English Version
This Site Is Available In English

تفکر به تنهایی کافی نیست

تفکر به تنهایی کافی نیست

یکی از منابع مهم کنگره کتاب «عشق» است که در این کتاب، آقای مهندس ۱۴ وادی را برای ما تعریف کرده‌اند. ۱۴ وادی یا راه، برای رسیدن به خود که پنجمین وادی بیان می‌کند: 
«در جهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم با رفتن و رسیدن، به آن کامل می‌نماید».
ولی قبل از رسیدن به این وادی، ما ۴ وادی دیگر را پشت سر گذاشته‌ایم: 
ـ وادی اول که به ما می‌گوید: برای انجام هر کاری، باید ابتدا فکر و اندیشه داشته باشیم. 
- وادی دوم: هیچ مخلوقی جهت بیهودگی قدم به حیات نگذاشته است و هر کدام از ما برای انجام رسالتی، قدم به این هستی گذاشته‌ایم. 
- وادی سوم: باید بدانیم هیچ‌کس به اندازه‌ی خود ما نمی‌تواند به ما کمک کند. 
- وادی چهارم: ما باید مسئولیت‌های زندگی خودمان را قبول کنیم و دنبال گریزگاه نباشیم که بخواهیم آن را به گردن خداوند، پدر، مادر و دوستانمان بیندازیم.

در این چهار وادی، بیشتر بر روی فکر کردن در ذهن کار کردیم. در واقع، آن چهار وادی مقدمه‌ وادی پنجم بودند. 
وادی پنجم به ما می‌گوید: تا الان هرچه فکر کردی، دیگر کافی است، باید حرکت کنی و افکارت را به مرحله‌ اجرا برسانی. 
اگر یک لیوان آب کثیف در اختیار ما باشد، آیا با خواندن ساعت‌ها دعا، این آب پاک و زلال خواهد شد؟ نه، بلکه باید آن آب تصفیه شود و یک‌سری مراحل را طی کند تا پاک و زلال شود. 
انسان هم همین‌طور است، برای اینکه به تعادل برسد و در صراط مستقیم حرکت کند، لازم است تزکیه و پالایش انجام دهد.

در وادی پنجم به ما گفته می‌شود که ما در سه جهان زندگی می‌کنیم: 
- جهان اول همین جهان بیداری، یا همان جهان فیزیکی است. 
- جهان دوم، جهان ذهن که بسیار پیچیده و شگفت‌انگیز است. ما هر چیز را اول در ذهن خودمان می‌بینیم. در ذهن خودمان مواد را درمان می‌کنیم، در ذهن خودمان پزشک می‌شویم، در ذهن خودمان خانه می‌خریم، در ذهن خودمان شغلمان را عوض می‌کنیم و... 
در این وادی به ما گفته می‌شود؛ باید هرآنچه را که در ذهن می‌بینیم و به تصویر می‌کشیم، سعی کنیم آن را به واقعیت تبدیل کنیم.   در ذهن خودمان اعتیاد را درمان می‌کنیم؛ پس باید حرکت کنیم و برای درمان واقعی، یازده ماه سفر نماییم.  اگر دوست داریم، پزشک شویم؛ باید چند سال تلاش کنیم، درس بخوانیم تا بتوانیم در کنکور قبول شویم و...

ـ جهان سوم: جهان خواب است. بخشی از خوابی که می‌بینیم، در ذهن‌ ما باقی می‌ماند. این فرآیند از طریق پنج حس بیرونی آغاز می‌شود؛ سپس به حس مشترک منتقل می‌گردد. حس مشترک نیز آن را دوباره به پنج حس ظاهری یا حواس حیوانی برمی‌گرداند، و این ارتباط باعث می‌شود که خاطره‌ آن در ذهن‌ ما باقی بماند.

همچنین در این وادی چند پارامتر برای ما مشخص گردیده: 
- یکی از این پارامتر‌ها، برگشت از ضد ارزش‌هاست. باید سعی کنیم از ضدارزش‌هایی مثل: دروغ گفتن، غیبت کردن، تهمت زدن، تجسس کردن و ... دوری کنیم. 
- پارامتر دیگر، خودداری است؛ یعنی زمانی که من نمی‌دانم که کاری را انجام بدهم یا نه، بهتر است آن کار را انجام ندهیم. 
- پارامتر‌ بعدی صبر است؛ باید یاد بگیریم در صبرمان بی‌صبری نکنیم و پارامتر زمان را در نظر داشته باشیم. زمانی‌که فردی ۲۰ سال مصرف مواد دارد، وقتی که تصمیم به ترک آن می‌کند، دست به سقوط آزاد می‌زند و می‌خواهد یک‌ روزه مواد را کنار بگذارد. او ۲۰ سال مصرف مواد داشته، حالا می‌خواهد یک‌دفعه مواد را کنار بگذارد و حالش خیلی خراب می‌شود و این در حالی است که در کنگره پارامتر زمان در نظر گرفته می‌شود و شخص مصرف‌کننده برای درمان اعتیاد خود؛ باید مدت زمان یازده ماه را در نظر بگیرد تا در این مدت، سیستم ایکس او بازسازی شود.

پارامتر بعدی قناعت است. البته قناعت نه به معنای مصرف نکردن یا صرفه‌جویی کردن؛ بلکه یعنی از کم‌ترین امکانات، بهترین استفاده را ببریم. .بهترین الگوی ما طبیعت است، که با کم‌ترین امکانات بهترین‌ها را در اختیار ما می‌گذارد، مثل یک درخت میوه، کم‌ترین امکانات را به او می‌دهیم؛ ولی بهترین میوه‌ها را در اختیار ما می‌گذارد.

پارامتر بعدی تجسس، غیبت و قضاوت است. اینکه ما نباید در مورد دیگران، در مورد زندگی کردن، کار کردن و ... تجسس کنیم، بخواهیم در زندگی دیگران غیبت کنیم، حکم بدهیم و قضاوت کنیم.

یکی از پارامترهای مهم در زندگی، پس‌انداز است. 
ما باید در همه مراحل زندگی مبلغی را برای خود کنار بگذاریم، چون آینده مشخص نیست و حادثه خبر نمی‌کند. بهتر است همیشه مقداری پس‌انداز داشته باشیم، و یکی از بهترین گزینه‌ها برای پس‌انداز، خرید طلاست.   ممکن است من توانایی خرید مقدار زیادی طلا نداشته باشم، اما می‌توانم از مقدار کم شروع کنم تا در سال‌های آینده از آن بهره‌مند شوم.

آخرین پارامتر، توکل، رضا و تسلیم است. ما باید همیشه تلاش کنیم و در همه مراحل زندگی، به قدرت مطلق توکل داشته باشیم و راضی باشیم به آنچه برایمان مقدر کرده است. وقتی از مرحله توکل و رضا عبور کنیم، وارد مرحله تسلیم می‌شویم. این مرحله ممکن است سخت باشد، اما شدنی است؛ چون برای بعضی افراد دشوار است و برای برخی دیگر آسان‌تر.
در وادی پنجم یاد می‌گیریم چگونه ساختارهای فکری خود را به عمل تبدیل کنیم.

منبع: سی‌دی‌های وادی پنجم،کتاب عشق و صحبت‌های آقای مهندس
نویسنده: راهنما همسفر لیلا (لژیون پانزدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر منصوره رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون هشتم) نگهبان سایت

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .