English Version
This Site Is Available In English

تکیه بر دیوار پوسیده و شکسته

تکیه بر دیوار پوسیده و شکسته

مشارکت همسفران لژیون چهاردهم در مورد دستورجلسه «وادی پنجم و تأثیر آن روی من»:

همسفر مریم:

در وادی پنجم آقای مهندس در مورد ضدارزش‌ها فرموند: بعضی از ضدارزش‌ها خرد جهانی دارند و تمام ادیان، دین‌داران، بی‌دین‌ها و قبایل این‌ها را به‌عنوان یک ضدارزش می‌شناسند. مثل: دروغ‌ گفتن، غیبت‌ کردن، دزدی‌ کردن، مصرف مواد مخدر، رشوه‌ دادن و رشوه‌ گرفتن، به حریم دیگران تجاوز‌ کردن، پیمان‌شکنی و شهادت نادرست دادن، این‌ها می‌شود مجموعه‌ای از ضدارزش‌ها که باید انسان‌ها از این ضدارزش‌ها دوری کنند. من مریم تا قبل از کنگره۶۰، هریک از این ضدارزش‌ها را انجام می‌دادم، مثل غیبت‌ کردن، بعد پشیمان می‌شدم و با خود می‌گفتم: خداوند مهربان است و حتماً من را می‌بخشد؛ ولی با آموزش‌های کنگره۶۰ و راهنمای خوبم متوجه شدم که اگر هریک از این ضدارزش‌ها را انجام دهم، باعث تخریب و مشکلات زیادی در خودم می‌شود؛ البته که گناه است؛ ولی از همه مهم‌تر این است که برای خودم دردسرهایی به‌وجود می‌آورم و باعث رنج و عذاب خودم می‌شود. خدا را هزاران بار شکر می‌کنم که در این مسئله آگاهی من بالا رفته است و ذره‌ذره از انجام این‌کار فاصله می‌گیرم. در مورد خودداری، گاهی‌اوقات ما برای انجام کاری هرچه فکر می‌کنیم به نتیجه نمی‌رسیم و نمی‌دانیم که این‌کار درست است یا غلط، ضدارزش است یا ارزش و این‌کار به نفع ما است یا نیست. این‌جا عقل سالم حکم می‌کند از انجام آن‌کار صرف‌نظر کنیم و انجام ندهیم؛ ولی بایستی این را در نظر داشته باشیم که ممکن است با کمی تحقیق و بررسی بتوانیم به نتیجه برسیم. مثل فردی که می‌خواهد ازدواج کند؛ باید اول خوب تحقیق و بررسی کند تا به مشکل برنخورد و سال‌های سال به‌خوبی زندگی کند.

در مورد قناعت می‌توان گفت: همه ما از دامان طبیعت به‌وجود آمده‌ایم؛ بایستی به طبیعت نگاه کنیم و یاد بگیریم که چگونه از ساده‌ترین و کم‌ترین امکانات بهترین‌ها را خلق کرده است؛ اگر خوب به عمق طبیعت نگاه کنیم، می‌بینیم که از یک زمین شور، آب تلخ و کود حیوانات، زیباترین گل‌ها و خوشمزه‌ترین میوه‌ها را به‌وجود می‌آورد؛ ولی ما انسان‌ها چه‌کار می‌کنیم؟ (تیر بیار، تخته بیار که حاج خانم می‌خواهد آش بپزد). این همه امکانات داریم؛ ولی باز نا‌شکر و ناسپاس هستیم. قدیم در هر خانواده با این‌که بچه‌های زیادی داشتند با پدرشوهر و مادرشوهر همه با هم زندگی می‌کردند، سر یک سفره غذا می‌خوردند و بهترین و سالم‌ترین انسان‌ها را پرورش می‌دادند. بچه‌ها جلو پدر و مادر پای خود را دراز نمی‌کردند و چهار زانو می‌نشستند، فقط سالی یک‌بار کفش می‌خریدند؛ ولی الان بچه‌ها همه طلب‌کار هستند و هنوز پدر و مادر زنده هستند، سهم‌شان را می‌خواهند؛ در صورتی‌که باید خودشان کار کنند، زحمت بکشند و متکی به کسی نباشند. قدیم با این‌که امکانات کم بود، باز هم انسان‌های نیرومندی به‌وجود می‌آوردند، مثل طبیعت، ولی ما بالاترین امکانات را برای فرزندانمان به‌وجود آورده‌ایم؛ اما بچه‌ها قدردان نیستند. تشکر از آقای مهندس دژاکام که این بستر را برای آموزش و یادگیری ما فراهم کردند و از خداوند برای ایشان طول عمر باعزت را آرزو می‌کنم.

