پانزدهمین جلسه از دوره شصت و ششم کارگاههای آموزشی- خصوصی خانمهای مسافر و همسفر نمایندگی آکادمی، با استادی مسافر سحر، نگهبانی مسافر حوریه و دبیری موقت مسافر زیبا، با دستور جلسه "دانایی، دانایی موثر، سواد" روز سهشنبه 6 شهریور ماه 1403 راس ساعت 11:30 آغاز به کار نمود.
سخنان استاد:
سلام دوستان سحر هستم یک مسافر.
خداوند را شکر میکنم که در این جایگاه قرار گرفتم و اجازه خدمت کردن به من داده شد. دستور جلسه این هفته درباره "دانایی، دانایی موثر و سواد" میباشد.
همانطور که در کنگره یاد گرفتیم، دانایی با سواد تفاوت دارد. دانایی یعنی قدرت تشخیص ماهیت خواستهها، به این معنا که ما باید خواسته خود را بشناسیم. ولی سواد به این معنا است که ما در مورد موضوع خاصی اطلاعات و آگاهی داریم. این دو مقوله با هم تفاوتهای زیادی دارند. میزان دانایی هیچ ارتباطی با سواد و تحصیلات ندارد.
دانایی بهتنهایی ارزشمند نیست، دانستن و دانایی هنگامی مفید واقع میشود که به دانایی مؤثر تبدیل شود. برای مثال وقتی راهنما مطلبی به من آموزش میدهد، باید بتوانم در زندگی آن را انجام بدهم و دانایی خود را به دانایی مؤثر تبدیل کنم. درواقع دانایی مؤثر در زندگی ما خودش را نشان میدهد.
اضلاع مثلث دانایی؛ تفکر، تجربه و آموزش میباشد. برای مثال اگر شخصی در مورد موضوعی درست فکر کند، از تجربه دیگران استفاده نماید و در آن مسئله آموزش لازم را دیده باشد، میتوانیم بگوییم به دانایی رسیده است. در دانایی موثر، هر سه ضلع این مثلث باید با هم برابر باشد.
در مقابل مثلث دانایی، مثلث جهالت قرار دارد که اضلاع آن شامل ترس، ناامیدی و منیت است. هرکدام از این اضلاع به عنوان یک نیروی بازدارنده عمل میکند، ما را در برابر مشکلات ضعیف مینماید و باعث توقف ما میشود.
دانایی در رفتار، عملکرد و صحبت کردن ما مشخص میشود. مدرک و تحصیلات ملاک نیست. برای مثال اگر ما فقط دانایی داشته باشیم، مثل این است که چندین کتاب گران بخریم و هیچ مطالعهای نداشته باشیم. زمانی دانایی ما تبدیل به دانایی مؤثر میشود که آموزشها را کاربردی نماییم.
تایپ: مسافر سحر- نمایندگی آکادمی
ویرایش: مسافر سارا ـ نمایندگی آکادمی
بازبینی و ارسال: مسافر خاطره
- تعداد بازدید از این مطلب :
162