همسفر الهام ✍
« در جهان ما تفکر قدرت مطلق حل نیست، بلکه توأم با رفتن و رسیدن آن را کامل مینماید. » وادی پنجم بیان میکند، تفکر کردن و پیدا کردن راهحل به تنهایی برای رسیدن به اهداف کافی نیست و بایستی با حرکت توام شود و بر اهمیت حرکت و تلاش در کنار تفکر تاکید میکند و بیان میکند بایستی برای رسیدن به اهداف در زندگی مادی بعد از تفکر به عمل پرداخت. تفکر بدون حرکت به نتیجه دلخواه ختم نمیشود، تفکر شرط لازم برای حل مشکلات است؛ ولی کافی نیست و پس از تفکر کردن و یافتن راه حل منطقی و درست باید حرکت کرد. در وادی پنجم باید ساختارهای فکری را به ساختارهای عملی و اجرایی تبدیل کرد.
از وادی یکم تا وادی پنجم به موضوع چگونگی درست تفکر کردن و قبول مسئولیت هر فرد در زندگی و تلاش برای پیدا کردن راهحل منطقی مشکلات پرداخته میشود و از وادی پنجم حرکت شروع میشود و بیان میکند، بدون حرکت کردن در مسیر درست و حل مشکلات هیچ اتفاقی رخ نمیدهد و مشکلات به قوت خود پابرجا میمانند. انسان باید ساختار تفکرات را از قوه به فعل تبدیل کند و برای این کار باید از اضطراب و نگرانی دوری کند و به آرامش برسد. بنابراین برای تحقق افکار و اندیشه خود، رسیدن به آرامش درونی ضروری است؛ که این امر نیز با پالایش و سازندگی امکانپذیر میباشد.
همچنین باید سه اصل مهم پندار سالم، گفتار سالم و کردار سالم را سرلوحه زندگی قرار داد. در ادامه وادی پنجم قواعد حرکت کردن در مسیر درست را بیان میکند که بایستی با توجه به آنها در مسیر به حرکت ادامه داد و تا رسیدن به مقصد و در برابر مشکلات از آنها یاری جست. برگشت از ضدارزشها، انسان نامتعادل برای تبدیل شدن به انسان متعادل؛ باید به تزکیه و پالایش خویش بپردازد و برای انجام تزکیه و پالایش، اصل مهم دوری از ضدارزشها و رسیدن به ارزشها است. دوری از ضدارزشها یا کارهای ناپسند از پایههای اصلی در این وادی است.
خودداری کردن، خودداری به معنی اینکه، انسان خود بر نفس خود حکمفرمایی کند و اختیار به دست خودش باشد و بهتر این است که؛ اگر از انجام کاری اطمینان ندارد از آن کار صرفنظر کند. صبر به معنای، طی کردن زمان همراه تلاش و کوشش برای رسیدن به هدف است. خروج از تاریکی و مشکلات مستلزم صبر، تلاش و گذشت زمان است. اگر به طبیعت به عنوان یک الگوی بی نقصی نگاه کنیم، میبینیم که طبیعت نیز برای ساختن و مهیا نمودن محصولات خود نیاز به زمان و سپری نمودن ایام دارد.
قناعت به معنای اینکه از کمترین امکانات بیشترین بهره را ببریم. ما باید یاد بگیریم و تمرین نماییم که با بهرهگیری از کمترین امکانات، بهترین شرایط را برای زندگی خود بهوجود آوریم و در عین حال پایههای مالی خود و خانواده را مستحکم گردانیم. در مراحل بعد، توکل، رضا و تسلیم وجود دارد. توکل به معنای اینکه، خداوند را وکیل قرار دادن و رضا به معنای، رضايت داشتن به تقدیر الهی و تسلیم شدن بعد از تلاش و حرکت در مسیر درست است.
پسانداز که دانه دانه است غله در انبار، وادی پنجم اهمیت پس انداز کردن را یادآوری میکند. شاید تصور شود که پسانداز کردن برای افراد ثروتمند و متمول میباشد؛ اما در حقیقت افرادی که شرایط مالی چندان مناسبی ندارد بیشتر به پسانداز نیاز دارند. تجسس، قضاوت و غیبت، این بخش از وادی پنجم، بر لزوم عدم دخالت در زندگی انسانها و همینطور قضاوت نکردن افراد از روی ظاهر با اطلاعات محدود و بعضاً غیر واقعی و همچنین غیبت نکردن تاکید دارد. در پایان آنچه میتوان گفت این است، که ما در وادی پنجم با این مفاهیم آشنا میشویم و نهایت سعی و تلاش خود را بهکار میبندیم، تا موارد فوقالذکر را در حد توان به صورت عملی در زندگی خود اجرا نماییم.
منابع: سیدی وادی پنجم و کتاب عشق ۱۴وادی برای رسیدن به خود
نویسنده: راهنما همسفر الهام (لژیون یکم)
عکس: همسفر مریم.س رهجوی راهنما همسفر زهرا( لژیون پنجم)
رابط خبری لژیون سردار: همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون هشتم)
تنظیم و ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون نهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک
- تعداد بازدید از این مطلب :
128