English Version
This Site Is Available In English

عدالت در مسیر زندگی

عدالت در مسیر زندگی

مشارکت همسفران لژیون پانزدهم در باب دستور جلسه «عدالت، آیا همه افراد در کنگره ۶۰ با هم برابرند؟»

همسفر بنفشه

در این دستور جلسه من باید تعریف دقیقی از عدالت به دست بیاورم. در گذشته عدالت برای من به معنای مساوات بود؛ یعنی همه رفتارها و کارها برای همه یک‌جور باشد و اگر این‌طور نباشد، عدالت وجود ندارد. این تعریف من اشتباه بوده است. تعریف دقیق عدالت این است که هر چیزی سر جای خودش باشد. روز اول که افراد وارد کنگره می‌شوند، همه برابر هستند؛ زیرا همه آموزش یکسانی می‌گیرند و سی‌دی می‌نویسند، چه رهجو باشد و چه ایجنت شعبه باشد.

آیا شخصی که سی‌دی می‌نویسد، با شخصی که نمی‌نویسد، با هم برابر هستند؟ یا شخصی که خدمت می‌کند، با شخصی که خدمت نمی‌کند، برابر هستند؟ یا فردی که به‌موقع سر کارگاه آموزشی می‌آید، با کسی که به‌موقع نمی‌آید، برابر است؟ ما باید به هستی نگاه کنیم که همه چیز را به‌راحتی در اختیار ما انسان‌ها گذاشته است. مانند: خورشید، باد، باران، کوه و جنگل. ما از همه این‌ها استفاده می‌کنیم، آن‌وقت چه کار می‌کنیم؟ زباله‌هایمان را در طبیعت به دلیل اینکه آموزش ندیده‌ایم رها می‌کنیم. من قبل از کنگره به دلیل عدم آگاهی اعتیاد مسافرم را بی‌عدالتی می‌دانستم. اما اکنون می‌گویم عین عدالت بوده است؛ زیرا باعث شد که من از آموزش‌های عالی کنگره برخوردار شوم و به درون خودم پی ببرم.

همسفر راضیه

عدالت ریشه در عدل دارد؛ یعنی هر چیزی در جایگاه خود به‌درستی قرار بگیرید. به عبارتی حق به حق‌دار برسد، عدالت عین حقیقت است .عدالت در کنگره بسیار مهم است و باید اجرا شود. در بدو ورود به کنگره همه با هم برابر هستند و هیچ‌کس به‌دلیل تحصیلات، شغل، مقام یا جایگاه اجتماعی بر دیگری برتری ندارد. همه افراد در کنگره فرصت رشد دارند؛ اما نتیجه این رشد برای همه یکسان نیست؛ زیرا انسان‌ها انتخاب‌های متفاوتی دارند.

اگر امروز از جایگاه خودم راضی نیستم، اولین کاری که نباید انجام بدهم مقایسه خودم با دیگران است. باید به عملکرد خودم نگاه کنم. عدالت به من یاد می‌دهد که به‌ جای اعتراض به نتیجه علت آن را در خودم جست‌وجو کنم. به نظر من همه افراد در کنگره برابر هستند؛ اما همه یکسان نیستند و این تفاوت زمانی‌که نتیجه انتخاب و عملکرد خود انسان باشد عین عدالت است.

همسفر سمیه

عدالت به ما یاد می‌دهد که به‌جای مقایسه خود با دیگران مسیر رشد خودمان را ببینیم. اگر شخصی بیشتر تلاش کند، طبیعی است که به جایگاه بالاتری برسد. این موضوع با بی‌عدالتی تفاوت دارد؛ زیرا فرصت رشد برای همه وجود دارد. در کنگره۶۰ آموزش و خدمت زمینه‌ای برای رشد و رسیدن به تعادل است. هیچ‌ انسانی از ابتدا بر دیگری برتری ندارد و جایگاه افراد با گذشت زمان و بر اساس عملکردشان ساخته می‌شود. عدالت یعنی فرد نتیجه انتخاب‌ها و اعمال خودش را ببیند. گاهی ممکن است چیزی را ناعادلانه تصور کنیم، در حالی که از علت و مسیر آن آگاهی نداریم؛ بنابراین باید پیش از قضاوت کردن، آگاهی و شناخت خود را بیشتر کنیم.

عدالت در زندگی با نظم، مسئولیت‌پذیری و احترام به حقوق دیگران ارتباط دارد و زمانی‌که قوانین را رعایت می‌کنیم، در واقع به اجرای عدالت کمک می‌کنیم. خدمت کردن نیز می‌تواند تمرینی برای شناخت عدالت و دور شدن از منیت باشد. در کنگره۶۰ افراد با هر جایگاه اجتماعی می‌توانند آموزش بگیرند و رشد کنند. مهم این است که هر فردی سهم خود را در این مسیر به‌درستی انجام دهد. عدالت به ما یاد می‌دهد که مسئولیت زندگی خود را بر عهده بگیریم و آن‌ را به گردن دیگران نیندازیم. بنابراین عدالت فقط یک قانون بیرونی نیست؛ بلکه باید در رفتار و نگرش ما شکل بگیرد. اگر عدالت را در خودمان اجرا کنیم، می‌توانیم آن را در خانواده و جامعه نیز گسترش دهیم.

رابط خبری: همسفر مریم(ک) رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پانزدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی صالحی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .