English Version
This Site Is Available In English

عدالت بازتاب تلاش و مسئولیت‌پذیری

عدالت بازتاب تلاش و مسئولیت‌پذیری

عدالت یکی از ارزشمندترین اصولی است که چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی نقش اساسی دارد. تمام انسان‌ها دوست دارند با آنان عادلانه رفتار شود؛ اما گاهی عدالت را با برابری اشتباه می‌گیریم. دستور جلسه امروز کمک می‌کند تا تفاوت این دو مفهوم را بهتر درک کنیم و ببینیم که در کنگره۶۰ عدالت چگونه اجرا می‌شود.

اگر برابری را به معنای یکسان بودن همه افراد بدانیم باید انتظار داشته باشیم که همه از امکانات، مسئولیت‌ها و جایگاه‌های یکسان برخوردار باشند؛ اما عدالت چنین تعریفی ندارد. عدالت؛ یعنی هر چیز در جایگاه درست خود قرار گیرد و هر فرد متناسب با مسئولیت، تلاش، آموزش و شایستگی خود از حقوق و امکانات بهره‌مند شود، پس ممکن است دو نفر با هم برابر نباشند، اما با هر دو آنان عادلانه رفتار شود.

در کنگره۶۰ تمامی اعضا از نظر ارزش و کرامت انسانی با یکدیگر برابرند، فرقی نمی‌کند که فردی تازه‌وارد باشد یا سال‌ها خدمت کرده باشد، استاد دانشگاه باشد یا کارگر، از نظر مالی در وضعیت خوبی باشد یا نباشد؛ همه با احترام وارد کنگره۶۰ می‌شوند و فرصت درمان، آموزش و رشد برای همگان فراهم است. این نگاه یکی از زیباترین جلوه‌های عدالت در کنگره۶۰ است؛ اما از نظر جایگاه و مسئولیت همه افراد یکسان نیستند. راهنما، مرزبان، ایجنت یا دیده‌بان هر کدام مسئولیت‌هایی بر عهده دارند که نتیجه سال‌ها آموزش، خدمت، نظم و تعهد آنان است. زمانی‌که یک دانش‌آموز و معلم در یک مدرسه وظایف یکسانی ندارند، در کنگره۶۰ هم به همین صورت است و تفاوت جایگاه‌ها به معنای تبعیض نیست، بلکه نتیجه طبیعی رشد و خدمت است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های عدالت در کنگره۶۰ حاکمیت قانون است. قوانین و حرمت‌های کنگره۶۰ برای همه یکسان است و هیچ‌کس به دلیل جایگاه یا سابقه خود از رعایت آن‌ها معاف نیست، هرکس به اندازه مسئولیت خود پاسخگو است و اگر از قوانین تخطی کند باید پیامد آن را بپذیرد و همین موضوع باعث می‌شود اعتماد، نظم و امنیت در کنگره۶۰ حفظ شود.

از سوی دیگر کنگره۶۰ به ما می‌آموزد که هر انسان نتیجه انتخاب‌ها و عملکرد خود را دریافت می‌کند. اگر فردی در آموزش‌ها حضور منظم داشته باشد، سی‌دی‌ها را کار کند، در نوشتن مقاله، خدمت و مشارکت فعال باشد، به مرور رشد می‌کند و شایستگی پذیرش مسئولیت‌های بیشتر را به دست می‌آورد و اگر کسی این مسیر را طی نکند طبیعی است که در همان جایگاه باقی بماند و این خود عدالت است؛ زیرا هرکس حاصل تلاش خود را برداشت می‌کند.

گاهی انسان وقتی خود را با دیگران مقایسه می‌کند احساس بی‌عدالتی می‌کند، در حالی که در کنگره۶۰ می‌آموزیم مسیر هر فرد با دیگری متفاوت است. هرکس گذشته، شرایط، ظرفیت و تجربه خاص خود را دارد و باید فقط با خودش مقایسه شود، نه با دیگران. اگر امروز از دیروز بهتر باشیم، در مسیر عدالت نسبت به خودمان حرکت کرده‌ایم.

یکی دیگر از نکاتی که از این دستور جلسه می‌آموزم این است که برای رسیدن به جایگاه‌های بالاتر نباید انتظار داشته باشم دیگران راه را برای من هموار کنند؛ بلکه باید با آموزش، خدمت، نظم، صبر و عمل سالم خودم شایستگی آن جایگاه را به دست آورم. در کنگره۶۰ هیچ جایگاهی هدیه داده نمی‌شود؛ بلکه نتیجه تلاش، آموزش و خدمت مستمر است.

در پایان می‌توان گفت که در کنگره ۶۰ تمام انسان‌ها از نظر ارزش انسانی برابر هستند؛ اما از نظر مسئولیت، اختیارات و جایگاه تفاوت دارند و این تفاوت عین عدالت است. عدالت؛ یعنی هرکس در جایگاه شایسته خود قرار بگیرد و نتیجه اعمال، آموزش و خدمت خود را دریافت کند. اگر این نگاه را در زندگی شخصی خود نیز به کار بگیریم کمتر دچار احساس تبعیض، نارضایتی و مقایسه با دیگران خواهیم شد و بیشتر بر رشد و اصلاح خود تمرکز می‌کنیم. امیدوارم بتوانم با رعایت قوانین، احترام به جایگاه‌ها، خدمت صادقانه و ادامه آموزش‌ها، سهم خود را در برقراری عدالت، چه در کنگره۶۰ و چه در زندگی به‌درستی ایفا کنم.

منبع: کارگاه آموزشی چهارشنبه
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون پانزدهم)
رابط خبری: همسفر نرگس رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون پانزدهم)
عکاس: همسفر اعظم رهجوی همسفر فاطمه (لژیون دوم)
ارسال: همسفر منیره رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون هشتم) دبیر دوم سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .