگرفتهایم. همانطور که قرار گرفتن در گروه خردمندان نشانه دارد و ازجمله نشانههای آن این است که اول فکر کنیم بعد سخن بگوییم و همچنین اول فکر کنیم و بعد حرکت کرده و اقدام به عمل نماییم؛ پس بدانیم بهواسطه یادگیری و آموزش گرفتن، خدمت کردن و عمل سالم میتوانیم بیدار شویم و در بیداری و هوشیاری حرکت کرده و در جایگاه خود چه درونی و چه بیرونی تغییر ایجاد کنیم و در گروه خردمندان قرار بگیریم. بدانیم بیداری هم قطعاً نشانه دارد و فرمانبرداری اولین راه برای درست کردن بنایی محکم در این مسئله است. انشاءالله با آموزشهای کنگره و چرخه وادیها و دستور جلسات بتوانیم جایگاه و قالب انسانی خود را بیابیم و در این قالب برای تطابق درون و برون خویش تلاش کنیم. باز هم خداوند را سپاس بابت آموزشهای راستین مهندس حسین دژاکام که چون باران رحمت بر ما میبارد.
نویسنده: اسیستانت رابط همسفر سحر
ویراستاری و ارسال: راهنما همسفر وجیهه (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی سیرجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
۱۵۶۳