گزارش خلاصه عملکرد لژیون سوم در روز پنجشنبه چهارم خردادماه ۱۴۰۲ به استادی کمکراهنما همسفر فهیمه و با دستور جلسه سیدی «حرمت»
ابتدا کمکراهنما همسفر فهیمه در رابطه با دستور جلسه مطالبی را بیان کرد سپس رهجویان به مشارکت پرداخته و در پایان نیز کمکراهنما همسفر فهیمه در مورد یکی از حرمتهای مهمی که در نوشتارها اشارهای به آن نشده است، توضیح داد.
کمکراهنما همسفر فهیمه
حرمت از حرام میآید، از مقولهای که نمیتوان پا از آن فراتر گذاشت و درواقع یک چارچوبی را برای ما تعیین میکند. حرمت یعنی حریم، شناخت حد و مرز و خطوط قرمز. هر مکان و موقعیتی حریم خاص خودش را دارد و اگر از این حریم و خطوط قرمز عبور کنیم باعث ایجاد مشکلاتی خواهیم شد.
کنگره۶۰ نیز حرمتهایی دارد که یکمرتبه بهوجود نیامده و حاصل آزمون و خطای تجربههایی است که بهدست آمده و توسط آقای مهندس برای ما مکتوب شده است. علمی که تجربه شده، سندی بدون نقص است.
آقای مهندس یکسری نوشتار تحت عنوان قوانین کنگره۶۰ که ۱۴بند دارد و در جلسات نیز خوانده میشود را تهیه کردند. این قوانین بخشی از کنگره را پوشش میدهند، برای پوشش دادن همه مسائل، نوشتاری تحت عنوان حرمت کنگره۶۰ تهیه کردند. حرمت کنگره۶۰ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این از هوش و ذکاوت آقای مهندس میباشد. این قوانین و حرمتها را مشخص نمودند تا افراد بتوانند در کمال آرامش، آسایش و امنیت به درمان برسند.
چرا حرمت کنگره۶۰ دوبار در جلسه خوانده میشود؟ به این دلیل که اگر شخصی زود برود، اول جلسه حرمت را شنیده باشد و اگر دیر آمده، آخر جلسه بشنود و این یک امر تأکیدی برای حرمت و احترام است. دلیل دیگر این است که ملکه ذهنمان شود و بدانیم چارچوب کنگره فراتر از چیزی هست که فکرش را میکنیم.
حال چرا میگوید کنگره مکان مقدس و اَمنی میباشد و هر شخص با ورود به آن، باید حرمت آن را حفظ نماید؟ چرا مقدس؟ چرا اَمن؟ مقدس بودن کنگره به خاطر انسانساز بودن آن است، نفسهای مرده را دوباره احیاء میکند، کارش نجات انسانها از تباهی، پلیدی و ضدارزشها است و چه چیزی مقدستر از احیای انسان؟!
اَمن بودن آن هم به این دلیل است که هر شخصی که وارد کنگره میشود، میتواند با خیال راحت اعتیادش را درمان کند و البته برای کسی میتواند اَمن باشد که حرمتها و قوانین را رعایت کند.
منتظر شنیدن مشارکت شما عزیزان هستم.
.gif)
سلام دوستان لیلا هستم همسفر
در سیدی حرمت آقای مهندس میفرمایند: بین اعضای کنگره هیچ رابطه مالی و تجاری نباید باشد چون ممکن است معاملهای که صورت میگیرد سبب جنگ و دعوا بین اعضا شود و کنگره از مسیر خود خارج شود. همچنین دروغ گفتن ممنوع است و رهجو (مسافر) باید مواد مصرفی خود و موارد دیگر را صادقانه به راهنما بگوید تا با مشکل روبرو نشود و درمان به درستی انجام شود.
این رابطه باید مثل ستونهای مسجد یا معبد باشد که اگر ستونها از هم دور یا نزدیک باشند سقف فرومیریزد. دیگر اینکه پشت سر کسی نباید حرف بزنیم، اگر این مسئله پیش آید، باید آن فرد در حضور شخصی که پشت سرش حرف زده، رو در رو مسائل خودشان را حل کنند.
