مشخصات مخدر شیشه یا متاآمفتامین
طبقه بندی: مواد مخدر محرک
دیگر نامها: کرانک، آیس، کریستال، یخ، قرصهای اکستازی
شکل مصرف: تزریق،بلع، استشمام، اسنیف کردن و کشیدن شیشه با قاشق
فرمول شیمیایی شیشه: C10H15N
مدت زمان ماندگاری در بدن: ۸ تا ۱۲ ساعت
ماده مخدر شیشه از انواع مواد مخدر محسوب میشود که برای اولین بار در سال ۱۸۸۷ در آلمان طی تحقیقاتی بر روی مبتلایان به افسردگی، بیش فعالی و چاقی مزمن به صورت مصنوعی ساخته شد و در طول جنگ جهانی دوم کشور ژاپن از متا آمفتامینهایی مانند شیشه برای آماده سازی روحی، رفع خستگی بیداری و هوشیاری طولانی مدت سربازان استفاده میکرد بعدها سربازان بیش از حد به شیشه اعتیاد پیدا کرده بودن نتوانستد آن را ترک کنند به این ترتیب دچار اختلالات، اضطراب و افسردگی میشدند.
شیشه چگونه به دست میآید و از چه چیزی درست میشود؟
متاآفیتامین یا مخدر کریستال و شیشه حاوی دو ماده شیمیایی (لئو_ مت آمفتامین) و (دکستروـ مت آمفتامین) است از این دو ماده شیمیایی برای ساخت شیشه به اندازه مساوی استفاده میشود. مخدر شیشه یک ماده مصنوعی است و برخلاف سایر مواد مخدر مانند تریاک، هروئین و کوکائین منبع طبیعی در محیط زیست ندارد و به صورت مصنوعی در آزمایشگاههای غیر مجاز که اغلب به آشپزخانه معروف هستند ساخته میشود. مخدر شیشه اعتیادآورترین نوع محرکهای آمفتامین است و ویژگی اصلی این محرک احتمال بالای اعتیاد به مصرف آن است و مصرف مواد مخدر شیشه به دلیل ترشح هورمون دوپامین در مغز، احساس لذت خوشی شدید و طولانی در بین نوجوانان و جوانان شیوع زیاد یافته است. افرادی اعتیاد به شیشه دارند و درصد ریسکپذیریشان زیاد میشود و در کنار رفتارهای پرخاشگرانی که دارند سبب بروز رفتارهای خطرناک دیگری میشود.
علایم مصرف شیشه در مصرفکنندگان
۱ـ داشتن حس توانمندی
۲ـ پرتحرکی
۳ـ کاهش نیاز به خواب
۴ـ کاهش اشتها و کاهش وزن
۵ـ تحریک پذیری
۶ـ احساس پوچی
۷ـ اضطراب
۸ـ پارانوئید(بدبینی)
۹ـ بی تدبیری
۱۰ـ روان پریشی
۱۱ـ آشفتگی در صحبت کردن
۱۲ـ انجام تکراری و مداوم کار برای مدت زمان طولانی
درصد ابتلا به یکی از سرطانهای نادر پوستی به نام سارکوم کاپوزی در افراد مصرفکننده شیشه بسیار بالاست و پوست صورت و بدن در این افراد به دلیل تخریب لایههای پوستی دچار افتادگی میشود و چهرشان به سرعت تغییرکرده و آن طراوت و شادابی قبل را ندارد. تأثیر اصلی شیشه در مغز است و جذب آن به صورت کبدی است؛ بنابراین در بدن به سرعت منتشر میشود و علایم اولیه مصرف شیشه مشاهده میشود. از علائم مصرف شیشه در مردان افزایش میل جنسی است که معمولا پس از ۶ ماه مصرف شیشه، تأثیر بدی بر روی پروستات و اختلال در دریچه پروستات صورت میگیرد که ادرار و اسپرم با هم دفع میشوند و اختلال در روابط جنسی به وجود میآید. در برخی موارد هم در مصرف مخدر شیشه فرد دچار تشنج، حمله قلبی و نارسایی کبدی میشود و دارای علایم دیگری از جمله بوی بد دهان، پوسیدگی سریع و سیاه شدن دندانها، علایم سوختگی روی لب و انگشتها، تنفس نامنظم، از دست دادن حس بویایی و متصاعد شدن یک بوی شیمیایی از نفس آنها.
از اثرات کوتاه مدت جسمی اعتیاد به شیشه؛ مشکلات گوارشی، نامنظم شدن ساعت خواب و طولانی شدن زمان بیداری، گشاد شدن شدید مردمک و قرمز شدن چشم، افزایش ضربان قلب، مشکلات در گردش خون و فشار خون بالا. خیلی از افراد به دلایل و بهانههای مختلف به مصرف شیشه روی میآورند به عنوان مثال؛ دانشجویان و دانشآموزان در زمانهایی که امتحان دارند و میخواهند شب را بیدار بمانند و مطالعه کنند اقدام به مصرف شیشه میکنند و متاسفانه زنان و دختران جوان برای لاغری اقدام به مصرف ناآگاهانه یک سری داروهای لاغری میکنند که اغلب دارای شیشه هستند و برخی افراد هم به بهانه شادی اقدام به مصرف این ماده مخدر میکنند غافل از اینکه شاید به صورت گذری بتوانند به حس شادی برسند انا پس از گذشت مدت کوتاهی دچار عوارض ناشی از مصرف شیشه خواهند شد.
جنون شیشه مهمترین عوارض مصرف شیشه در دراز مدت است؛ بیمار به دقت اطراف خود را زیر نظر میگیرد بعد از مدتی این وضعیت برعکس میشود و این بار فکر میکند همه او را زیر نظر دارند، نسبت به همه چیز بدبین میشود و به اعضای خانواده شک میکند و تهمت اخلاقی میزند و در اثر بدبینی شدید به دیگران یا خودش آسیب میزند. با تمام عوارض بد و خطرناک بودن مصرف شیشه در بین مصرفکنندگان و اضطراب و استرس و نگرانی اطرافیان نسبت به مصرفکنندگان که دیگر غیر ممکن است شخص بتواند این ماده مخدر را کنار بگذارد و بتواند سلامت خود را به دست آورد و حدود ۵۵ درصد طلاق و جدایی زوجین در ایران به خاطر مصرف مواد مخدر به خصوص مصرف شیشه که خانواده هیچ احساس امنیتی از زندگی با مصرف کننده شیشه ندارد و اقدام به جدایی میکند و از درمان همسر خود ناامید شدهاست؛ در کنگره ۶۰ درمان شیشه به راحتی با داروی OT و روش DST اتفاق میافتد و چه بسیار افراد مصرفکننده شیشه که در کنگره۶۰ درمان شدند و به زندگی عادی خود و سلامتی برگشتند.
منبع: سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
ویراستار و ارسال: همسفر عفیفه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول) دبیرسایت
همسفران نمایندگی بروجن
- تعداد بازدید از این مطلب :
135