English Version
This Site Is Available In English

تزکیه برای رسیدن به خدا نیست

تزکیه برای رسیدن به خدا نیست

حیات جریانی بی‌انتهاست؛ حلقه‌ای که هرگز از حرکت باز نمی‌ایستد. از آغاز آفرینش، تزکیه و پالایش در ذات این چرخش نهفته است. هر حلقه از حیات، ادامه‌ حلقه‌ پیشین و هر پایان، آغازی تازه برای سفری دیگر است. هیچ چیز در هستی نابود نمی‌شود، تنها از صورتی به صورتی دیگر در می‌آید.

انسان موجودی چند بعدی است که حداقل در سه جهان زندگی می‌کند؛ جهان فیزیکی، جهان ذهنی و جهان خواب. خواب، بازگشت موقت ما به جهانی است که پس از مرگ به آن قدم خواهیم گذاشت؛ جهانی واقعی که در آن، زندگی به شکلی دیگر جریان دارد. این تکرار ورود و بازگشت نشانه‌ استمرار حیات است و درک این حقیقت نگاه ما را به زندگی تغییر می‌دهد.

اگر بدانیم حیات پایانی ندارد، دیگر زمان را از دست‌رفته نمی‌پنداریم؛ بلکه می‌کوشیم برای مسیر جاودانه‌ خود، توشه‌ای از آگاهی و نیکی فراهم کنیم. تزکیه برای رسیدن به خدا نیست؛ چرا که خدا در وجود ماست. تزکیه یعنی رهایی از جهل و آلودگی درونی تا بتوانیم به روشنایی برسیم و درست زندگی کنیم. تمام ادیان الهی برای همین آمده‌اند که انسان را از تاریکی نادانی به نور دانایی هدایت کنند.

مهندس حسین دژاکام یادآور شدند که جهان ما تنها بخش کوچکی از واقعیت هستی است. بیش از نود درصد جهان از ماده و انرژی تاریک تشکیل شده که نه دیده می‌شود و نه شناخته شده است. در قرآن کریم نیز بیان می‌شود که آسمان‌ها بی‌آنکه طنابی میانشان باشد، به هم پیوسته‌اند. ما تنها پنج درصد از هستی را می‌شناسیم و همین نادانی، دلیل نیاز ما به تزکیه، تفکر و آگاهی است.

انسان در مسیر رشد از آتش آلوده به دود و به آتش بی‌دود و نور خالص تبدیل می‌شود. این دگرگونی، با تفکر، مطالعه، صبر و عشق امکان‌پذیر است. شکوه و شکایت، زاییده‌ دلتنگی و ناآگاهی است. هرکس در مسیر پالایش گام بردارد، درمی‌یابد که بسیاری از مشکلات نه از بیرون بلکه از درون او سرچشمه گرفته‌اند.

در این مسیر، ارتباط میان جهان‌ها نیز معنا می‌یابد. جهان‌های بالاتر همواره در تلاش‌ هستند که جهان‌های پایین‌تر را در مسیر تکامل یاری دهند. پیامبران واسطه‌های همین ارتباط‌ هستند؛ آنان نه رقیب بلکه یاور و مکمل یکدیگرند و هدف همه‌ آن‌ها یک چیز و آن رشد و آرامش انسان است.

کسی که با نور آگاهی پیوند می‌گیرد؛ به مرحله‌ تشخیص می‌رسد و می‌فهمد با چه انسان‌هایی در ارتباط است، کدام یک روشن‌اند و کدام در تاریکی هستند.

در کنگره۶۰، چهارده وادی معرفت، مسیر همین آگاهی را نشان می‌دهد؛ از وادی تفکر تا وادی محبت و از شناخت تا رهایی. این وادی‌ها، بر پایه‌ آیات الهی بنا شده‌اند و هر یک، مرحله‌ای از تزکیه‌ درون است.

امروز بشر به بلوغی رسیده که دیگر نیازی به پیامبر تازه ندارد، اما بیش از هر زمان، محتاج آگاهی و تشخیص است به‌ ویژه در عصری که با هوش مصنوعی، صداها و تصاویر جعلی ساخته می‌شوند و حقیقت به‌آسانی پنهان می‌شود. در چنین روزگاری، تنها نوری که می‌تواند ما را از تاریکی برهاند، نور درون است؛ نوری که با تزکیه، عشق و عمل صالح در دل انسان روشن می‌شود؛ پس بیاموزیم که زندگی را جدی بگیریم، از شکوه و شکایت فاصله بگیریم و در مسیر پالایش، صبور و عاشق باشیم.

هرگاه به گذشته‌ خود بنگریم و ببینیم که تغییرات مثبت در ما شکل گرفته، همان برگه‌ برنده‌ ماست. زندگی، سفری است بی‌انتها در مسیر نور و ما مسافران این راه هستیم.

منبع: سی‌دی «پیام آور»
نویسنده: راهنما همسفر راضیه (لژیون یکم)
رابط خبری: همسفر محبوبه رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون یکم)
ارسال: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون بیست‌وششم) دبیر دوم سایت
همسفران نمایندگی شیخ‌بهایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .