وادی پنجم به مامیگوید: درجهان ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ بلکه توأم بارفتن و رسیدن، آن را کامل مینماید. درجهان فیزیکی و حیات ما تفکر، قدرت مطلق حل نیست؛ فکرکردن به طورمطلق، مسائل زندگی را حل نمیکند. از وادی اول تا چهارم، موضوع تفکر را مطرح کرده است و در وادی پنجم عملی کردن این تفکر، مطرح شده است.
اگرانسان، اطلاعات زیادی داشته باشد ولی نتواند از آنها استفاده کند؛ این اطلاعات به درد نمیخورد، بلدبودن وقتی ارزشمند است که ما آنها رابه کارگرفته واستفاده کنیم، اگراستفاده نکنیم، هیچ ارزشی ندارد و دانستن خالی هیچ سودی ندارد، چون همه دانستههای انسان، برای پیادهکردن و اجراکردن است.
ما انسانها که در بعدزمین هستیم، در چند جهان زندگی میکنیم؛ جهانفیزیکی، جهانی که در آن زندگی میکنیم؛ جهان خواب، با حسهای بیرون و حس مشترک ارتباط دارد و جهان ذهنی که فوقالعاده پیچیده و یکی ازشاهکارهای عظیم خلقت همین جهان ذهنی است. دانستههای چهار وادی اول برای جهان ذهنی ما بوده و وادی پنجم به ما میگوید: ازجهان ذهنی باید قدم به جهان عملیاتی و عملی بگذاریم؛ یعنی آن ساختاری که درذهن تو بهوجود آمده، باید آن را اجرا وعملیاتی کنی.
جهان ذهنی، مقدمه و برنامهریزی برای چگونه زیستن است که ابزار آن تفکر است که این برنامهریزی توسط ساختارهای تفکر بهوجودمیآید و برای عملیکردن ساختارها باید به دو نکته توجه کنیم؛ یکی تفکر و تشکیل ساختارهای ذهنی برای انجام هرکاری و دیگری به اجرا درآوردن ساختارهای ذهنی.
ما دراین وادی تمرین میکنیم که ساختار تفکرات خود را از قوه به فعل درآوریم و به آن دسته از افکارمان که منطقی هستند، اجازه دهیم وارد مرحله عملیاتی شوند تا ساختارهای جدیدی را بهوجود آوردند که شرط آن ایجاد شرایط لازم است و باید بستر آن را، فراهم کنیم؛ دراین موقع باید از اضطراب، ترس، عدم اعتماد به نفس و ناامیدی دورشویم تا به مرحله آرامش و آسایش برسیم، باید به طرف تزکیه و پالایش حرکت کنیم تا بتوانیم با خیال راحت، انجام وظیفه کنیم و برای اصلاح اخلاق و روش خودمان باید سه اصل پندارسالم، گفتارسالم و کردارسالم را مدنظرداشته باشیم؛ وقتی اندیشه و تفکرات ماسالم باشد، به صورت خودکار گفتارمان نیز، سالم میشود و ما به طرف کردارسالم و یاعملسالم هدایت میشویم؛ پس برای تبدیل شدن انسانی بیتعادل به انسانی باتعادل، فقط یک راه وجود دارد، آن هم تزکیه و پالایش، دوری از ضدارزشها و رفتن به طرف ارزشهاست.
دراین وادی برای واردشدن به مرحله عملیاتی موارد زیر باید رعایت شود:
1- برگشت از ضدارزشها (توبه): انسان در این مرحله راهی را که رفته است را باید برگردد.
2- خودداری: برای انجام کاری که نمیدانیم خوب یا بد است؛ باید از انجام آن کارخودداری کنیم.
3- قناعت: استفاده بهینه ازانرژی و زمان، درست استفاده کردن از پول و صرفهجویی جویی.
4- صبر: تحمل زمان، برای رسیدن به هدف، مقصود و پشت سرگذاشتن مشکلات باتفکر، تلاش وتحمل سختیها.
5- تجسس، قضاوت و غیبت: ما باید از این اعمال دوری کنیم؛ چون انرژی ما را گرفته و به بیراهه میکشاند.
6- پس انداز: مسیر زندگی انسان، مسیری است پرپیچ وخم، با فراز و نشیبهای غیرقابل پیشبينی، پس اندازکردن باعث میشود که انسان، هرلحظه آمادگی مقابله باحوادث پیشبینی نشده را داشته باشد و مسیر زندگی هموار شود.
7- توکل، رضا و تسلیم: توکل، انسان زمانی که توانایی حل مشکلات بزرگ را نداشته باشد؛ یک نیروی برتر و داناتر را وکیل خود قرار میدهد که این نیرو، قدرت مطلق است. رضا، یعنی انسان با قلب، زبان و عمل به آنچه که ازطرف خداوند مقدر شده، رضایت داشته باشد و تسلیم یعنی هیچ خواستهای نیست، جز خواسته قدرتمطلق و این مرحله بسیار سخت و دشوار است؛ وقتی انسان شرایط لازم را پیدا کرد، وارد این مرحله میشود.
پس نتیجه می گیریم؛ انسان دارای سه مرحله است: تفکر، سخن و عمل. ما تا وادی چهارم، دراندیشه هستیم و از وادی پنجم، وارد مرحله عمل میشویم که مهمترین مسئله، عملکردن است که کاری است بسیار طولانی و مشکل.
مسئله مهم دیگر اینکه دعایی اجابت میشود که درجهت آن دعا، حرکت، تلاش و کوشش کنیم و اگر منشأ خیردرآن باشد؛ دعای دیگران، درحق او مستجاب میشود و اگر انسان، ذره و مثقالی عمل خیر، انجام دهد؛ پاداش آن را دریافت میکند که همه اینها به عملکرد انسان بستگی دارد و انسان هرکاری انجام میدهد، باید پاسخ آن را بدهد. تمام فرامین به عمل سالم ختم میشود و کارهای انسان، باید به صورت عملیاتی و عمل سالم باشد.
منابع: کتاب ۱۴ وادی، سیدیهای «وادی پنجم»، سخنان آقای مهندس و سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر پریسا (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر فریده رهجوی راهنما همسفر شیرین (لژیون پنجم)
ویراستار و ارسال: همسفر پرتو رهجوی راهنما همسفر آسیه (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عمانسامانی شهرکرد
- تعداد بازدید از این مطلب :
92