English Version
This Site Is Available In English

محرک‌ها فعالیت دستگاه عصبی مرکزی را افزایش می‌دهند

محرک‌ها فعالیت دستگاه عصبی مرکزی را افزایش می‌دهند

سازمان مردم‌نهاد کنگره۶۰، سه هدف اصلی پیشگیری، مهار و درمان اعتیاد را دنبال می‌کند و ما  در این مقاله باهدف پیشگیری سعی خواهیم کرد به معرفی شیشه و تعدادی از مخدرهای جدید و همچنین تخریب‌های آن‌ها بپردازیم. هر نوع ماده‌ای که بتواند انسان را از حالت تعادل خارج سازد، ماده مخدر نامیده می‌شود که متأسفانه امروزه تعداد مواد مخدر شناخته‌شده بسیار است و هرروز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود؛ حتی نوعی از موسیقی وجود دارد که انسان را از حالت تعادل خارج می‌سازد. محرک‌ها موادی هستند که فعالیت دستگاه عصبی مرکزی را افزایش می‌دهند، فشارخون و ضربان قلب را بالا می‌برند؛ درنتیجه فرد را هوشیارتر می‌سازند، احساس انرژی و اعتماد‌به‌نفس او را افزایش می‌دهند و رفتار و تفکر او را سریع‌تر می‌کنند.

در بسیاری از جوامع و حتی جامعه خودمان، مخدر‌های جدید و خانواده شیشه را مخدر نمی‌دانند و آن را محرک می‌دانند چون در تست مرفین منفی هستند و به همین دلیل گمان می‌کنند که اعتیاد‌آور نیستند درحالی‌که خانمان‌برانداز هستند. به این صورت که فرد در ابتدا به‌عنوان یک محرک آن را مصرف می‌کند و بعد از چندین بار مصرف به آن اعتیاد پیدا می‌کند و کم‌کم خلق‌وخوی او تغییر پیدا می‌کند و نسبت به اطرافیان خود گمان بد پیدا می‌کند و احساس می‌کند که دیگران در کار او تجسس می‌کنند و کم‌کم تنها می‌شود. این در صور پنهان در ابتدا رخ می‌دهد و در صور آشکار عوارضی در سیستم ایمنی ایجاد می‌کند و باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می‌شود.

خانواده آمفتامین‌ها ‌باعث بی‌خوابی و در ابتدا میل جنسی زیاد می‌شود و بعد کاهش می‌یابد. در ابتدا حالت تهوع، سرگیجه، عرق سرد و سردرد می‌شود و در خانم‌های باردار وزن جنین کم می‌شود دور سر نوزاد زمان تولد بسیار کوچک است باعث پرخاشگری و مشکلات دیگر در خانم‌ها می‌شود. نگاه جوانان امروز به خانواده شیشه و آمفتامین‌ها مثل نگاه به کشیدن سیگار و قلیان است که تصور می‌کنند اعتیاد ندارد وزشتی مصرف آن از بین رفته درحالی‌که یک مخدر بسیار مخرب هستند و تخریب‌های زیادی ایجاد می‌کنند. در ادامه در این مقاله به معرفی برخی  مخدرهای جدید و عوارض ناشی از استفاده و سوءاستفاده آن می‌پردازیم.

کروکدیل: یکی از انواع مواد مخدر جدید است که تهیه‌شده از دزومرفین  و ماده اصلی آن کدئین است. این ماده مخدر به دلیل سبک‌تر بودن معمولاً با مواد مخدر دیگر ترکیب‌شده و درنهایت ماده مخدر کروکدیل تولید می‌شود؛ اما ازآنجاکه این ماده در آزمایشگاه‌های غیرقانونی و خانگی تولید می‌شود به تسویه مواد تشکیل‌دهنده آن توجه نشده و بدون تصفیه شدن، آن را تولید می‌کنند که می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های جدی در افراد شود. این ماده باقیمت پایینی که دارد یک جانشین ارزان برای هروئین محسوب می‌شود و مانند انواع دیگر مواد افیونی دارای خاصیت تسکین دهندگی و ضد درد دارد که البته بسیار اعتیادآور است. تزریق این ماده می‌تواند عوارض جسمی، روحی و روانی جدی و خطرناکی را به‌سلامت افراد وارد کند که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: ذات ریه، عفونت پوستی، آسیب به کبد و کلیه، اختلال در عملکرد حرکتی و گفتاری، عفونت‌های استخوان و از دست دادن حافظه است.

