پنجمین جلسه از دوره بیست و پنجم کارگاههای مجازی همسفران نمایندگی صائب تبریزی با دستور جلسه «آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی» با استادی راهنمای تازه واردین همسفر پریا برگزار شد.
سخنان استاد:
سلام دوستان پریا هستم، یک همسفر؛ دستور جلسه این هفته آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی است. این دستور جلسه خیلی به من کمک کرد تا بیشتر آموزش ببینم. راجع به این دستور جلسه تحقیق کردم و میخواستم بدانم، چرا این واژهها کنار هم قرار گرفتهاند و چه ارتباطی باهم دارند؟ همیشه تصور میکردم، مصرفکنندگان تعادل ندارند در صورتی که اینطور نیست، هر شخصی میتواند، ادب را رعایت نکند و بیتعادل باشد.
من خودم را انسان بیتعادل و بیادبی نمیدانستم، ولی با آموزشها که در طول سفر دریافت کردم، متوجه شدم که باید جسم، روان و جهانبینی به تعادل برسد. تعادل به معنای پایداری است و عدالت نیز از ریشه همین لغت هست. مشکل امروزه بشر این است که ذرهذره از تعادل خارج شده است و دیگر آرامش و متانت گذشته وجود ندارد، این بیتعادل در همه اقشار جامعه وجود دارد و تنها در فرد مصرفکننده نیست. بسیاری از اشخاص هستند که تحصیلات بالا داشته و یا ثروت فراوانی دارند، ولی بیتعادل بوده و تعادلی ندارند.

ما در کنگره بر روی اعضاء خودمان که مصرفکنندگان و خانوادههایشان هستند، در مورد مسئله تعادل و بیتعادلی کار میکنیم. فردی که تعادل نداشته باشد، باعث رنجش و آزار و اذیت اطرافیان خود میشود. برای رسیدن به هر چیزی، کلیدی وجود دارد. برای رسیدن به تعادل یکی از کلیدها، رعایت کردن، ادب است که باید در تمام مراحل زندگی خود رعایت کنیم. ادب به انسان نیرو و قدرت میدهد تا بتواند، جلوی نیروهای بازدارنده را بگیرد. ادب مجموعهای از ویژگیهای مثبت است که یک انسان میتواند، داشته باشد. یکی از مصادیق بارز مفهوم تعادل در زندگی انسان، موضوع آداب معاشرت و ادب است، یعنی اگر ادب را در تمامی امور آموخته باشیم و رعایت کنیم، در حقیقت آداب معاشرت را رعایت کردهایم.
معاشرت نیز همخانواده عشیره و عشرت است و به نوعی مفهوم زندگی اجتماعی میتواند باشد، پس زندگی اجتماعی ارتباط اجتماعی با دیگر انسانها یا معاشرت، آداب خاص خود را دارد که باید بلد باشیم. اجرای این آداب یکی از تجلیات مهم مبحث تعادل است و رعایت نکردن، آن دلیل بر بیتعادلی در فرهنگ ما و دیگر فرهنگها است. مؤدب بودن، جایگاه بالایی دارد و به استناد خرد جهانی تمام انسانها مؤدب بودن را دوست دارند و بیادبی را نمیپسندند. ادب و رعایت آن میتواند، سازنده زیباترین لحظات زندگی ما باشد و بالعکس بیادبی میتواند، یکی از ریشههای حال بد ما باشد. در کنگره مسئله مهم تعادل است که باید به آن برسیم. در مقوله درمان اعتیاد کنگره 60، میگوید؛ درمان فوق ترک است و تعادل فوق درمان، پس رسیدن به تعادل مسئله بسیار مهمی هست و باید در هر جایی آن را بیابیم و رعایت کنیم.
ارسال مطلب: همسفر کبری
همسفران نمایندگی صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
823