میگویند: مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد؛ اگر شما به صحبتهای کسی که پشت سر دیگران بدگویی میکند، گوش کنید، سبب میشود او به این رفتار زشت خود ادامه دهد و عکسالعمل شما میتواند بهگونهای باشد که او را از این کار بازدارد. دیگر اینکه حرف کسی را با عناوین مختلف مثل میان حرفتان شکر و ... نباید قطع کنیم، طرف مقابل هم نباید خیلی زیاد صحبت کند که حوصله افراد تمام شود و نتوانند منتظر بمانند.
از الفاظ ناشایست نباید استفاده شود، شوخی، شخصیت را پایین میآورد و باید حرمتها حفظ شود. اگر رهجو مرتب با راهنما شوخی کند، خارج شدن او از حریمِ تعیینشده است. احترام راهنما واجب بوده و رهجو نباید با راهنما مثل بقیه افراد حرف بزند، الفاظ و جملههایی که برای هرکسی استفاده میکنیم، باید متفاوت باشد. بین رهجو و راهنما در بیرون از کنگره، هیچ ارتباطی نباید باشد مثلاً مهمانی رفتن و مهمانی دادن ممنوع است. آقای مهندس میگویند: رابطه ما باید فقط در حد سلام و والسلام باشد چون هدف ما در اینجا درمان اعتیاد است ولاغیر.
سلام دوستان فاطمه هستم همسفر
حرمت خیلی مهم است. در زندگی، مسجد، حرم و... باید نظم، ادب و حرمت رعایت شود. در کنگره چون حرمتها رعایت میشود، مشکلی ایجاد نمیشود و میتوانیم به درمان برسیم. یکی از علمای حوزه به شاگردانش میگوید: در جلسه بعد به این سؤال جواب دهید که اگر یک هفته به پایان عمرتان باقی مانده باشد، چه کاری انجام میدهید؟ در جلسه بعد هرکس جوابی میدهد مثل حلالیت گرفتن، نماز قضا خواندن و ... استاد میگوید: همه اینها اشتباه است، اگر یک هفته به پایان عمر مانده، باید باز هم ادب یاد بگیریم.
ادب از بهترینهاست، ادب این است که حرف یکدیگر را قطع نکنیم، پوشش مناسب داشته باشیم، بهموقع حاضر شویم. در کنگره هم داشتنِ ادب بسیار مهم میباشد.
سلام دوستان افسانه هستم همسفر
من روزی که وارد کنگره شدم و حرمتها و قوانین اینجا را شنیدم، واقعاً خوشحال شدم چون قبل از اینکه مسافرم برای درمان به اینجا بیاید، به جاهای مختلف از جمله کمپ رفته بود، علاوه بر اینکه روشهای متداول ترک درست نبودند، وقتی مسافرم از کمپ بیرون میآمد با پیدا کردن دوستان ناسالم و روابط جدید، دامنه اعتیادش گستردهتر از قبل میشد و تخریبهای بیشتری به خودش و ما وارد میشد.
آقای مهندس همانطور که با تفکر و اندیشه ژرف خود مسیر درمان و روشنایی را برای ما ایجاد کردند، ساختار کنگره را نیز به بهترین شکل پایهگذاری کردهاند. رعایت قوانین و حرمتها راه رسیدن به درمان را راحت و آسان میکند و مسافر راحتتر و بهتر میتواند سفر کند. اینکه در بیرون از کنگره با هم رابطهای نداشته باشیم، در زندگی و کارهای یکدیگر تجسس نکنیم، باعث میشود راه رسیدن به درمان برایمان هموار شود چون فقط روی خودمان متمرکز شده و از حاشیهها دور میشویم.
سلام دوستان زهرا هستم همسفر
حرمت از حریم میآید و هر جایی مثل محله، خانواده و... برای خودش حریم دارد. کنگره هم همینطور است، جمعیت بعضی شعب کنگره بالاتر از ۷۰۰ نفر هست، چگونه این افراد با صلح و آرامش در کنار هم هستند؟! قوانین، نظم و حرمتها سبب میشود که این صلح و آرامش بهوجود آید. تلفن دادن ممنوع است و حتی اگر در خیابان افرادی از کنگره را دیدیم، سلام هم نباید بکنیم، شاید خانواده آن شخص از آمدن او به کنگره بیخبر باشند. حرف یکدیگر را قطع نکنیم؛ خصوصاً بین رهجو و راهنما، رهجو باید با اجازه راهنما صحبت کند. دیگر اینکه داد و ستد و ارتباط مالی نداشته باشیم، مثل این شرکتهای هرمی که کارشان کلاهبرداری است و در بعضی شهرها زیاد است، انجام این امور در کنگره ممنوع است.
