English Version
This Site Is Available In English

عقل وعشق،دو بال خدمت وحرکت در مسیر درست

عقل وعشق،دو بال خدمت وحرکت در مسیر درست

جلسه چهاردهم از دور دوازدهم کارگاه‌های آموزشی عمومی مسافران و هم‌سفران نمایندگی معدن فیروزه با استادی مسافر مسلم و نگهبانی مسافر رضا و دبیری مسافر احمد با دستور جلسه وادی ششم (حکم عقل را در قالب فرمانده کاملاً اجرایی کنیم) پنجشنبه تاریخ 1405/5/29 ساعت ۱۷ آغاز به کار نمود.

خلاصه سخنان استاد
سلام دوستان مسلم هستم مسافر
از نگهبان محترم سپاسگزارم که استادی و مسئولیت اداره جلسه را به من واگذار نمودند تا خدمت کنم و آموزش بگیرم.
بسیار خوشحالم که بعد از مدت‌ها حضور در شعبه معدن فیروزه جایگاه استادی را تجربه می‌کنم و از دیدار مجدد شما دوستان انرژی می‌گیرم. اگر بخواهم در مورد دستور جلسه صحبت کنم می‌توانیم مبحث تعقل را از دیدگاه فلاسفه و عقلا نگاه کنیم. دسته‌ای از صاحب‌نظران بر این عقیده هستند که دنیا و خلقت آن بر مبنای خرد و اندیشه و تعقل است. دسته‌ای دیگر نیز بر این عقیده هستند که پایه و اساس اصلی وجودیت کائنات بر مبنای عشق است هر کدام استدلال خود را دارا هستند، بر اساس دیدگاه اول می‌توان اینگونه نگاه کرد که خداوند متعال نیز که منبع و عقل کل و فر ایزدی است تمام امور خلقت جهانیان را با منبع آگاهی ازلی خود پدید آورده است و هیچ‌گونه از کارهای خدا نمی‌تواند خارج از حکمت و عقل باشد.
عقل در نگاه اول نگاهی حسابگرانه به شمار می‌رود با این حساب چگونه می‌شود خدمت چندین ساله خدمت‌گزاران شعبه خودمان که از راه‌های دور و در فصول سرد و گرم و با هر وضعیتی بدون دریافت حقوق در کنگره حضور پیدا می‌کنند و تمام بضاعت خودشان را می‌گذارند که یک فرد را از تاریکی نجات دهند، آیا چنین خدمتی عقلانی است و یا از روی عشق است و یا شاید هر دو را شامل شود و عقل و عشق با هم منافاتی ندارند. بنده پیش از این که پادر کنگره بگذارم اعتقاد داشتم که مبنای تمام آفرینش بر اساس عشق است و بعد از ورود به کنگره با اهمیت و مفهوم جایگاه عقل و تفکر آشنا شدم و مقایسه جایگاه هر دوی این موارد که جز صور پنهان انسان است را با آموزش‌های کنگره دریافتم و با هم مقایسه کردم. ممکن است هر شخصی در مقام مقایسه عقل و عشق نظر متفاوتی داشته باشد اما مسأله مهمی که کنگره به ما یاد داده است و پیش پای ما قرار داده استفاده از قدرت تفکر است که در مورد هر مسئله‌ای تعقل و تفکر کنیم. می‌توانم بگویم بنده جزء اولین نفراتی هستم که در شروع و استارت کنگره در نیشابور و شعبه عطار حضور داشتم. بااین‌حال امروز با بیش از ۱۳ سال حضور در کنگره و تجربه جایگاه‌های متفاوت خدمتی هنوز احساس نیاز می‌کنم که در کنگره حضورداشته باشم. درعین‌حال افرادی نیز هستند که بعد از پایان سفر اول احساس می‌کنند که دیگر نیازی به اتصال به کنگره ندارند که به نظر بنده این دسته از افراد کاملاً در اشتباه هستند و نظر شخصی من این است که ما به کنگره نیاز داریم و کنگره به ما نیاز ندارد.


عقل کل مانند خورشیدی است که به تمام هستی و نیستی می‌تابد؛ ما انسان‌ها و همه موجودات مثل خانه‌هایی هستیم که نور از یک روزنه وارد آن می‌شود البته این روزنه به‌صورت خودکار عمل می‌کند به عبارتی هرچه بیشتر به‌طرف ارزش‌ها حرکت کنیم این روزنه بزرگ‌تر می‌شود؛ در نتیجه نور(عقل) بیشتری وارد خانه ما می‌شود و هرچه به‌طرف ضد ارزش‌ها یا تاریکی‌ها حرکت کنیم این روزنه تنگ‌تر می‌شود و از نعمت نور(عقل) کمتر برخوردار خواهیم شد، امیدوارم همیشه تحت فرمان عقل باشیم و هیچ موقع اسیر نفس اماره نباشیم.
ممنون از این که سکوت کردید و به حرف‌های من نیز گوش دادید
عکاس: مسافر مهدی
تایپ: دبیر سایت مسافر ابوالفضل
ویراستاری، نگارش متن و ارسال خبر: نگهبان سایت راهنمای محترم مسافر حسین
مرزبان کشیک: مسافر خلیل
لژیون خدمتگزار: لژیون چهارم راهنمای محترم مسافر حسن
در ادامه برگزاری انتخابات نگهبانی جلسه عمومی(مسافران و هم‌سفران)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .