English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده - تسلیم قشنگ‌ترین و سخت‌ترین مرحله‌ است

گروه خانواده - تسلیم قشنگ‌ترین و سخت‌ترین مرحله‌ است

جلسه چهارم از دوره دوم کارگاه‌‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی غزالی مشهد به استادی راهنما همسفر اعظم، نگهبانی همسفر سعیده و دبیری همسفر شهین با دستور جلسه «وادی پنجم (در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل می‌نماید.) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را سپاسگزارم که به من فرصت حضور داد تا با این دستور جلسه در خدمت شما باشم و بتوانم آموزش بگیرم. وادی‌ها در کنار مطالب دیگر موجود در کنگره یکی از بهترین، باارزش‌ترین و کاربردی‌ترین آموزش‌ها است. ما می‌توانیم در غالب این ۱۴ وادی، روش درست زندگی‌ کردن و رسیدن به آرامش را یاد گرفته و کاربردی کنیم. مشکلی نیست که کلید حل آن در این ۱۴ وادی نباشد؛ به‌شرط این که ما بتوانیم وادی‌ها را درست یاد گرفته و درک کنیم تا بتوانیم در موقع نیاز استفاده لازم را از آن‌ها ببریم.

قبل از رسیدن به وادی پنجم یاد گرفتیم که چه‌طور تفکر کنیم؟ تفکر سالم چیست؟ ناامید نباشیم، خودمان را باور داشته باشیم، مسئولیت‌پذیر باشیم و ... تمام این‌ موارد ما را آماده حرکت و شروع سفر می‌کند. در ادامه می‌آموزیم که جهان ذهنی، مقدمه تمرین و برنامه‌ریزی برای این است که بخواهیم آن را در جهان خاکی اجرایی کنیم، نیز باید بدانیم که فقط می‌توانیم یک سری از تفکراتمان را که منطقی و عقلانی است اجرایی کنیم. تفکراتی که نه پولش را داریم و نه امکاناتش را، هر چه‌قدر هم که تفکر کنیم نمی‌توان اجرایی کرد.

در این جا این وادی به ما کلید می‌دهد که هر چه‌قدر تفکرات عالی داشته باشیم، اگر حس ناامیدی، ترس و اضطراب داشته و اعتمادبه‌نفس نداشته باشیم، نمی‌توانیم آن‌ها را به مرحله اجرا بگذاریم. آن‌ها مانع شده و مثل یک سد عمل می‌کنند. ۷ مورد وجود دارد که برای همه ما انسان‌ها قابل‌ اجرا است و به ما کمک می‌کند. یکی از آن‌ها دوری از ضد ارزش‌ها است. من مسافر نمی‌توانم موادم را مصرف کنم و انتظار داشته باشم که سفر خوبی هم داشته باشم، یا من همسفر نمی‌توانم ضد ارزش‌هایم را داشته باشم و انتظار تغییر یا حال خوب هم داشته باشم.

مورد بعدی خودداری است. می‌گوید چه‌زمانی باید خودداری کنیم. زمانی که در موقعیت‌های حساس قرار می‌گیریم؛ باید از خود، حال خوشمان و آموزش‌هایی که گرفته‌ایم نگهداری کنیم و نه گفتن را در زبان و در عمل یاد بگیریم. سپس قناعت مطرح می‌شود. قناعت یعنی تمرکز بر روی داشته‌ها نه تمرکز روی نداشته‌ها. تمرکز روی چیزی که داریم. این پله‌ها ما را به‌سوی آرامش می‌برد و از اضطراب، نگرانی، ترس، ناامیدی و بیماری دور می‌کند. قناعت یعنی از چیزی که دارم نهایت لذت را ببرم.

مورد بعدی صبر است؛ باید زمان لازم برای هر فرایندی طی شود. زمان را در نظر داشته باشم، تلاشم را بکنم و بدانم که میوه صبر واقعاً شیرین است. در صبر امیدواری هم است؛ چون می‌دانم این مسیر طی می‌شود و به نتیجه عالی و شیرینی می‌رسد. مورد بعد پس‌انداز کردن است. مدیریت هوشمندانه برای خرج دارایی‌ها. دارایی من شاید پول، مال، انرژی‌ یا مهر و محبت باشد؛ باید بدانم این‌ها را کجا خرج کنم؟ چه‌قدر خرج کنم و برای چه کاری خرج می‌کنم؟

تجسس، غیبت و قضاوت سه ابزار نیرومند نیروی منفی هستند که می‌توانند ما را از حرکت باز داشته، به بیراهه‌ و حاشیه کشانده و از مقصد اصلی‌ باز دارند. قضاوت یعنی چه؟ یعنی اینکه دیگران را آنالیز کنم و برچسب بزنم؛  درصورتی‌که واقعاً از همه چیز خبر ندارم. توکل، رضا و تسلیم سه موردی هستند که واقعاً انسان باید روی خودش کار کند تا بتواند آن‌ها را اجرایی کند و همیشه حال دلش خوب باشد.

رضا به چه؟ به حکمت خداوند؛ زیرا می‌دانی که دیدت وسیع نیست و از پس پرده خبر نداری؛ پس راضی هستی به رضای خودش. چه‌طور توکل می‌کنی؟ در مسیر هستی و تلاشت را می‌کنی، بقیه‌اش را به خداوند واگذار می‌کنی و می‌دانی که مورد حمایت قرار می‌گیری. در نهایت تسلیم قشنگ‌ترین مرحله‌ است که بسیار سخت هم هست. چه‌قدر قشنگ است که در سخت‌ترین لحظه‌ها بتوانیم آرام بوده و به قدرت مطلق ایمان داشته باشیم و بدانیم که خداوند جز خیر و خوبی، هیچ‌چیز برای انسان نمی‌خواهد.

اگر ما بتوانیم همین موارد را در زمان تعطیلات کنگره کاربردی کنیم، با حالی پریشان و خراب به کنگره برنمی‌گردیم. عملکردی که دیگران از ما به‌عنوان رهجوی کنگره۶۰ می‌بینند باید الگوی دیگران باشد. خود، حال خوش و داشته‌هایمان را فراموش نکنیم. آموزش‌هایی که گرفته‌ایم را کاربردی و نگهداری کنیم و از تعطیلات لذت ببریم. ان‌شاءالله طوری شود که بعد از تعطیلات پرانرژی‌تر و مصمم‌تر برای گرفتن خدمت‌ها و آموزش‌ها در کنار هم دوباره جمع شویم.

معرفی نفرات برتر آزمون تیرماه

مرزبانان کشیک: همسفر معصومه، مسافر جمال
عکاس و تایپیست: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون اول) دبیر سایت
ویرایش و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی غزالی مشهد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .