جلسه هشتم از دوره بیست و چهارم سری کارگاههای آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ روزهای یکشنبه نمایندگی شیروان به استادی مسافر ناصر، نگهبانی مسافر محمد و دبیری مسافراحمد با دستور جلسه "وادی پنجم و تاثیر آن بر روی من " 29 تیرماه ساعت ۱۷:۳۰آغاز به کار نمود.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان، ناصر هستم یک مسافر. ابتدا از ایجنت محترم ، گروه مرزبانی و راهنمای خوبم تشکر میکنم که به من اجازه دادند تا در این جایگاه خدمت کنم و از شما عزیزان آموزش بگیرم.دستور جلسه: وادی پنجم و تأثیر آن روی من "در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست، بلکه توام با رفتن و رسیدن آن را کامل می نماید "
ما در چهار وادی قبلی فقط روی تفکر کار کردیم و اکنون در وادی پنجم که وادی عمل است.آقای مهندس میفرمایند: وقتی به اطراف خود نگاه میکنیم، چه میبینیم؟ کوه، دشت، درخت، آسمان، زمین، انسان و دریا. اما اگر ذرهای دقت کنیم و درون آنها را بشکافیم، عظمتهایی را میبینیم که در فکر ما نمیگنجد.
انسان در این حیات، در سه جهان زندگی میکند:1-. جهان خاکی: دنیای مادی که در آن هستیم.۲. جهان خواب: جهانی که به صورت ناخودآگاه در خواب تجربه میکنیم.۳. جهان ذهنی: که از همه مهمتر است.
آقای مهندس میگویند جهان ذهنی آنقدر عظیم و بزرگ است که اگر بخواهیم خود انسان را بشکافیم و به درونش برسیم، چیزهایی را میبینیم که شاید عظمتشان کمتر از این جهان خاکی نباشد. جهان ذهنی بسیار بزرگ است؛ مثلاً شخصی که به خودکشی میرسد، باید ابتدا خودش را در ذهنش بکشد تا بتواند بعداً خودکشی کند.
پس جهان ذهنی، جهان بسیار بزرگی است. ما مثلاً بر روی کره زمین راه میرویم، اما اصلاً احساسش نمیکنیم. این کره زمین که ما بر روی آن راه میرویم، با چه سرعتی در حال چرخش است؟ ما در ماشینی که با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در حال رانندگی است، نمیتوانیم یک لیوان چای یا آب را ثابت نگه داریم، اما کره زمین که با سرعت 1600 کیلومتر در ساعت به دور خودش و دور خورشید میچرخد، ثابت ایستادهایم!

ما حتی پس از مرگ نیز در جهانهای دیگری به زندگی ادامه می دهیم برای اینکه بتوانیم یک ساختار را در ذهن خودمان تشکیل بدهیم و به مرحله اجرا درآوریم، باید سه مرحله را انجام دهیم: ۱. تفکر: تمام ساختارهای ما با تفکر کردن آغاز میشود. ۲. گفتار: اگر بخواهیم تفکر را یک درجه بالاتر ببریم، باید آن را به مرحله گفتار در بیاوریم. ۳. عمل: و در نهایت، به آن عمل کنیم. مثلاً ما زمینی داریم و میخواهیم ساختمانی بسازیم. باید اول ساختارش را در ذهنمان تشکیل بدهیم؛ فکر کنیم که یک طبقه بسازیم یا چند طبقه، آیا پول کافی برای ساخت داریم، یا اینکه اصلاً مجوز ساخت به ما میدهند. بعد از اینکه این ساختار را در ذهنمان تشکیل دادیم، مرحله بعدی این است که ساختار و گفتار خودمان را از قوه به فعل درآوریم. وقتی به مرحله اجرا درآمد، راه برای ساختارهای جدید باز میشود و این چرخه همینطور ادامه دارد.
برای اینکه ساختار را به مرحله عمل درآوریم، باید از مراحل و موانعی چون ترس، اضطراب، ناامیدی عبور کنیم و با آنها مقابله نماییم تا بتوانیم ساختار خودمان را به اجرا درآوریم.
آقای مهندس در این وادی به سه اصل مهم اشاره میکنند: پندار سالم، گفتار سالم، کردار سالم. وقتی پندار سالم داشته باشی، گفتارت هم سالم میشود و وقتی گفتارت سالم باشد، کردارت نیز سالم خواهد شد.ما یک آب آلوده را برای آشامیدن باید تصفیه کنیم. حال، اگر بخواهیم یک انسان را به انسانی خوب تبدیل کنیم، نیاز به تزکیه و پالایش دارد. این مرحله باید با طی کردن پلههایی در زمانهای معین انجام شود. این پلهها شامل 1 -بازگشت از ضد ارزشهاست که باید از کارهای کوچک شروع کنیم:دروغ نگفتن، رشوه ندادن و رشوه نگرفتن، دزدی نکردن، 2- خودداری: یعنی کاری را که انجامش خوب یا بد بودنش را نمیدانیم، انجام ندهیم. 3- قناعت: همه ما از طبیعت به وجود آمدهایم و باید از آن الهام بگیریم که با کمترین امکانات، بیشترین استفاده را ببریم. 4- صبر: باز هم طبیعت را مثال میزنیم؛ دانه گندم را وقتی میکاریم، باید نه ماه صبر کنیم و آب بدهیم تا به عمل بیاید. 5- تجسس: در کلانتری، قسمتهای مختلفی وجود دارد و در مورد شخص تجسس انجام میگیرد تا به پرونده او رسیدگی شود. 6- پسانداز: ما فکر میکنیم پسانداز فقط برای پولدارهاست، اما فقرا نیز به آن نیاز دارند؛ ثروتمندان که نیاز به پسانداز ندارند (منظور این است که ثروتمندان هم باید پسانداز کنند تا ثروتشان حفظ شود). 7- تفکر، رضا و تسلیم: ما همیشه باید تفکر کنیم و کوشش نماییم و 8- به خدا توکل کنیم. هرچه از طرف خدا برای ما مقدر شد، باید راضی باشیم. بعد از این دو مرحله (تفکر و رضا)، به مرحله تسلیم میرسیم.
نتیجهگیری:از این وادی آموختیم که باید ساختارهای فکری خودمان را به عمل درآوریم. اگر به عمل در نیاوریم، هزاران سال هم بنشینیم به نتیجه نخواهیم رسید.
در ادامه گل رهایی :

مرزبان خبری: مسافر صادق
تایپ: مسافرمجتبی لژیون چهارم
عکاس: مسافر مهدی لژیون پنجم
ویراستاری: مسافر محمد لژیون چهارم
ارسال: مسافر محمدرضا
- تعداد بازدید از این مطلب :
41