در چهار وادی اول ما بر تفکر تمرکز کردیم و در وادی پنجم وارد مرحلهی عمل شدیم. میدانیم اگر هزاران فکر و اطلاعات داشته باشیم، اما نتوانیم آنها را به مرحله عمل برسانیم، گویی چیزی نداریم. این وادی با معرفی جهانهایی که انسان در طول حیات با آنها مواجه است آغاز میشود: جهان خاکی، جهان ذهنی و جهان خواب. جهان ذهنی مقدمه عمل و تمرینی برای چگونگی زیستن و برنامهریزی برای زندگی است. مهندس دژاکام تنها راه رسیدن به تعادل را تزکیه و پالایش معرفی میکنند و این امر جز با دوری از ضد ارزشها و حرکت به سوی ارزشها میسر نمیشود. راه خروج از ضد ارزشها در هفت مرحله بیان شده است: ۱ـ برگشت از ضد ارزشها، که آقای مهندس آن را به توبه تشبیه کردهاند، یعنی بازگشت از آنچه رفتهایم. شناخت ضد ارزشها ابتدا از درون خود انسان شروع میشود و سپس با رجوع به قوانین فرهنگی، مدنی و دینی جامعه کامل میگردد.
۲ـ خودداری، یعنی در زمان تردید نسبت به درستی یا نادرستی یک کار، انسان عاقل باید از انجام آن خودداری کند.
۳ـ قناعت، که بهمعنای خسیس بودن نیست، بلکه مانند طبیعت که از کمترین امکانات بهترینها را میسازد.، انسان هم باید از شرایط موجود بهترین استفاده را ببرد. کسی که قناعت را در خود تقویت کند، توانایی بخشندگی نیز پیدا خواهد کرد.
۴ـ صبر، که به معنای ایستایی و سکون نیست، بلکه به معنای تلاش و حرکت همراه با گذشت زمان است؛ همانطور که طبیعت با تلاش و گذر زمان به نتیجه میرسد، ما نیز باید صبر داشته باشیم تا به پیروزی برسیم.
۵ـ تجسس، قضاوت و غیبت که از ضد ارزشهای مخرب هستند. وقتی انسان وارد حریم دیگران میشود و با اطلاعات ناقص آنها را قضاوت و درباره آنها غیبت میکند، دیر یا زود این دیوار پوسیده بر سر خودش خراب خواهد شد و آنگاه بهدنبال مقصر میگردد، در حالی که مقصر اصلی جهل و نادانی خود اوست.
۶ـ پسانداز، که راهی برای عبور از پیچوخمهای غیرقابل پیشبینی زندگی است. داشتن پسانداز برای همه لازم است، ولی برای افرادی با درآمد کمتر ضروریتر است. باید از هزینههای اضافی کاست تا آیندهای هموارتر داشته باشیم.
۷ـ توکل، رضا و تسلیم؛ یعنی انسان در تمام مراحل زندگی با فکر، تلاش و کوشش حرکت کند و به خدا توکل نماید. با زبان، قلب و عمل راضی به تقدیر الهی باشد. پس از مرحلهی رضا، به تسلیم میرسیم؛ جایی که دیگر خواستهای جز خواست قدرت مطلق نداریم. مرحلهای که برای برخی دشوار و برای برخی ساده است. همچنین آموختیم که التماس دعا گفتن معنایی ندارد؛ بلکه باید در عمل دعای خیر دیگران را برای خود بخریم. مانند راهنمایی که با صرف وقت، انرژی و محبت، رهجویش را به سمت درمان و رهایی هدایت میکند و زمانی که آن رهجو از صمیم قلب برای راهنمایش دعا میکند، خداوند طبق آیهی "ادعونی استجب لکم" دعای او را اجابت میکند. اینجاست که عمل صالح، کلید گشایش قفلهای زندگی ما میشود. پس همانطور که در وادی پنجم آمده، در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست، بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید.
منابع: کتاب وادی عشق وادی پنجم
سی دی وادی پنجم ۲
صحبت های آقای مهندس در روز چهارشنبه
نویسنده: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر بتول (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر وجیهه رهجوی راهنما همسفر بتول (لژیون دوم)، رابط خبری
گردآوری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون اول)، دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر سودابه (لژیون اول)، نگهبان سایت
گروه سایت همسفران نمایندگی غزالی مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
64