همسفر افسانه:

در یکی از قسمت‌های سی‌دی‌ وادی پنجم اشاره‌ دارد به‌ قضاوت‌ و تجسس‌ در‌ زندگی‌ دیگران‌. می‌گوید: گاهی‌‌اوقات‌ انسان‌ها‌ خیلی‌ راحت‌ به‌ خودشان اجازه‌ می‌دهند که در زندگی‌ دیگران‌‌ تجسس‌ کنند‌ تا‌ حدی‌ که‌ قضاوت‌ هم‌ می‌کنند ‌و خودشان هم‌ نقش‌ اداره‌ اجرای‌ احکام‌ را بر عهده‌ می‌گیرند و سریع‌ حکم‌ هم‌ صادر می‌کنند. در رده‌‌بندی‌ ادارات هم‌ وقتی‌ مورد‌ مشکوکی دیده‌ می‌شود، اول‌ موضوع‌ را بررسی‌ می‌کنند و هر‌طور‌ شده‌ از‌ زبان طرف مقابل حرف‌ می‌کشند، حالا‌‌ یا‌ با‌ زبان خوش‌ یا‌ ناخوش‌. وقتی‌ این‌‌کار انجام شد‌‌ و تجسس‌ تمام‌ شد‌، متهم و شاکی را با مدارکی که از قبل جمع‌آوری شده است پیش قاضی می‌برند تا قاضی حکم را صادر کند. گاهی‌‌اوقات‌ ممکن است این فرآیند چند‌سال‌ طول‌ بکشد، بعد‌ تازه‌ پرونده تحویل اداره‌ اجرای‌ احکام‌ می‌شود و آن‌جا حکم صادر‌ می‌کنند؛ ولی‌ در‌ این‌ قسمت‌‌ انسان‌ هر‌سه‌ تا‌ نقش‌ را خود بازی‌ می‌کند. تجسس‌، قضاوت‌ و اجرای‌ احکام‌. حکم‌ را که‌ نمی‌تواند اجرا کند، شلاق‌ بزند یا‌ زندان‌ بفرستد، تنها‌ حکمی‌ که‌ صادر‌ می‌کند، می‌شود بنگاه‌‌ سخن‌ پراکنی‌ و غیبت‌ پشت‌ سر‌ طرف‌، با اطلاعات‌ غلط‌‌ بر‌ کرسی‌ قضاوت‌ می‌نشیند و حکم‌ صادر‌ می‌کند و بر دیوار پوسیده‌ غیبت‌‌ تکیه‌ می‌زند و در‌ همه‌‌جا‌ پشت‌ سر‌ این‌ و آن به‌ سخن‌ پراکنی‌ می‌پردازد و در‌ آخر‌ همین‌ دیوار‌ پوسیده‌ روی‌ سر‌ خودش خراب می‌شود و این‌جا‌ دنبال‌ مقصر‌ می‌گردد، در‌ حالی‌که مقصر‌ آن جهل‌ و نادانی‌ خودش است. غیبت‌‌ کردن آن‌قدر زشت‌ و زننده‌ است به‌ این‌ دلیل‌ به‌ دیوار‌ پوسیده‌ و شکسته‌ تشبیه‌ شده‌ است و شخصی‌ که‌ غیبت‌ می‌کند یک‌روز‌ دیوار‌ رو‌ی سرش‌ خراب‌ می‌شود و او هم رسوا می‌شود. اصولاً انسان‌های‌ فضول‌ کاری‌ ندارند به جز‌ این‌که پشت‌ سر‌ این‌ و آن حرف‌ بزنند.

رابط‌خبری: همسفر آمنه رهجوی راهنما همسفر عفت (لژیون چهاردهم)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون هفتم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شهرری

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .