English Version
This Site Is Available In English

نقش تعادل و جهان‌بینی در درمان اعتیاد

نقش تعادل و جهان‌بینی در درمان اعتیاد

مطالبی که امروز می‌خوانم برای تاریخ ۸۷/۰۳/۱۷ است.

استاد می‌فرمایند: ما می‌دانیم که چگونه می‌گذرد، اگر درمان با صحبت کردن ممکن بود، اعتیاد نیز به راحتی درمان می‌شد؛ ما منتظریم تا شرایط برای عمل سه‌گانه "یافتن راه، انجام آن و احیای آن" به‌صورت ساده انجام شود.

در گذشته برای درمان اعتیاد هیچ راه‌حل مشخصی وجود نداشت، این موضوع در «کتاب ۶۰ درجه زیر صفر» بعنوان صورت مسئله اعتیاد مطرح شد.

بین درمان و ترک اعتیاد تفاوت وجود دارد؛ ما ترک‌های بسیاری داشتیم، اما درمان نداشتیم.

آقای مهندس فرمودند: ما سه گروه مصرف‌کننده داریم؛

۱) گروهی که اعتیاد را دوست دارند

۲) نامزدهای اعتیاد

۳) گروهی که خواستار رهایی و درمان‌اند.

سال‌هاست که از مواد نگهدارنده مانند متادون استفاده می‌شود، موادی که نه آغاز مشخصی دارد و نه پایانی، شخص مصرف می‌کند اما به رهایی نمی‌رسد؛ در روش دی‌اس‌تی این مشکل برطرف شد و شخص به درمان رسید.

روش دی‌اس‌تی «متد» نیست، یک کشف است، یک راه‌حل است که ماهیت اعتیاد را مشخص کرد؛ اعتیاد مسمومیت مزمن نیست، بلکه جایگزینی مزمن است، این روش حتی از دروازه درمان هم عبور کرد و نشان داد تعادل، فوق درمان است.

من بایکی از روانپزشکان آمریکایی صحبت می‌کردم‌‌ او گفت: من حتی جرات ندارم از لغت "نگهدارنده" استفاده‌ کنم؛ همچنین فرمودند: ما می‌توانیم با نوشتارها و مقالات‌، کشف دی‌اس‌تی را گسترش دهیم.

از قدیم اعتیاد وجود داشت؛ مولانا می‌فرماید: من مستم و تو معتاد، من مستم و تو دیوانه؛ ما را که برد خانه؟ چه کسی ما را درمان کند؟ 

امروز نیز افراد زیادی گرفتار انواع مواد هستند؛ الکل، موادمخدر، قرص، عرق و...، مصرف قرص نیز منجر به حالت‌های منگی و اختلال در ذهن می‌شود.

در امریکا اعتیاد بسیار گسترده است؛ من یکبار در آلمان خواستم از معتادان عکس بگیرم، اما دوستم گفت اجازه ندارم و ممکن هست بازداشت شوم.

اعتیاد مصرف‌کننده را پایین می‌آورد، نمی‌تواند کاری انجام دهد و دچار خماری می‌شود؛ خماری بدترین درد است، در این حالت قادر به تشخیص هیچ‌چیز نیست، چون راه‌حلی نمی‌شناسد و چیزی از درمان واقعی اعتیاد نمی‌داند.

برخی می‌خواستند با یوگا، کمپ، موسیقی، دارو، اردوگاه و... اعتیاد را درمان کنند؛ اما نتیجه‌ای حاصل نشد.

درقرآن خداوند می‌فرماید؛ "هل أتاك حديث الغاشية؟ وجوهٌ يومئذٍ خاشعة" آیا شنیده‌ای حدیث فراگیرنده را؟ چهره‌هایی در آن روز خوار‌ خواهند بود، مانند خار و خاشاک، بی‌فایده‌ و بی‌ثمر؛ مانند مصرف‌کننده‌گان حشیش، شیشه، کوکائین و دیگر مواد.

جوامع زیادی را می‌بینیم که پیر و جوان، باسواد‌ و بی‌سواد، پولدار و بی‌پول، همه درگیر اعتیاد بودند، اما باروش دی‌اس‌تی به درمان رسیدند.

تعادل و جهان‌بینی نقش بسیار مهمی در درمان دارند؛ اعتیاد، فیزیولوژی جسم را از تعادل خارج می‌کند، سیستم شبه‌افیونی را به هم می‌ریزد و حتی بیان ژن‌ها را دگرگون می‌کند، ما این کار را روی نمونه‌های جانوری نیز آزمایش کرده‌ایم.

یافتن راه، سی‌دی‌ها، آموزش‌ وادی‌ها و جهان‌بینی خیلی به درمان اعتیاد کمک می‌کنند. مواد خطرناکی مانند فنتانیل، آمفتامین و تریاک اگر درمان نشوند، انسان را می‌کشند.

خداوند اجازه خدمت را به هر کسی نمی‌دهد؛ بنابر‌این، وقتی خدمتی را می‌پذیریم چه درجایگاه راهنما، ایجنت یا هر جایگاه خدمتی دیگر، باید با تفکر صحیح آن را انجام دهیم.

می‌دانیم که در کتاب آسمانی آمده است؛ زمین محل زندگی انسان‌های خوب و بد است؛ حیات بر پایه اضداد بنا شده است؛ اگر شب نباشد، روز معنا پیدا نمی‌کند.

از مرداب‌های تیره، زیباترین گل‌ها شکوفا می‌شوند؛ آنچه درجهان غیرممکن است، خداوند آن را ممکن کرد، مانند درمان اعتیاد که به من می‌گفتند غیرممکن است.

زندگی پستی و بلندی دارد، این‌ها هستند که زندگی را قشنگ‌تر می‌کنند؛ انسان باید بداند زیباترین گنج، گنج درون خودش است، باید آن را پیدا کند.

آقای مهندس فرمودند: پایه‌های مالی خود را به مرور زمان محکم کنید، در پایان نیز گفتند: فرمان الهی، گاهی‌ با‌ قلم انجام می‌شود، قلم را در راستای سازندگی به کار گیرید، خداوند در قرآن به قلم قسم خورده است؛ اکنون، زمان قلم است؛ کسانی که می‌نویسند، قلم‌شان باید  هدایت‌گر انسان‌ها باشد، نه صرفاً ابزاری برای سخن گفتن. 

 

منبع: سی‌دی مست

نویسنده: مسافر تغذیه سالم همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر ساهره (لژیون تغذیه سالم)

ویرایش و ارسال: همسفر سما رهجوی راهنما همسفر مولود (لژیون یازدهم) دبیر دوم سایت

همسفران نمایندگی آبادان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .