سلام دوستان اکرم هستم همسفر؛
وادیها مانند چراغی جاویدان هستند که مسیر زندگی را به ما نشان میدهند؛ بنابراین در وادی اول با موضوع تفکر آشنا شده، وادی دوم به ما امید و امیدواری میدهد و بیان میکند هیچکدام از ما بههیچ نیستیم، حتی اگر خود بههیچ فکر کنیم؛ همچنین در وادی سوم آموختیم که در مسائل زندگی تنها باید روی خودمان و توانایی خودمان متمرکز شویم و در وادی چهارم یادگرفتیم که نبایستی مسئولیت زندگی خود را به خداوند واگذار کرد و از خویش سلب مسئولیت کنیم؛ بنابراین در این چهار وادی ما با مسائل و مبانی نظری و تئوری آشنا شدهایم.
اکنون در وادی پنجم قرارگرفتهایم که تیتر این وادی بیان میکند: در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل مینماید. آموزههای این وادی اشاره میکند به این موضوع که تفکر بهتنهايی حلال مشکلات ما نیست؛ بلکه بایستی حرکت کرد و تفکرات و تصاویر ذهنی را به تصاویر واقعی در دنیا بیرون تبدیل کنیم، یعنی تفکراتمان را از بالقوه به بالفعل تبدیل کنیم؛ بهعنوان مثال: برای درمان اعتیاد یا هر مشکل دیگری با فکرکردن بهتنهایی کاری از پیش نمیبریم و باید حرکت کنیم. ما در این وادی با هفت آیتم آشنا میشویم که بایستی تمامی آنها را در زندگی خود کاربردی کنیم تا بهنتیجه مطلوب دسترسی پیدا کنیم که این هفت پارامتر عبارتند از: دوری از ضدارزشها، خودداری، صبر، قناعت، توکل، رضا و تسلیم که امیدوارم قادر باشیم در زندگی صدا عقل و عملمان را یکی کنیم تا در ادامه قوانین و وادیها را در زندگی خود کاربردی کنیم.
سلام دوستان مهین هستم همسفر؛
خداوند را شاکر هستم که بار دیگر به بنده این فرصت را داد تا بتوانم از این طریق آموزش کسب کنم؛ زیرا انسان موجودی است که اگر لحظهای از آموزش دور بماند در ناآگاهی و دنیای تاریک خود فرو خواهد رفت. در کنگره با آموزش جهانبینی پی به درون خود میبریم و نقاط ضعف و قوت خود را بیشتر درک و بازسازی میکنیم. وادیها سرچشمه آموزش جهانبینی هستند که برای آگاهسازی انسان و هوشیارتر کردن آن طراحی و مانند چراغ راهی در اختیار ما قرار داده شدهاند.
در وادی پنجم، بسیاری از پارامترها برای ما شکافته شد. بنده به شخصه بسیاری از آموزشها را از این وادی دریافت کردم؛ زیرا با برداشتهایی که نسبت به جهان خواب یا جهان ذهن داشتم، برای من بهگونهای دیگر روایت و حقایقی برایم باز شد و به این نتیجه رسیدم که زندگی امروزه من به جهان ذهنم بستگی دارد که در آن چگونه زندگیام رقم زده شده است؛ زیرا یکسری از مشکلات را در ذهن با آن مواجه میشدم که به آن اهمیت نمیدادم؛ بنابراین چون راهحلی برای آنها نداشتم، روزبهروز من را درگیر و باعث بروز بیماریهایی در ظاهر برای من میشد. آقای امین در سیدی غیب در مورد «یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ» میفرمایند: افراد بایستی به غیب و صورپنهان اعتقاد داشته باشند؛ چراکه صورپنهان یکی از آن مواردی است که اگر به آن اعتقاد نداشته باشیم، مشکلات همچنان برای ما مجهول باقی خواهد ماند.
یکی از پارامترهایی که در این وادی درباره آن سخن گفته، تسلیم محض بودن در برابر قدرت مطلق است؛ زیرا اگر مشکلاتی در زندگی پیش میآید که شروع به جنگیدن با آن میکنیم و منتظر پیروزی نهایی هستیم به این معنا است که خود را در این هستی تنها و موفقیت را نیز از آن خود میدانیم، درصورتیکه نیرو برتری بر تمام امور حاکم است که تا آن نخواهد نه پیروزی و نه شکستی حتمی نخواهد شد. تأثیری که این وادی بر روی من داشت این بود که همیشه در تمام امور توکل خود را از دست ندهم، حتی در تنگناهای زندگی از مشکلات درس بگیرم و در مسیر پیشرفت برای خود الگو قرار بدهم.
سلام دوستان زهرا هستم همسفر؛
ما در وادی یکم تا چهارم با اهمیت و نحوه درست تفکرکردن آشنا شدیم؛ اما اینک آموزههای وادی پنجم بیان میکند که این پایان راه نیست و در این جهان فیزیکی بر خلاف جهانهای دیگر، تنها با تفکرکردن به اهداف خود نخواهیم رسید؛ بنابراین باید با تفکر، راه درست را انتخاب کرده و حرکت کنیم که در لحظه حرکت، نیروهای منفی با دو سلاح بهسراغ ما میآیند که ابتدا ناامیدی وجود دارد و هرگاه ما ناامید و افسرده باشیم، انرژی حرکت از ما سلب خواهد شد. ناامیدی مانند لیزر خود را تقویت میکند که در این زمان موسیقیهای مخرب میتواند بیشترین ضربه را به انسان وارد کند و روزبهروز در تاریکیهای مجازی که با ذهن خود برای خودمان بهوجود آوردهایم، فروخواهیم رفت؛ بنابراین باید به خود نهیبی بزنیم و بگوییم تا زندگی جاری است امیدی نیز خواهد بود و باید مانند درختان ایستاده بمیرم.
دومین پارامتر ترس میباشد که هر حرکت و تغییری نیز با ترس همراه است؛ زیرا قرار است در شرایط و موقعیت جدیدی قراربگیریم که درگذشته آن را تجربه نکردهایم. اینک در رابطه با غلبه بر ترس باید بدانیم که ترس را نمیتوان ذرهذره از بین برد؛ بلکه باید به قلب ترس حمله کنیم و با یک حرکت محکم از آن عبور کرده تا موقعیت جدیدی را تجربه کنیم. گاهیاوقات ممکن است از اینکه تفکراتمان نادرست بوده، مسیر اشتباه را انتخاب کرده باشیم و بترسیم؛ بنابراین درحالحاضر باید گفت که لازمه اختیار انسان این است که همیشه در دو راهی قرار داشته باشد و انتخاب کند؛ اما علم او مانند خداوند بیمنتها نیست؛ بنابراین دور از انتظار نیز نمیباشد که گاهی مسیر اشتباه را انتخاب کند. موضوع مهم این است که انسان پس از هر اشتباهی، مسئولیت و سختیهای آن را بپذیرد و از آنها درس بگیرد تا بتواند در دوراهیهای آینده درست انتخاب کند.
سلام دوستان ارغوان هستم همسفر؛
در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، آن را کامل مینماید. زمانیکه برای اولین بار این جمله را شنیدم، احساس کردم که کلید درک مسیر درمان و رهایی در همین یک جمله نهفته است. ما اغلب تصور میکنیم که با نشستن و فکر کردن میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم؛ اما این وادی به ما یادآوری میکند که تفکر تنها شروع درمان و نه پایان آن میباشد. تفکر بهمعنی روشن شدن مسیر است؛ اما اگر حرکت نکنیم هرگز بهمقصد نخواهیم رسید. وادی پنجم یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین آموزههای کنگره۶۰ است که به ما میآموزد تنها با تفکر نمیتوان به نتیجه رسید.
تفکر آغاز مسیر است؛ اما آنچه مسیر را معنا میکند، حرکت و عملکردن میباشد. ما انسانها ممکن است بارها در زندگی به مسئلهای فکر کنیم، راهحلهایی را در ذهن خود مرور و تصور کنیم که صرفاً با دانستن میتوانیم تغییری ایجاد کنیم؛ اما تجربه نشان داده است تا زمانیکه اقدام نکنیم، هیچچیز در واقعیت تغییر نخواهد کرد و در مسیر درمان اعتیاد نیز همین قانون برقرار است؛ زیرا شخص مصرفکننده هرگاه تصمیم به درمان میگیرد، ابتدا باید به تفکر و تعقل برسد که اگر این تفکر به عمل ختم نشده و وارد سفر نشود، جلسات را جدی نگیرد و آموزشها را اجرایی نکند، تفکر او بیثمر خواهد ماند.
وادی پنجم ما را از درجا زدن، توجیه کردن و امیدوار بودن به عوامل بیرونی دور میکند. این وادی به ما میگوید: برخیز، حرکت کن، مسئولیت زندگی خود را بپذیر و برای رسیدن به آرامش و رهایی تلاش کن. اکنون با تکیه بر این اصل میآموزیم که تفکر بدون حرکت مانند سفری بدون نقشه است و تنها زمانی میتوان به مقصد رسید که در کنار تفکر، گام برداشت، مسیر را طی و از موانع عبور کرد. وادی پنجم درنهایت به ما نشان میدهد که رهایی از تاریکی و رسیدن به روشنایی، نیازمند اندیشه سالم و حرکتی پیوسته و آگاهانه میباشد که این بهمعنی پیوند بین علم، ایمان و عمل سالم است؛ همچنین این وادی به من میآموزد که هیچ تغییری بدون حرکت، هیچ درمانی بدون هدف و هیچ رهایی بدون تلاش اتفاق نمیافتد. تفکر چراغ راه است؛ اما راه رفتن با پای خود ما صورت میگیرد.
نويسنده: همسفران لژیون مرزبانی
ویرایش و رابط خبری: همسفر مرضیه، مرزبان خبری
ارسال: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون هشتم)، دبیر سایت
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیکآباد)
- تعداد بازدید از این مطلب :
41