بونزای: که در اثر پاشیدن مواد شیمیایی بر روی گیاه شاهدانه و بازخورد ناشی از آن به دست می‌آید. برای تولید این ماده از درخت بونزای یا شاهدانه یا هر گیاه دیگری استفاده می‌شود؛ اما به این دلیل که برای تولید این دسته از مواد روان‌گردان از مواد شیمیایی استفاده می‌شود، تأثیرات مخربی بر جسم و روان افراد می‌گذارد. مواد شیمیایی موجود در این نوع ماده روان‌گردان به گیرنده‌های مغزی و همچنین کانابینوئید متصل شده و تأثیرات مخربی را ایجاد می‌کند. عوارض مصرف ماده بونزای عبارت است از: بالا رفتن فشارخون و ضربان قلب، استفراغ، تعریق شدید، سردرد، توهم، قرمزی چشم، خشکی دهان، هیجان‌زدگی و احساس گرسنگی ناگهانی است.

کمیکال: یکی از مواد توهم‌زاست که با استفاده از گیاه مریم‌گلی تهیه و تولید می‌شود. مصرف این ماده به شکل خوراکی و یا استنشاقی هست و طول عمر آن حدوداً نیم ساعت است. مصرف کمیکال باعث اعتیاد شده و توهماتی که ناشی از آن است می‌تواند در زمان رانندگی بسیار خطرناک و کشنده باشد؛ اما مهم‌ترین عوارض مصرف کمیکال عبارت است از: اختلال حرکتی،کاهش ضربان قلب و روان‌پریشی، خنده‌های زیاد  و توهم است.

قارچ: یکی از انواع مواد توهم‌زا است که باعث بروز حالات روانی و توهم در افراد می‌شود. برخی از افراد برای تجربه لذت بیشتر از این ماده استفاده می‌کنند. عوارض ایجادشده توسط این دسته از مواد اعتیاد زا بسیار شدید است و برای ترک و متوقف سازی آن نیاز به کمک‌های متخصصان و روان‌درمانگران اعتیاد وجود دارد. این دسته از مواد اعتیاد زا خاصیت روان‌گردانی دارند. روش مصرف آن‌ها به شکل خوراکی هست و به‌طورمعمول آن را با مواد خوراکی دیگر مخلوط کرده و یا در کپسول‌هایی قرار می‌دهند. برخی از مهم‌ترین عوارض مصرف قارچ عبارت است از: پارانویا، اضطراب، تحریف در حس‌های بینایی، شنوایی و بویایی، بالا رفتن ضربان قلب و تنفس، احساس بی‌ثباتی و احساس خستگی است.

یکی دیگر از جدیدترین مواد مخدر صنعتی ماده مخدر دستمال است که شکل ظاهری آن مانند یک دستمال مرطوب است که البته جزو مواد توهم‌زا رده‌بندی می‌شود. این ماده قدرت زیادی نسبت به سایر مواد توهم‌زا دارد و باعث ایجاد عوارض مخرب بسیاری می‌شود. ماده توهم‌زای دستمال باعث ایجاد اعتیاد شدید در افراد می‌شود. این ماده آسیب‌هایی ایجاد می‌کند که می‌تواند باعث ایجاد حالات مخربی برای قلب و عروق و همچنین اختلالات روان‌شناختی در افراد شود. نحوه مصرف ماده مخدر دستمال مانند حشیش است که آن را با قرار دادن در روی توتون سیگار مصرف می‌کنند. برخی از مهم‌ترین عوارض مصرف دستمال عبارت است از: توهم، برانگیختگی جنسی، بالا رفتن ضربان قلب، خندیدن‌های عجیب‌وغریب، خشکی دهان و فراموشی است‌.

این مواد شماری از مواد مخدر جدید است که شاید حتی نام آن‌ها را نیز نشنیده بودیم، آشنایی بانام و عوارض این مواد به ما کمک می‌کند که از خطراتی که ممکن است دامن‌گیر ما و فرزندان ما شود، جلوگیری به عمل‌آوریم. وظیفه خطیری بر عهده ماست که هوشیار بوده و همیشه این نکته طلایی را مدنظر خود قرار دهیم که پیشگیری بهتر، مقدم‌تر و بسیار راحت‌تر از درمان است.

منبع: کتاب شیشه و محرک‌ها دکتر محمد رسول خلخالی
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دوم)
عکاس: همسفر مهدیه رهجوی راهنما همسفر مهرو (لژیون سوم)
نویسنده و ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت

همسفران نمایندگی اردستان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .