برداشت از سیدی پرواز
در سیدی پرواز آقای مهندس فرمودند: شخصی که سفر اولی است یا هنوز وارد سفر اول نشده، دائم از مشکلات پیرامون خود شاکی است و اغلب این مشکلات را به دیگران نسبت میدهد. با این حال او به تلاش خود ادامه میدهد؛ اما چون این تلاش در راه مستقیم نیست، هیچگاه به مقصد و نتیجه نخواهد رسید. او از زمین، زمان و تمام مردم نالان است، در حالی که بزرگترین دشمن ما، جهل و نادانی خودمان است، نه سایر مردم.
این سخن در ادیان مختلف نیز صادق است، هر شخصی تمام ادیان و مذاهب دیگر، جزء دین و مذهب خود را غلط میشمارد.
سخن استاد؛ بحری است بیپایان و غمی بیکران و شادیها لحظهای کوتاه و گذرا هستند.
مشکلات بشر حکایت از علومی دارد که هنوز کشف نشدهاند. جهان هستی بسیار عظیم است و هیچ کس نمیتواند بزرگی آن را درک کند، حتی جزئیات یک سلول نیز برای ما ناشناخته است. غم و اندوه در زندگی انسان عمیق و بیپایان است، در حالی که شادیها بسیار زودگذر هستند.
سه مسئله مهم که امروزه گریبانگیر بشر هستند عبارتند از ؛ اعتیاد، چاقی، انواع سرطانها.
در هفتاد سال اخیر هنوز علوم پزشکی، درمان قاطعی برای آنها پیدا نکرده است و تنها کنترل میشوند. علم پزشکی نتوانسته است مسئله بیماریها را به طور کامل حل کند و فقط آنها را مدیریت میکند. علم و دانشهای کشف نشده درد و رنج را برای تمام بشر به ارمغان آورده است.
در بحث اعتیاد ما به نتایج روشنی دست یافتهایم، اما در کشورهای پیشرفته مانند آمریکا میگویند؛ فرد معتاد به دنیا آمده و معتاد از دنیا خواهد رفت. اطمینان وجود دارد که میانگین عمر افرادی که در کنگره۶۰ به درمان میرسند، بالاتر از افرادی است که با روشهای نادرست درمان شدهاند، مانند سقوط آزاد. حتی یقیناً این میانگین بالاتر از انسانهای معمولی و سالم نیز خواهد بود.
بحث چاقی نیز در کنگره۶۰ به طور کامل حل شده و افراد با کاهش وزن، بیماریهای مختلفی که قبلاً داشتهاند را به طور خودبهخود درمان کردهاند. به عنوان مثال؛ امروزه تیروئید کمکار را علت چاقی میدانند، اما در کنگره۶۰ به نتیجهای معکوس رسیدیم و فهمیدیم که چاقی باعث از تعادل خارج شدن تیروئید میشود نه برعکس.
بدن انسان حدود چهل هزار میلیارد سلول دارد که باید با آنها آشنا شویم. علیرغم تمام چالشها انسان باید با تمام تلاش و امید بتواند دانشهای ناشناخته را کشف کند تا ناممکنها ممکن شوند.
به قول حضرت مولانا؛ ما انسانها گاهی اوقات به همه چیز میپردازیم جز احوال دل خودمان. ما ایرانیها با داشتن فرهنگی چند هزار ساله، باید از آن بهرهبرداری کنیم تا به جلو برویم و علوم جدید را کشف کنیم.
امروزه بسیاری از روشنفکران به صورپنهان بشر توجهی ندارند و این موضوع برای آنها خندهدار است، که این یک ایراد بزرگ است.
از اشعار حضرت مولانا که حدود هشتصد سال پیش سروده شده است، در مییابیم که جسم یک قفس است که چند صباحی انسان را در این دنیا نگه میدارد و مرگ اصلاً فنا نیست، بلکه تولدی تازه و دوباره است.
در هر کاری تلاش ما مهم است، نه نتیجه. همیشه باید به خداوند امیدوار باشیم و در بسیاری از کارها خداوند را وکیل خویش قرار دهیم و نتایج کارهایمان را به او بسپاریم.
آن چیزی که در پیشانی دفتر ثبت میشود آن تلاش ما است نه نتیجه ما.
منبع: سیدی پرواز
نویسنده: راهنمای تازهواردین همسفر فاطمه
عکاس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
رابطخبری: همسفر ساحره رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون اول)
همسفران نمایندگی دماوند
- تعداد بازدید از این مطلب :
43