سلام دوستان مهدیه هستم همسفر
وقتی وارد کنگره شدم، از پوشش و لباس سفید افراد خیلی خوشم آمد. سفیدی از پاکی میآید و ذات انسان به ذات پاک خداوند برمیگردد. یک لکه روی لباس سفید نشانه برگشت به عقب است و کارهایی که در گذشته انجام میدادیم مثل لکههای روی لباس بود. هرجا برای خودش حرمت دارد، کنگره هم حریم و حرمتهای خودش را دارد و این باعث میشود که نظم برقرار شود، خصوصاً اینکه حرفهای یکدیگر را جایی نبریم. با اینکه داشتن تلفن یکدیگر و روابط در اینجا ممنوع است ولی همین دو جلسهای که به کنگره میآییم، با هم دوستی سالمی داریم و این سبب میشود از همدیگر چیزهای خوب یاد بگیریم و در زندگی پیاده کنیم. من همیشه شوق زیادی برای آمدن به اینجا دارم و اگر در جلسهای نتوانم شرکت کنم، خیلی ناراحت میشوم.
.gif)
در ادامه کمکراهنما همسفر فهیمه گفت:
یکی از حرمتهایی که رعایت کردن آن خیلی اهمیت دارد ولی داخل نوشتار حرمت بیان نشده است، ممنوعیت ارتباط راهنمای همسفر با راهنمای مسافر است. چرا گفتند ممنوع؟ زمانی که رهجو وارد لژیون میشود، راهنما با حس و دیدگاه خوب با رهجو رفتار میکند، به او کمک میکند تا به خوبی آموزش ببیند و به درمان، رهایی و تعادل برسد. زمانی که کمکراهنمای همسفر با راهنمای مسافر صحبت میکند، به نظر من جزء دخالت کردن و به وجود آوردن اختلال در رابطه مسافر و کمکراهنمایش کار دیگری نکرده است، این کار باعث میشود حس و دید راهنما نسبت به رهجویش عوض شود و در نهایت سبب خراب شدن سفر او میشود. این را بدانیم اگر نصیحت کردن کارساز بود، الآن من و شما اینجا نبودیم و زودتر از اینها به نتیجه رسیده بودیم.
نکته دیگر اینکه هر وقت به قول خودتان مسافرتان حماقت میکند، او را سرزنش نکنید، الفاظ ناشایست به کار نبرید، در کارش تجسس نکنید، او را قضاوت نکنید چون با کفشهای او راه نمیروید. بدانید ما میتوانیم با گفتار و رفتارمان باعث شویم مسافرمان درست سفر کند یا اینکه سفرش را خراب کند. خیلی باید حواسمان جمع باشد و حرمتهایی که گفته شده را رعایت کنیم چرا که هیچکدام از مواردی که در نوشتار حرمت بیان شده، بیدلیل و بدون تفکر نبوده و هر کدام بسیار مهم و حائز اهمیت هستند، رعایت این حرمتها بیرون از کنگره هم بسیار به ما کمک میکند.
اگر به ما میگویند قوانین و حرمتها را رعایت کنیم، فقط برای این است که با امنیت و بدون درد سر به درمان برسیم. در مکانی دور هم جمع شدهایم که ما را به رستگاری، نجات و کمال انسانی میرساند، پس قدردان آن باشیم و به حرمتها احترام بگذاریم.
إنشاءالله بتوانیم دانستههایمان را در زندگی کاربردی کنیم.
نگارش و ویرایش: همسفر افسانه لژیون کمکراهنما همسفر فهیمه (لژیون سوم)
ارسال: همسفر وجیهه لژیون کمکراهنما همسفر زینب (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی وکیلی
- تعداد بازدید از این مطلب :
714